Сдружение „Фридрих Шилер“ прием 2016/2017

• 32 105
  • 211
  •   1
Отговори
# 165
Разберете, че тази тема е отворена за всички, които имат да кажат по нея. Това не е затворена група на любителите на това сдружение. Форума е свободен и всяка тема има различни гледни точки, които е нормално да не се харесват на всеки. Конкретно на Six_stars и HRS и поддръжници, които винаги са наопаки, но никога с конкретни факти или данни, но раздаващи квалификации и обиди.
Това, че не всички пишещи са от 'избраните', не означава, че нямат мнение и информация.

Реален подбор на децата не съществува. Това че Х е умен, не прави и брат му такъв, и обратното. Няма такава зависиост. Това че Х е добър в езиците, не означава, че и брат му трябва да учи езици, вместо математика или пеене, където наистина е добър. Може би новото училище, с което ще работи сдружението е крачка към промяна на това в бъдеще.

Извън форума, познавам достатъчно хора, членове на сдружението, които определено не бих допуснала да са в приятелския ми кръг. Разбира се има и свестни, но не всички са толкова 'велики' и ценни, колкото някои се представят.

# 166

Няколко дена се опитвах да намеря обективна информация, как точно Шилер е направило едно училище добро. Е не успях. Попаднах на това:

http://gospodari.com/%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BF%D1%83%D0%BB% … -video103517.html

Според репортажа, директорката има роля в подбора на децата. Защо да не и отдадем заслуженото и признаем приноса й?

Вие явно имате много голям проблем! На всички ни е ясно, че училището се е превърнало в това което е благодарение на Сдружение Шилер. Доказва го и наплива на искащи да учат в него всяка година. Относно директорката, ще ви кажа следното.. дадения линк се отнася за едно друго Сдружение и за него се пише в една друга тема! Идете там и коментирайте прием, критерии и прочие. Михайлова е намерила начин да вдигне това училище на крака и да го направи желано. Аз лично бих искала да виждам повече такива директори в българските училища като нея, хора работещи с желание и ентусиазъм. Предлагам да спрете с жлъчните си коментарии и безпочвените си обвинения. Разбирам болката ви от това че най вероятно вашето дете или това на ваши близки не е прието ... но разберете че света не е свършил с това. И накрая бих ви посъветвала да насочите цялата тази негативна енергия която разпилявате тука към нещо по конструктивно. Темата е за обмяна на информация и дискусия на родители как да готвят децата си! Вие се държите като на селския пазар Wink

Моля посочете ми в кой коментар съм обвинил някого и за какво?  

С последните няколко коментара просто поисках  инфрмация с какво МОН и общината пречи и на кого, както и кои директори на общински училища в София са "комерсиални". Тези  твърдения за пречене и комерсиалност не идват от мен, а от пишещи, представящи се за членове на Шилер.

Поисках и информация за кандидастващите- колко е бройката на децата - братя и сестри, които ще бъдат записани в 131 СУ тази година. Е, къде видяхте нещо, което  не е по темата.

Ето ви информация за приема:
Във връзка с предстоящия прием за учебната 2017/2018 г., за обучение по немски език в извънкласна форма към Сдружение „Фридрих Шилер”, правим следните уточнения. 
Сдружението ще осъществи външен прием на деца в предучилищна група за изучаване на немски език в извънкласна форма, които ще се обучават в 131 СУ "Климент Аркадиевич Тимирязев" (вижте къде се намира). В останалите училища-партньори на сдружението не се предвижда да има външен прием.
Сдружението ще обучава само деца, приети в сдружението съгласно правилата за прием, одобрени с Правилника на сдружението. Независимо дали детето-кандидат отговаря на критериите за обучение в сдружението, за да е възможно това обучение, детето трябва да е кандидатствало отделно и независимо от сдружението в някое от училищата-партньори на сдружението и да бъде прието за обучение в някое от тях. Критерии, срокове и други условия за прием в училищата се обявяват от училищата на съответните им сайтове. Сдружение "Фридрих Шилер" не поема ангажимент да обучава деца, които не са приети в някое от училищата-партньори. Сдружението няма да обучава в извънкласна форма по немски език и деца, които са приети в предучилищни групи и първи клас в училище, но не са покрили критериите за прием и не са класирани за обучение към сдружението
Казано накратко външен прием в 145 и 55 няма да има. Там ще се приемат само братя и сестри. В 131 ще има само външен прием. Според мен би трябвало да сте доволни, защото НЯМА братя и сестри, няма да има съмнение дали децата ще са толкова умни като батковците и каките си. Ще има пълен подбор, нали това искате!

# 167
Съгласна съм с Елена. Тази година се очертава в 131 СОУ да влязат изключително силни паралелки. Няма да се учудя след 5 години да изпреварят частните училища по резултати от матурите от 4 клас.

# 168

Няколко дена се опитвах да намеря обективна информация, как точно Шилер е направило едно училище добро. Е не успях. Попаднах на това:

http://gospodari.com/%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BF%D1%83%D0%BB% … -video103517.html

Според репортажа, директорката има роля в подбора на децата. Защо да не и отдадем заслуженото и признаем приноса й?

Вие явно имате много голям проблем! На всички ни е ясно, че училището се е превърнало в това което е благодарение на Сдружение Шилер. Доказва го и наплива на искащи да учат в него всяка година. Относно директорката, ще ви кажа следното.. дадения линк се отнася за едно друго Сдружение и за него се пише в една друга тема! Идете там и коментирайте прием, критерии и прочие. Михайлова е намерила начин да вдигне това училище на крака и да го направи желано. Аз лично бих искала да виждам повече такива директори в българските училища като нея, хора работещи с желание и ентусиазъм. Предлагам да спрете с жлъчните си коментарии и безпочвените си обвинения. Разбирам болката ви от това че най вероятно вашето дете или това на ваши близки не е прието ... но разберете че света не е свършил с това. И накрая бих ви посъветвала да насочите цялата тази негативна енергия която разпилявате тука към нещо по конструктивно. Темата е за обмяна на информация и дискусия на родители как да готвят децата си! Вие се държите като на селския пазар Wink

Моля посочете ми в кой коментар съм обвинил някого и за какво?  

С последните няколко коментара просто поисках  инфрмация с какво МОН и общината пречи и на кого, както и кои директори на общински училища в София са "комерсиални". Тези  твърдения за пречене и комерсиалност не идват от мен, а от пишещи, представящи се за членове на Шилер.

Поисках и информация за кандидастващите- колко е бройката на децата - братя и сестри, които ще бъдат записани в 131 СУ тази година. Е, къде видяхте нещо, което  не е по темата.

Ето ви информация за приема:
Във връзка с предстоящия прием за учебната 2017/2018 г., за обучение по немски език в извънкласна форма към Сдружение „Фридрих Шилер”, правим следните уточнения. 
Сдружението ще осъществи външен прием на деца в предучилищна група за изучаване на немски език в извънкласна форма, които ще се обучават в 131 СУ "Климент Аркадиевич Тимирязев" (вижте къде се намира). В останалите училища-партньори на сдружението не се предвижда да има външен прием.
Сдружението ще обучава само деца, приети в сдружението съгласно правилата за прием, одобрени с Правилника на сдружението. Независимо дали детето-кандидат отговаря на критериите за обучение в сдружението, за да е възможно това обучение, детето трябва да е кандидатствало отделно и независимо от сдружението в някое от училищата-партньори на сдружението и да бъде прието за обучение в някое от тях. Критерии, срокове и други условия за прием в училищата се обявяват от училищата на съответните им сайтове. Сдружение "Фридрих Шилер" не поема ангажимент да обучава деца, които не са приети в някое от училищата-партньори. Сдружението няма да обучава в извънкласна форма по немски език и деца, които са приети в предучилищни групи и първи клас в училище, но не са покрили критериите за прием и не са класирани за обучение към сдружението
Казано накратко външен прием в 145 и 55 няма да има. Там ще се приемат само братя и сестри. В 131 ще има само външен прием. Според мен би трябвало да сте доволни, защото НЯМА братя и сестри, няма да има съмнение дали децата ще са толкова умни като батковците и каките си. Ще има пълен подбор, нали това искате!

Надявам се да успеете да отговорите и на останалите ми въпроси.

# 169
  • София
Аз само не разбрах тази година ще има ли събеседване с родителите?  Rolling Eyes

# 170
Кои са останалите въпроси и защо мислите, че сте достатъчно важен за някого, че да Ви бъде отговаряно на някакви въпроси. Освен всичко останало, сигурен съм, че ще измислите нови, защото втори сезон не спирате да грачите.
И да, въпреки МОН и СО - нищо от постигнатото не е подпомогнато от тях под каквато и да е форма, капиш? Само, дето с готвената Система, вместо да насърчават подобни инициативи, те се опитват всячески да им попречат.
А, ако в Шилер няма подбор и е пълно с "парашутисти", не ми се мисли какво Ви е мнението за "елитните" 20то, 133то, 73то и т.н. и т.н....

# 171
Аз само не разбрах тази година ще има ли събеседване с родителите?  Rolling Eyes

Не, няма да има събеседване. Събеседване няма от години при приема в Шилер.

# 172
...Тази година се очертава в 131 СОУ да влязат изключително силни паралелки. ..
Peace Именно, защото това ще е подбор на деца на база резултатите им, а не по роднинска връзка.
Ще ми е интересно тогава как ще се обясни евентуалната разлика с 'подбраните' в 55 и 145 от същия випуск и в чия полза ще е. Ще следя с интерес.

# 173
...Тази година се очертава в 131 СОУ да влязат изключително силни паралелки. ..
Peace Именно, защото това ще е подбор на деца на база резултатите им, а не по роднинска връзка.
Ще ми е интересно тогава как ще се обясни разликата с 'подбраните' в 55 и 145 от същия випуск. Ще следя с интерес.

Спрете се бе хора!!!!
Братя и сестри ще има винаги и би трябвало да са с предимство! Никой не може да ме убеди че е нормално да караш децата си на училище в две различни училища. Казвам го от позицията на родител с ЕДНО дете. От позицията на родител на дете учещо в Сдружение Шилер твърдя че братчетата и сестрите не отстъпват по никакъв начин на външния прием. Със сигурност има изклучения, но такива има и при външния прием. Някой просто не се справя. От тук насетне би трябвало да се намеси родителя. Аз лично не бих си оставила детето някъде където виждам че не се чувства комфортно. И в крайна сметка Сдружението има право да приема правила, с които другите трябва да се съобразят!

# 174
Май не правите разлика между предимсво да получат Nт повече като критерии и предимство да бъдат приети, независимо дали са се справили или не с изпит за прием.

# 175
Май не правите разлика между предимсво да получат Nт повече като критерии и предимство да бъдат приети, независимо дали са се справили или не с изпит за прием.

Правя я! Резултатите от матури.. и всякакви други статистики обаче говорят в полза примерно на 145то, където бъка от братчета и сестричета Grinning

# 176
Май не правите разлика между предимсво и да получат Nт повече като критерии и предимство да бъдат приети, независимо дали са се справили или не с изпит за прием.

Госпожо, ако бяхте проследили назад годините, щяхте да знаете, че вторите деца се приемат с предимство ЗАРАДИ изискване от страна на училищата.
Предлагам Ви да си направите едно сдружение и да приемате по начина, по който Вие прецените. С интерес бих проследил развитието на Вашето сдружение.

# 177
Само, дето с готвената Система, вместо да насърчават подобни инициативи, те се опитват всячески да им попречат.

Каква инициатива трябва да подкрепят МОН и СО? На кого пречат- на училищата или на сдружението Ви?

# 178
Естествено, това е 4-7г по-късно. Нали обаче въпроса е за приема, открити критерии, прозрачност, ала бала.

six_stars не се нуждая от предложенията ви! Направете разлика, че в критериите за прием в училище на втори деца има допълнителни точки, които нормално им дават предимство. В Шилер обаче те не са заради тези критерии, а ВЪПРЕКИ тях и ВЪПРЕКИ стотици деца, които може би са постигнали по-добри резултати на теста за училищна готовност.

# 179
Това е сдружение на родители, желаещи да обучават децата си по определен стандарт. Могат да подберат децата по какъвто преценят критерии. Нямат право да определят правила за прием в училищата, но точно с кои деца желаят техните собствени да се обучават по немски език е абсолютно тяхно право да решат. Изпитът се провежда просто за да се поддържа високото ниво.

Моето дете не се обучава в сдружението. Ще кандидатства тази година.

Общи условия

Активация на акаунт