Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 4

• 129 581
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
не, няма да ги слагам в кремове, само в тоници за сега
за коса и тяло също не планирам да ги ползвам
но това не пречи да си променя мнението след 3 седмици например  Peace

В тоници успяват ли да разгърнат свойства?

тоник не отмивам, само мицеларна вода, т. е. за мен - да

Имам предвид за основата, на която е тоника. Не съм сигурна, че позволява на маслата да покажат свойствата си. Не е както при кремове и серуми.

# 136
  • Варна
Аз също съм със суха кожа и ползвам тази и съм доволна, само че не ексфолирам после, а само леко отмивам
http://www.cosmeticsbulgaria.com/bg/product/684-poistvashta-i-iz … a-zahar-freeman-/
П.с. Не съм я виждала на малка опаковка, но явно я има само онлайн
Благодаря!
Ще я пробвам.

# 137
Темата ни беше отишла на трета страница  Naughty
Някоя от вас поръча ли РетинА?

Кожата ми се оправи след ретинола и се чудя да не направя ли проба с РетинА.
Някоя друга тайна някой да е открил?  Flutter

# 138
  • Чукарландия
Темата ни беше отишла на трета страница  Naughty

Това не го разбрах. Hug

Аз поръчах Retinol Vitamin 0.025%, но още не съм го получила. Rolling Eyes

Поръчах и Obagi 360 Retinol 0.5, който по мои сметки ще пристигне тези дни и смятам да започна с него, след консултация с ММ70, за което много ѝ благодаря! bouquet
След това ще мина на третиноина, ако въобще го получа... Joy

# 139

Това не го разбрах. Hug

Не пишете тези дни  Simple Smile

# 140
Aз не съм поръчала ретин-А, навсякъде чета, че се започва с ретинол (по-леката форма на вит.А) и ако ти понася, тогава може да се мине на ретин... За сега тествам от мостра ретинол на една корейска фирма, добре ми се отразява... В смисъл нямам някакви реакции на кожата, ползвам го като нощен крем и кожата на сутринта е ОК. Дали има друг ефект обаче е рано да се каже...  newsm78 И сега остава дилемата ми дали да взема същия крем в голяма опаковка или да купя друг ретинолов крем, който ще намеря по сайтовете по -лесно - например на Vichy, ROC, MESO+ на Filorga, Фирис също имат серия с ретинол...
Ако някой има наблюдения върху някой от изброените, нека сподели.... Praynig

# 141
  • София
Темата ни беше отишла на трета страница  Naughty

Кожата ми се оправи след ретинола и се чудя да не направя ли проба с РетинА.
Някоя друга тайна някой да е открил?  Flutter

В какъв смисъл и от кой ретинол? Благодаря bouquet

# 142

Това не го разбрах. Hug

Аз поръчах Retinol Vitamin 0.025%, но още не съм го получила. Rolling Eyes

Поръчах и Obagi 360 Retinol 0.5, който по мои сметки ще пристигне тези дни и смятам да започна с него, след консултация с ММ70, за което много ѝ благодаря! bouquet
След това ще мина на третиноина, ако въобще го получа... Joy

Получих  Ретино А, същия от горния линк, и го започнах снощи. Нямам никаква кожна реакция към момента. Ще го слагам веднъж седмично ,поне още 2 седмици и после ще увеличавам.  Слагам веднъж седмично и мезо серум с АНА киселина. В останалите 5 дни - вечер серум с ретинол.

Bella, откъде поръча ретинола на Оblagi?

# 143
  • Чукарландия
Получих  Ретино А, същия от горния линк, и го започнах снощи. Нямам никаква кожна реакция към момента. Ще го слагам веднъж седмично ,поне още 2 седмици и после ще увеличавам.  Слагам веднъж седмично и мезо серум с АНА киселина. В останалите 5 дни - вечер серум с ретинол.

Редът не беше ли: първо започваме с третиноин, постепенно включваме вит. С и след това постепенно включваме и лосион АНА до 10%? Hug

Ретинола на Obagi взех от Ибей. Peace

# 144
  • София
например на Vichy, ROC, MESO+ на Filorga, Фирис също имат серия с ретинол...
Аз съм писала вече, че съм плзвала няколко години някои серии на RоC и бях страшно доволна, имах чудесна кожа. Но впоследствие забелязах, че кожата ми стана по-тънка и чувствителна, затова съм спряла този тип козметика за момента.
От известно време се чудя дали да пиша това или не, но ще го напиша. Понеже работя в медицинските среди и са ми казвали, че сестрите в отделенията по изгаряния (да не уточнявам повече) са ползвали (в миналото) на лицето си най-обикновен Дефламол (в който има Вит А и Е) и са имали чудесни кожи. Не мога да дам сведения за момента, т.к. това е само слух. Аз, обаче, съм склонна да му вярвам Simple Smile

# 145
Получих  Ретино А, същия от горния линк, и го започнах снощи. Нямам никаква кожна реакция към момента. Ще го слагам веднъж седмично ,поне още 2 седмици и после ще увеличавам.  Слагам веднъж седмично и мезо серум с АНА киселина. В останалите 5 дни - вечер серум с ретинол.

Редът не беше ли: първо започваме с третиноин, постепенно включваме вит. С и след това постепенно включваме и лосион АНА до 10%? Hug

Ретинола на Obagi взех от Ибей. Peace

Ми при мен редът се определи от реда на пристигане на продуктите. Simple Smile
Първо се сдобих с киселината и затова я започнах. Така или иначе, не бива да се слага едновременно с третиноина. Така че ги слагав в различини и не поредни засега вечери.
А серумът със вит С още си го чакам.
Междувременно, по препоръка от темата, си взех мостра на Корес с черен бор, хареса ми и си го купих, та него сложих за дневен след третитоина. Третиноинът го нанесох самостоятелно, изчаках два часа и намазах с Цикапласт.

# 146
  • Чукарландия
Вече съвсем се обърках. Аз съм разбрала, че Цикапласт (или Неоцика) се ползва като дневен след Третиноина. Не знаех, че вечер след Третиноина се маже Цикапласт. Мислех, че се маже само Третиноин. Rolling Eyes

# 147
Палечк@, извинявай, за РетинА ли говориш или ретинол? Може ли линк?

BBeLLa, по клипчетата, които съм гледала, някои жени слагат вечер само РетинА, други след него си слажат нощния крем.

erna, направих проба със серума с ретинол на Иста:
http://www.beautifinous.co.uk/2015/10/instanatural-retinol-serum … riser-review.html

е кожата ми се радразни и стана на червени петънца. Не беше нещо фрапантно, но се раздразни и го спрях.
Но има много доволни от този серум.
Сега се чудя да пробвам ли ретинА, след като със серума с ретинол не ми се получи.
Нощният крем с черен бор на Корес съм го набелязала за следващ, когато ми свърши сегашния.

# 148
  • София
[Сега се чудя да пробвам ли ретинА, след като със серума с ретинол не ми се получи.

Благодаря за информацията, от къде поръча Ретинол на Инста? Аз знам, че първо се започва с Ретинол, след което се преминава към РетинА.

# 149
например на Vichy, ROC, MESO+ на Filorga, Фирис също имат серия с ретинол...
Аз съм писала вече, че съм плзвала няколко години някои серии на RоC и бях страшно доволна, имах чудесна кожа. Но впоследствие забелязах, че кожата ми стана по-тънка и чувствителна, затова съм спряла този тип козметика за момента.
От известно време се чудя дали да пиша това или не, но ще го напиша. Понеже работя в медицинските среди и са ми казвали, че сестрите в отделенията по изгаряния (да не уточнявам повече) са ползвали (в миналото) на лицето си най-обикновен Дефламол (в който има Вит А и Е) и са имали чудесни кожи. Не мога да дам сведения за момента, т.к. това е само слух. Аз, обаче, съм склонна да му вярвам Simple Smile

Не е слух, препоръчвал ми го е лекар, а има един уникален крем който правят, но си изгубих връзката, която ми го доставяше, бях я наследила от майка ми, в него освен изброените съставки на дефламола май слагат и други неща.
А въпросната връзка едни 15 години си ги сваляше без проблем и само на този крем е карала, та съм го виждала и на живо ефекта.

Общи условия

Активация на акаунт