Пак за Аква Сорс!

• 132 104
  • 836
  •   1
Отговори
# 405
Дай малко инфо как го приготвяш това СОЛЕ.С големи кристали ли,или със ситната сол?
Сутрин като го пиеш разхлабващо ли действа?
А зъбите как миеш?Само изплакваш или ги търкаш?
И мен ме интересува живо за зъбите. Моите ги мия с хомеопатичната на билка и напоследък забелязвам,че нещо много плака започна да се събира по тях  Thinking И се чудя какво да ги правя. Нали за хималайската сол на Аква Сорс става въпрос?

# 406
Може ли някой да ме светне по един въпрос?
Вчера влизам в един био магазин и гледам продават спирулина и забележете хлрела,дето уж е за угояване на прасета... Grinning
Та на въпросната спирулина пише,че ставала за бременни и кърмачки.Обаче в същото време не става за малки деца,а за такива над 12г.
За по-малките трябвало излишно да пише,че става,т.е. са правени такива тестова.
Та нещо недоумявам.Нали,чрез кърмата отива при бебето?А в същото време не става за  деца под 12г. newsm78

# 407
  • София
Ами ще се опитам да те светна.  Hug Надявам се да успея.

Спирулината не се препоръчва за деца, защото като се изяде минава през стомаха. Трябва да се преработи (разгради) и след това преминава в кръвта. Понеже децата до определен момент от развитието си не могат да разграждат всички видове храни е безпредметно от гледна точка на хранене да им се дават. Дори е вредно, тъй като не можейки да се разградят, натоварват телцето и предизвикват други проблеми - наприме алергии, колики при бебета и ......

Кърмачките нямат такъв преработвателен проблем. Ние сме възрастни индивиди и вече можем да преработваме повече храни. (Изключвам случаите на доказани болестни проблеми). Спирулината се преработва, преминава в кръвта и от там в клетъчната структура. Разбира се и в кърмата. Бебето се храни с тази кърма, която вече може да преработва, а не директно с водорслото.

Друга е ситуацията с водораслото АФА. Аминокиселинния профил (профила на вече преработената храна) е идентичен с човешкия и следователно не е необходима преработка. Ето защо спокойно се препоръчва и дава на бебетата.  Hug Просто не е необходимо разграждане и изграждане.

Надявам се да е ставало ясно. Ако не е давайте друг въпрос. И е добре да се гледа кой е производителя, все пак. Ако едно нещо на един производител става, идентичен продукт на друг производител - не става!

# 408
Само да доуточня, че Слънчевата енергия на Аква Сорс, която съдържа и спирулина, може да се дава на деца, понеже тя се усвоява за секунди и преминава направо в кръвта.

# 409
Ясно,мерси.
Аз не смятам да купувам,само се интересувам за обща култура. GrinningВ случай,че се реша,не бих спонсорирала Аква сорс,при положение,че мога да си намеря свободно на пазара.

# 410
  • София
Сега видях въпроса за СОЛЕ.
Ами купувам си от кристалите. Слагам в един буркан от лютеница две камъчета (около 1/3 от опаковката) в трапезна вода и стои 24-36 часа без да се разбърква. Солта се разтваря и спира да се топи докато стане 26% разтвор. На семинара обясниха, че е изчислено на една чаша 180-200 мл се слага 1 чаена лъжичка от соления разтвор и се получана 1%-ен разтвор. Изпива се. Достатъчно количество за деня като стимулираща напитка е една чаша. При проблеми процентите са други.

Със също такъв разтвор си мия и четкам зъбите, мия си очите. СУПЕР Е!  Hug Сега мисля да пробвам промивките и солените вани.

И това е точно за Хималайската сол на Аквасорс. Друг не знам да я предлага в момента на българския пазар.

# 411
Благодаря ти.  bouquet
Ще си купя кристали и ще пробвам.А за колко време стига това количество горе-долу?Къде го съхраняваш?
Всъщност колко грама е буркана от лютеница?И колко са ти кристалите?Аз съм виждала по цял кг,но там  1/3 не е са 2 камъка,а много повече.

# 412
  • София
Ясно,мерси.
Аз не смятам да купувам,само се интересувам за обща култура. GrinningВ случай,че се реша,не бих спонсорирала Аква сорс,при положение,че мога да си намеря свободно на пазара.

Laughing Ти ме убиваш! Какво значи да спонсорираш? Аквасорс е производител, такъв какъвто и другите производители. Разликата е в маркетинга, в качеството, в суровините и т.н. Всяка фирма трябва да печели. Такива са правилата на бизнеса! Иначе за какво съществува?

Когато става въпрос да потребявам нещо, аз лично се интересувам повече от второто, отколкото от първото.  Изобщо не ме интересува печалбата на фирмата, а е важна моята печалба от употребата.  Laughing Когато става въпрос да продавам моя продукция, накланям към първото.  Peace В крайна сметка статистиките показват, че това е възможно най-съвременния, прогресивен и печеливш начин на продажба.

newsm78 Между другото търся специалисти в легализирането и описването правила за франчайз и ако някой познава такива и ме свърже, ще съм му задължена.

# 413
Има в магазина и те печелят,няма как да ги прескоча,не виждам защо да се набутвам с дистрибутори на многократно по-високи цени за същото нещо.

# 414
  • София
Не съм чела какво пише като грамаж, но не може да са повече от половинка. Май бяха около 300 гр.
Буркана от лютеница е от голямите - 650 грама май беше. Държа го затворен за да не се праши. На ден харча по 2 чаени лъчижки.  Laughing Ако не те мързи можеш да ги преброиш.

Като гледам с каква скорост се харчи, ако само аз го употребявам ще ми стигне за 5-6 месеца.

А ти къде си виждала сол на кристали по килограм? Аквасорс има само 3 артикула. И  на каква цена са? И сигурна ли си, че са Хималайска сол и не са на същия производител?

# 415
Виждала съм ги и ползвам тези от  немски био-магазин.Не са на аква сорс,които не са производител,а дистрибутор,щото едва ли ходят да копат в солените мини. Grinning
Kг на кристалите беше към 10 евро,виждала съм и по-евтини,зависи кой ги предлага,а тук са най-различни фирми.

# 416
  • София
Виждала съм ги и ползвам тези от  немски био-магазин.Не са на аква сорс,които не са производител,а дистрибутор,щото едва ли ходят да копат в солените мини. Grinning
Kг на кристалите беше към 10 евро,виждала съм и по-евтини,зависи кой ги предлага,а тук са най-различни фирми.

Разбира се, че не ги копаят. Само ги опаковат и предлагат в техни кутий. Както и водораслите и коластрата и другите продукти.  Laughing Аквасорс прави само комбинациите и ги оптимизира за получаване на синергичен ефект или ги предлага в чист вид.  Laughing Не искам да звучи като реклама, но съм правила пресмятания и като се сравнява ефекта от продукт, опаковката на Аквасорс ми излиза по-евтина.  Peace  Т.е. ефекта от количество продукт, предложено от Аквасорс сравнено с ефекта от количество, предложено от фирма "х" и изразено в пари накланя везните към производителя.

А в случая с Хималайската сол - не правят нищо особено с нея, но като си купя други неща и те не са за 100 лв, хималайската сол ми излиза като бонус.  Hug Както в един магазин на едро. Колкото повече купуваш, толкова по-голяма отстъпка ти дават и ти излиза по-ниска продуктова цена.
А и не виждам защо трябва да купувам от толкова много производители, след като има такава опция - да ползваш намаление при по-голями поръчки.

Да не говорим, че коластра не съм срещала на друг вносител. Има и други продукти, които само Аквасорс предлага. И като фирма производител и като качество и като вариант за намаление на цената ми допадат.  Hug Правя същото и с други магазини - например Метро. Влизам и си пазарувам всичко. Иначе тук малко, там малко и всеки си слага надценката отгоре - става дявол на магаре!

Последна редакция: сб, 31 май 2008, 16:45 от Dino

# 417
Dino, искам да те попитам дали си ползвала козметиката на Аква Сорс? Интересуват ме някакви отзиви, защото продуктите не са евтини и ми се иска да проуча малко мнения преди да си ги купя евентуално. И знаеш ли дали съдържат парабени ,минерални масла и прочее гнусотийки  Laughing?

# 418
Цитат
Не искам да звучи като реклама, но съм правила пресмятания и като се сравнява ефекта от продукт, опаковката на Аквасорс ми излиза по-евтина

Dino,ти разсъждаваш от твоята позиция на дистрибутор.Иначе ако същите тези продукти се намираха свободно на пазара,както ги има при мен,то едва ли щеше да задълбочаваш дали е на аква сорс,или на фирмата "X".Щото в крайна сметка съдържанието е едно и също,само кутиите се различават.Определено е по-добре да има конкуренция,за да падат цените,а не един вносител,който монополизира пазара.С една дума аз съм за правилото "да се печели от оборот,а не от цени".

# 419
  • София
Dino, искам да те попитам дали си ползвала козметиката на Аква Сорс? Интересуват ме някакви отзиви, защото продуктите не са евтини и ми се иска да проуча малко мнения преди да си ги купя евентуално. И знаеш ли дали съдържат парабени ,минерални масла и прочее гнусотийки  Laughing?

Не съдържат парбен. Това е основното им предимство и си заслужават цените.  Laughing Между другото на пазара се предлагат и по-скъпи и със съдържание на парабени продукти.
Козметиката на Нейшънъл бийнг е стабилизирана на основата на медни продукти и на новозеландски растения. Ползвам крема за ръце и тяло, гела и нощния крем. Доволна съм. Като ми остане време правя и маски с капсулите.

Цитат
Не искам да звучи като реклама, но съм правила пресмятания и като се сравнява ефекта от продукт, опаковката на Аквасорс ми излиза по-евтина

Dino,ти разсъждаваш от твоята позиция на дистрибутор.Иначе ако същите тези продукти се намираха свободно на пазара,както ги има при мен,то едва ли щеше да задълбочаваш дали е на аква сорс,или на фирмата "X".Щото в крайна сметка съдържанието е едно и също,само кутиите се различават.Определено е по-добре да има конкуренция,за да падат цените,а не един вносител,който монополизира пазара.С една дума аз съм за правилото "да се печели от оборот,а не от цени".

Донякъде си права, донякъде не.  Laughing Права си за това, че наличието на конкуренция е полезно и регулира пазара. На тази основа цените падат или се покачват.
Съгласна съм и с изречението: "да се печели от оборот,а не от цени" с едно доуточнение. В момента точно това се опитваме да правим. Като редовни клиенти на една фирма (абстрахирай се от думата дистрибутор) ние печелим от оборота, който правим. Фирмата дава намаление на цената при покупка на по-голямо количество. И от гледна точка на твърдението да се печели от оборот - да, фирмата прави точно това. Печели от реализиран оборот и дава възможност на клиента също да печели.  Laughing Ние като клиенти, пък имаме стимул да сме лоялни към такава фирма (независимо коя е тя) и да се възползваме от по-ниски цени, а не да купуваме от други фирми на по-високи цени. Дори да са същите параметри, ако купуваме от различни фирми, няма да можем да ползваме такива намаления и не виждам какъв е смисъла.  Rolling Eyes Защо да плащам за нещо повече, като за същото нещо мога да платя по-малко?

Знам, че много хора не харесват или по-скоро не искат да разберат и да приемат такъв начин на продажба. Но също така съм наясно, че ако се постараят да вникнат в същността, ще забележат полза за себе си. Сигурна съм, защото с години наред, самата аз отказвах да приема този маркетинг, отказвах да се запозная изобщо с принципите и целта, с възможностите за потребителите и клиентите, не за дистрибуторите.  Grinning И сега, въпреки, че вече работя и като дистрибутор, повече ме вълнуват ползите на клиента, а не дистрибуторските.  И част от пишещите в този форум го знаят.

Не знам къде си ти и какъв е избора и пазарния дял. Но сега с това, което знам и при залят пазар на идентични продукти от множество фирми, едва ли ще избера покупка от различни производители. В момента за мен е приоритет методите и начина на производство, както и ефекта от продукта. Да съм доволна от производителя и да търся други фирми производителки на същото нещо от което съм доволна, да се ровя и запознавам с всичко, губейки маса време; да се възползвам от разликата в цената на дребно, губейки от правото да ползвам цена на едро и дори при определени условия под цената на едро, преследвайки идеята за конкуренцията, ми се струва скъпо удоволствие.  Laughing Разбираш ли, на нас не ни плащат достатъчно за да си позволим да купуваме от различни производители и да не държим сметка за общата цена. Работим на повече от едно място и времето не е в изобилие за да го използваме за сравнителни анализи. Гледам да съм с децата си в оскъдните минути без работа.

Колкото до монополизирането на пазара - не е монополизиран. Има и други фирми, предлагащи водорасли и всякакви други добавки. Всеки може да избере това, което му  дапада най-много и да заложи на ниска цена или на високо качество. И се надявам се да си съгласна с мен за класацията: Има не толкова добри, добри, по-добри и много добри производители. И всички имат приблизително еднакви разходи и еднаква печалба.  Загубите обикновенно са при клиентите. И от наша - клиентска гледна точка е добре, ако те са по-ниски.

Общи условия

Активация на акаунт