Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 4

• 131 293
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
Аз миналата седмица бях без грим, мислех, че съм ок, обаче реших да си направя селфи и бррр. Не се харесах - сенки, кожа.

за снимки дори се изисква по-силен грим. фотообектива 'измива' част от грима.
при нас на работа правят снимки понякога и ненадейно попадаме в кадър (в профил или в някой ъгъл, когато говорим - затова и не мисля да изскачам без грим.

# 511
Аз искам да благодаря на който се включи със съвет за пантенола. На моята кожа има направо магическо действие - изглажда бръчки, прави я еластична. Чуден е, единствено ме е страх непрекъснато да слагам, мазах няколко вечери и сега спрях.
Какъв си взе?
Спрей, крем?
Аз си взех спрей. Намазах една вечер, а на сутринта кожата ми беше ужасна. Тънка и недохранена.

Години наред си ходех без грим, изключвам по-официални събития. Едни вежди само оформях, че са ми русички, понякога малко червило или гланц. Не понасях никакви ФДТ, ББ, СС/ от последното едно корейско, но епизодично/. Преди седмица открих моето ББ и сега се плескотя с кеф. Никой не може да познае, че съм гримирана, дори приятелки, които ползват редовно ФДТ/ ББ. И ЛМ не го регистрира, значи добре го нанасям. Той мрази всякакви такива мазила.
Спирала слагам рядко, защото след 2-3 часа ми става дискомфортно. Какви ли не пробвах от Герлен до Буржоа, вече не вярвам на никакви реклами за чувствителни очи. Със сенки внимавам, да не влезе прашинка в окото.
Незнам как се гримирате за 15мин.? Само серум и крем ми отнемат толкова. Между всеки пласт трябва да има 10мин. за поемане от кожата.

# 512
И аз взех класиката - Пантенол спрей, после прочетох, че има и разни кремове.
За гримирането, преди повече се гримирах, сега хич, в редки случаи малко сенки и спирала.

# 513
  • София
Ще погледна и аз за Пантенола.
Слагането на серум и крем не го броя към гримирането.
Иначе - фдт, хайлайтър, спирала, черволо - 10 минутки има-няма.
Напоследък и аз си открих моя цвят ФДТ, понякога го разнасям с гъбка блендер и хич не личи.

# 514
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Преди седмица открих моето ББ и сега се плескотя с кеф. Никой не може да познае, че съм гримирана, дори приятелки, които ползват редовно ФДТ/ ББ.

goddess, кое е твоето ББ?
И аз не мога да се оправя за 10-15 минути. Сигурно съм голяма мотня, но ми трябват едно 30-тина минути поне.  Laughing

# 515
Преди седмица открих моето ББ и сега се плескотя с кеф. Никой не може да познае, че съм гримирана, дори приятелки, които ползват редовно ФДТ/ ББ.

goddess, кое е твоето ББ?
И аз не мога да се оправя за 10-15 минути. Сигурно съм голяма мотня, но ми трябват едно 30-тина минути поне.  Laughing
Това е. 002 ми легна на кожата и на тена. Харесва ми това, че е с розов подтон. Не ми изсушава кожата, не се събира, покрива достатъчно. Нанасям го бързо с пръсти, буквално за секунди, после изчаквам 5-10мин. за малко метеорити.
Скрит текст:

# 516
  • Има много детски смях.
Аз съм с Пантенола.  Peace
И аз съм със спрей, сега разбирам, че имало и кремчета.
goddess, с каква кожа си? Да не си със суха? Аз съм със смесена, преоблазаващо към мазна и може би заради това спреят /който явно е по- лек от крема/ ми понася добре.  Peace

Относно ББ кремовете- след години лутане намерих моя- Ербориан.

# 517
Със смесена към нормална през зимата. Ще взема и крем- Пантенол, само да се сетя.
Спрея ще употребя за тялото.

# 518
  • Има много детски смях.
Друго се сещам. Принципно козметичката каза да гонанасям на два пъти. Първия да нанеса и да чакам да попие- както си е пяната. Като попие- втори път, при който вече да се втрие в кожата. Аз обикновено го правя само с едно нанасяне- втривам.

# 519
Това е. 002 ми легна на кожата и на тена. Харесва ми това, че е с розов подтон. Не ми изсушава кожата, не се събира, покрива достатъчно. Нанасям го бързо с пръсти, буквално за секунди, после изчаквам 5-10мин. за малко метеорити.
Скрит текст:

Много благодаря!  Hug Няма да е моят ВВ обаче, факторът е много нисък, а държа на висок такъв.

# 520
Umma, пробвах и на три отделни пласта. Първият път сложих два, вторият три. Не става.

Reinа, аз само зимата ще го ползвам, в студа. Стопли ли се забравям за всякакъв грим. За зимата ме устройва фактора.  От ранна пролет съм с любимия си крем с 50 фактор, въпреки че избягвам слънцето.

# 521
  • тук и там
Аз така и не успях да открия "Моят" BB крем,може би за това ми харесва ФДТ+ Mac Strobe cream-получава се нещо като BB крем,но не лъсвам на 15-тата минута.Пробвах разни корейски,но не  стоят добре на моята кожа-иначе със удоволствие бих  ползвала ББ крем вместо ФДТ.

# 522
Reinа, аз само зимата ще го ползвам, в студа. Стопли ли се забравям за всякакъв грим. За зимата ме устройва фактора.  От ранна пролет съм с любимия си крем с 50 фактор, въпреки че избягвам слънцето.
Кожата ми е склонна към пигментиране и по съвет на дерматолога от години не си подавам носа навън без висок фактор, независимо дали е лято или зима.  Confused

Аз така и не успях да открия "Моят" BB крем

Аз открих моя, но го спряха. Сега отново съм в лутане да намеря поредния "свой".  Laughing

# 523
Те така на мен ми спират кремовете. Rolling Eyes
Успех  Peace

И да питам нещо, като е станало дума за фактори и ББ-та.
Ако фактора на крема ми е висок, а ББ е без фактор, ще пази ли фактора на крема?
Да си знам, ако реша да се разкрася лятото, да не получа в бонус луничави петна.

# 524
И аз харесвам леко покритие. Ползвам стиплинг четка, която пръскам с розова вода преди да нанеса и правя бързи и леки движения, после потупвам с пръсти за да залича ако има следи от четката по кожата. За минута водата изсъхва и не влошава качеството на грима. Една гримьорка на Нарс преди време така ми демонстрира как може да се ползва техен фдт (тя ползва обикновена вода). Може да се постигне почти пълно покритие или почти незабележимо. Така нанесе и стик за контур, както и хайлайт.

goddess, да, пази (ако е нанесено достатъчното количество). Ако двата продукта са с различен фактор важи по-големият, не сбора им.

Общи условия

Активация на акаунт