Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 4

• 131 293
  • 759
  •   1
Отговори
# 465
Срам не срам ще попитам Blush Имам течен вит. А, който ползвам за заздравяване на никтите, но мога ли да си мажа и лицето с него? Или е много силен

Можете,но това е ретинолов палмитат-40000 IU/межд.еденици в 1мл. разтвор/.Ретиноловият палмитат е най-слабата форма на вит."А".По-добре си купете крем с ретинол.Освен да повиши фоточувствителността на кожата,друго едва ли ще направи.До ретиноева киселина има още 3 метаболитни стъпки,които са и индивидуално детерминирани.

# 466
Аз започнах да ползвам кремчето с третиноин 3 пъти седмично, 2 пъти ползвам витамин Ц , 2 пъти Тоника с АХА.
Нямам идея ок ли е?
Аз нямам оплаквания никакви, освен едно много фино излющване около устата на втората седмица от започването.

И ако ми понася супер 0,025%, мога ли да си взема 0,05% следващия път?

Относно концентрацията на третиноин  от 0,025%и липсата на радразнена кожа ,мога да кажа ,че добре ви понася.Почти винаги има или зачервяване,или лющене  в т. н. естествени гънки на лицето/нос и ъгли на устата/,както и изостряне и задълбочаване на фините линии,което в последствие отзвучава.Третиноин0,05%крем е най-добрата концентрация на подържаща терапия/мое мнение/.Изразходвайте си 0,025%Третиноин и плавно включете 0,05%.Съобразето го с индивидуалните способности на кожата,възраст,моментно състояние и нужди.Желая Ви успех.

# 467
Искам да попитам как точно използвате    [Cosrx] AHA 7 Whitehead Power Liquid ,аз го отмивам след 5мин.но някъде прочетох след 2 часа,а някои дори не го отмиват ,чудя се кое е правилно ,моля споделете тези които го ползват ..

# 468
Срам не срам ще попитам Blush Имам течен вит. А, който ползвам за заздравяване на никтите, но мога ли да си мажа и лицето с него? Или е много силен

Можете,но това е ретинолов палмитат-40000 IU/межд.еденици в 1мл. разтвор/.Ретиноловият палмитат е най-слабата форма на вит."А".По-добре си купете крем с ретинол.Освен да повиши фоточувствителността на кожата,друго едва ли ще направи.До ретиноева киселина има още 3 метаболитни стъпки,които са и индивидуално детерминирани.
Преди няколко години по препоръка на лекар, трябваше да си мажа лицето с чист витамин А.... такава алергия направих, след 5-6 намазвания,че като се сетя тръпки ме побиват Shocked

# 469
  • Street of Dreams
А когато се спре ретинола, има ли някакво лошо развитие за кожата?

# 470
Аз започнах да ползвам кремчето с третиноин 3 пъти седмично, 2 пъти ползвам витамин Ц , 2 пъти Тоника с АХА.
Нямам идея ок ли е?
Аз нямам оплаквания никакви, освен едно много фино излющване около устата на втората седмица от започването.

Относно концентрацията на третиноин  от 0,025%и липсата на радразнена кожа ,мога да кажа ,че добре ви понася.Почти винаги има или зачервяване,или лющене  в т. н. естествени гънки на лицето/нос и ъгли на устата/,както и изостряне и задълбочаване на фините линии,което в последствие отзвучава.Третиноин0,05%крем е най-добрата концентрация на подържаща терапия/мое мнение/.Изразходвайте си 0,025%Третиноин и плавно включете 0,05%.Съобразето го с индивидуалните способности на кожата,възраст,моментно състояние и нужди.Желая Ви успех.
bouquet Ще поръчам един, пък ще го включа след този, плавно, разбира се. Благодаря

АХА тоникът го ползвам без отмиване, нанасям вечер преди лягане на чиста кожа.

# 471
Скрит текст:
Нямам идея ок ли е?

Относно концентрацията на третиноин  от 0,025%и липсата на радразнена кожа ,мога да кажа ,че добре ви понася.Почти винаги има или зачервяване,или лющене  в т. н. естествени гънки на лицето/нос и ъгли на устата/,както и изостряне и задълбочаване на фините линии,което в последствие отзвучава.Третиноин0,05%крем е най-добрата концентрация на подържаща терапия/мое мнение/.Изразходвайте си 0,025%Третиноин и плавно включете 0,05%.Съобразето го с индивидуалните способности на кожата,възраст,моментно състояние и нужди.Желая Ви успех.
bouquet Ще поръчам един, пък ще го включа след този, плавно, разбира се. Благодаря

АХА тоникът го ползвам без отмиване, нанасям вечер преди лягане на чиста кожа.

Не мисля ,че Ви е необходим 2 пъти седмично АHA,под каквато и да е форма.Сам по себе ди третитоинът е кератолитик.

Последна редакция: пн, 05 дек 2016, 19:15 от bubanka

# 472
  • Бургас
Т.е. не мога да редувам с Глико А? Смятах да заменя АХА-то.
Моят е 0.05%. Днес го почвам. С какво е добре да редувам?

# 473
  • Варна
Леле, имам чувството ,че на китайски приказвате! ooooh! Пък аз си мислех, че полагам грижи за кожата си... Embarassed

# 474
То и аз влязох да потърся впечатления и препоръки за най-различни продукти, а то... Препарати против акне.
Чак се зачудих да не съм объркала темата и пет пъти проверявах заглавието дали става въпрос за 40+, или за 14+.   Rolling Eyes
Има ли друга тема, където се коментира козметиката за по-зряла кожа, тази тук явно е само за третиноин и ретинол?
Извинете ме пак за прекъсването.

# 475
айде сега  Crossing Arms  Laughing Laughing
коментира се това, към което има интерес и го знаете добре - това, което не е интересно за вас в момента, не е офтопик  Grinning
нейде из необятната КМ има тема "35+", която скоро не е повдигана, обща "бяла козметика за лице и тяло", а също и тук можете спокойно да пишете по въпросите, които ви интересуват

пп и аз не ползвам третиноин и ретинол, но предвид сезона правя домашен пилинг с аха к-ни  Wink

# 476
О, аз не твърдя, че става въпрос за офтопик. Просто заглавието подвежда...

# 477
http://24stoma.ru/retin-a.html
Третиноинът не е опция само за акне и тинейджъри.

# 478
Аз не мисля, че заглавието подвежда, защото това за мен е една много полезна тема и благодаря, че има кой да се включва с опит и насоки.  bouquet
Изчетох и предишните теми и не се говори само за ретиноиди, а за много други продукти. Ако някой търси отзив за конкретен продукт/и а не го намира, би следвало да попита. Или ако е нещо друго - също.  Peace Има също така отделни много хубави теми за грим, за уреди за лице, козметични процедури, за масажи и маски, за масла, както и за иновации в козметиката. Е, преди време имаше повече специалисти, които пишеха във форума, защо се изгубиха, не знам. Естествено, никоя тема тук не би могло и не би следвало да е единствен източник на информация относно нещо толкова важно като поддръжка на кожа. Peace

# 479
Аз искам да благодаря на който се включи със съвет за пантенола. На моята кожа има направо магическо действие - изглажда бръчки, прави я еластична. Чуден е, единствено ме е страх непрекъснато да слагам, мазах няколко вечери и сега спрях.

Общи условия

Активация на акаунт