Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 4

• 131 292
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Записвам се при вас да обменяме идеи. В момента ползвам няколко продукта на Филорга - Тайм Филър, Тайм Филър Айс, ВВ крем, мезо маската и сраб маската.

# 181
   Записвам да следя темата, защото не зная какви кремове да използвам против бръчки.

Как определяте какъв крем да бъде за вас? Ходите ли при дерматолог, за да ви препоръча кремове против бръчки?

Аз съм още надалеч от тази възраст, но време ми е вече да предприема да използвам такива кремове. Скоро ставам на 31 години.

# 182
  • тук и там
Ползвам това,но няколко пъти седмично и при това смесен със друг крем,иначе ми щипе .Има изсветляване на пигментни петна и определено свива порите при мен-кожата ми изглежда много по-добре и значително по-свежа от преди.За моята кожа е добре,защото е проблемна-със големи пори и склонна към образуване на черни точки.Ако го ползвам няколко дни подред,ми дразни кожата и започва да се бели леко.За проблемна кожа си е супер,за изсветляване,свиване на порите и т.н!За бръчки-не съм забелязала подобрение за сега като че ли....
http://www.paulaschoice-eu.com/clinical-1-retinol-treatment.html
Пия и това от известно време,за ефект е рано да се говори-
http://eu.iherb.com/Ageless-Foundation-Laboratories-UltraDerm-Go … 60-Capsules/44840

При мен проблем е околочният контур.Забелязвам засушаване и при усмивка-ясно очертани бръчици и опъване.Ползвам някакви кремове-но попиват веднага и не усещам добра хидратация.Ползвала съм и масла за тази зона(шипка и др)-но от тях се събуждам на сутринта със сенки под очите(а нямам по принцип).Бихте ли ми препоръчали хубав околочен крем.Благодаря!

# 183
На 47 съм. Ползвам Lumene. Уникално добра козметика, поне за моята кожа. 

# 184
G..D.. кои неща от гамата им ползваш?

# 185
На практика всичко - те сменят и обновяват гамата си често, аз самата купувам често така че през годините съм ползвала всичко което са предлагали като крем за лице, измиващ серум, фон до тен. Лятото взимам  леки продукти, с вит. С., с арктическа вода, с някакяви други леки и овлажняващи съставки.  Зимата - по-мазни кремове. Нямам дневен и нощен - ползвам един. Ако съм купила нощен, ползвам го и като дневен, колкото и неправилно да е това. Кремовете им са достатъчно добри за да се гижат за кожата ми. За мен остава да я поддържам чиста и добре омазана  Simple Smile

# 186
Да, и аз много ги харесвам. Peace
По-горе писах за серума с вит. С

# 187
  • на последния етаж
Присъединявам се и аз.
За серума с витамин Ц може ли малко повече да споделите? Аз сега ползвам хидратиращия на Биокарите и ми допада, но ми се иска да пробвам нещо ново.   Simple Smile

# 188
От маслото от шипка и аз не бях доволна.
А хубав околоочен за мен мъчна работа, много съм ползвала от някои определено съм била недоволна, други безразлична, трети долу- горе, но така и досега не съм намерила този за който да кажа - Уаааа това е моят крем.

# 189
Тов е серума:
http://www.olcombg.com/lumene/news/lumene_Energy_Cocktail_Intensive_Care.php

Ползвала съм и крема - супер беше.

# 190
  • някъде под слънцето...
 При мен грижата за очния контур е доста интензивна защото имам странен цвят на очите и те са първото ( а понякога и единствено нещо) което задържа погледа на околните
Сутрин след ставане  пръскам ледена розова вода.Докато пия кафето и се мотаят с боди лосион , и парфюм, слагам парчета редувами с хидращи , подхранващи и стигащи. След парчето слагам серум, после крем.
Прибирарки се почиствам лицето(грима на очите с олио за измиване) и поставям крем на контура.Вечер след ритуала за почистване слагам масло.
Нямам пачи крак, нито бръчки.

# 191
  • Велико Търново
sl, под "парчета" пачове ли имаш предвид?  bouquet
И, какво масло ползваш за контура?

# 192
При мен грижата за очния контур е доста интензивна защото имам странен цвят на очите и те са първото ( а понякога и единствено нещо) което задържа погледа на околните
Сутрин след ставане  пръскам ледена розова вода.Докато пия кафето и се мотаят с боди лосион , и парфюм, слагам парчета редувами с хидращи , подхранващи и стигащи. След парчето слагам серум, после крем.
Прибирарки се почиствам лицето(грима на очите с олио за измиване) и поставям крем на контура.Вечер след ритуала за почистване слагам масло.
Нямам пачи крак, нито бръчки.

Уау, респект! При мен всичко е резултат на добри гени. Е, и грижа, но тя е далеч зад грижата за дом, деца, мъж, и... не на последно място - жажда за добро питие след тежък работен ден.

# 193
  • някъде под слънцето...
Имам три вида  едните са гел, другите на нещо като марля но имат фин гел за да се задържат.Другите са като мокри салфетки(TianDe)., които се слагат на контура.Слагам ги студени, държа ги в хладилника.
От масата редувам масла от нар, ему, шипка, оризов зародиш, имам и едно на  ТianDe .( ползвам и тяхните дискове за контура ) екстракт от женско биле, екстракт от цвят от нар.
Oт серумите съм доволна от Шисейдо и Канебо.
Отда внася не пия алкохол, в редки случаи чаша вино.Не употребяват сол и избягвами солени неща, защото сутринта очите ми протестират..
G.D.
Не всеки има добър ген.
Грижата ми отнема минути и си струва.не е нужно да иронизираш.

# 194
  • Велико Търново
Много ти благодаря bouquet

Общи условия

Активация на акаунт