Бъдете внимателни с booking.com

• 40 172
  • 344
  •   1
Отговори
# 165
  Няма защо да "бъдем внимателни" с нещо, което работи отлично. Wink Laughing

Ще ти кажа защо. Защото в цивилизования свят не живеят гръцки селяни и много рядко може да попаднеш на фалшиви снимки. А на Тасос например? Всеки трети мами със снимки и после ви набутва в истинска кочина. Знаеш ли, че в Гърция никой вече не посещава ваканционните имоти и всичко остава на съвестта на собственика. Така например  в Керамоти, Кавала под паравана и с рекламата на на www.booking.com за година се навъдиха цели 40 обекта, а бяха само десетина и то официално инспектирани. Представяш ли си сега какви изненади очакват българския турист?Disappointed

# 166
Гръцките селяни не са виновни за опцията да качват в Букинг, лична вина на Букинг, че го допуснаха. Човек да си отваря очите какво, къде запазва и да търси информация. Не може да намериш супер оферта, видимо на съмнителна цена и да очакваш всичко да е като 5 звезден хотел.
В Керамоти половината от тези места са на българи и се предлагат от тях, така че тази забележка е неуместна.

# 167
Направих резервация, но няма да имам възможност да отида на първоначалната дата, а 2 дена по-късно.

Свързах се с хотела по имейл и оттам ми казаха да променя датите през букинг. Обаче в сайта няма линк за промяна на датите за тази резервация.

Свързах се с букинг през формата им за контакт, като им цитирах отговора на хотела, и оттам още не са ми отговорили.

И сега какво - направо да анулирам и да пия една студена вода ли?  newsm78

# 168
  • Sofia
Много е странно, че от хотела са те препратили да се разправяш с Booking. В това няма абсолютно никаква логика. Peace

# 169
Не ме препратиха точно, а писаха да променя датите от сайта, обаче в сайта за тази резервация няма такава опция

# 170
  • Sofia
Ами, това казвам – не е логично да има. Оттук-нататък всякаква комуникация, свързана с резервацията, трябва да се случва между теб и хотела. Booking нямат общо.

Най-добре пиши пак на хотела и им кажи да не ти замазват очите. Peace

# 171
всъщност, права си, пак ще им пиша  ooooh!

# 172
  • Sofia
Дано не излязат некоректни, успех! Peace

# 173
Не ме препратиха точно, а писаха да променя датите от сайта, обаче в сайта за тази резервация няма такава опция
1. Влизате в сайта;
2. Най-горе, леко вдясно спрямо средата, има опция "Вижте всички резервации";
3. Избирате конкретната резервация и цъквате върху опцията "Вижте резервацията";
4. Вдясно от данните на резервацията са изброени различни опции, първата от които е "Промени датите".
5. Въвеждате желаните дати и ако има налични стаи от същия вид, който сте резервирали, системата ще иска да потвърдите промяната, след което получавате потвърждение по ел. поща за променената резервация.

# 174
  • До сърцето...
...
Помогнете, как да се преборя със системата, не може да ме разиграват (имаш резервация, нямаш резервация, и то при положение, че е страна с визов режим) и да няма никаква защита от Букинга  #Cussing out  Защо тогава да го ползваме, само като справочник ли?

Да ви уведомя, че със повече от 10 дневно мълчание, Букинг ми съдейства и резервацията ми беше за втори път потвърдена от хотела.
Вярно, че не действат бързо, но някак ми олекна, че все пак клиента има право.

Сега въпроса е коя от двете резервации да предпочета (нали пих от студената вода и се направих нова резервация), но мисля че това вече не за тази тема  Mr. Green

Извинявайте, че пак ви занимавам с моя казус и моето тръшкане, но реших, че го дължа на сайта, все пак защити моя интерес.

# 175
1. Влизате в сайта;
2. Най-горе, леко вдясно спрямо средата, има опция "Вижте всички резервации";
3. Избирате конкретната резервация и цъквате върху опцията "Вижте резервацията";
4. Вдясно от данните на резервацията са изброени различни опции, първата от които е "Промени датите".
5. Въвеждате желаните дати и ако има налични стаи от същия вид, който сте резервирали, системата ще иска да потвърдите промяната, след което получавате потвърждение по ел. поща за променената резервация.

Това го знам, така промених датите на една друга резервация. Точно за тази няма тази опция.

Това между другото се отнася за български хотел.

Пак им писах да ми изместят резервацията, също видях в букинг, че имат свободни стаи за тези дни. Отговориха ми абсолютно неадекватно, че и те не можели през букинг да променят датите. Снощи писах поне този, който ми отговаря да си каже името и оттогава - радиомълчание.

# 176
  • Sofia
adastra, а имаш ли възможност да отмениш резервацията?

# 177
adastra, а имаш ли възможност да отмениш резервацията?

Точно това съм решила да направя. Анулирането е само на цената на първата нощувка.

# 178
  • Sofia
Ами, това никак не е малко! Защо да се набутваш? Търси си правата докрай, според мен.

# 179
Не съм сигурна дали имам права да променям датите  newsm78 Обаче мислех, че ще искат да ни запазят като клиенти.

След тази неадекватна комуникация от тяхна страна предпочитам да не отсядам при тях. Пък и не е скъп хотел.

Общи условия

Активация на акаунт