Юлски мами 2017

• 42 122
  • 790
  •   1
Отговори
# 195
Успех Cherryto,
Да се похвалиш с добри новини после.
С първата бременност казах на шефовете след 3 месец. С тази ще видим, че колегите ме заподозряха още когато реших да откажа цигарите преди 2 месеца.
Засега не сме казвали на най-близките ни, но и те подозират поради същата причина.  Sunglasses. Въпрос на време е, на някоя предстояща семейна сбирка, ще го обявим официално  bowuu
Относно симптомите, от няколко сутрини усещам напиращо гадене, което засега овладявам, но с предната бременност повръщах до 4 месец. Напрегнати гърди и желание за храни, които по принцип не харесвам.

# 196
Здравейте и от мен!  Записвам се и аз, но много тихичко,  защото нищо не се видя на ехографа( по принцип съм с късна овулация). Последната ми менструация е на 27.09. Имам син на 6 и половина. От деня, в който трябваше да ми дойде имам кафяво зацапване, от снощи и болки. Днес си останах вкъщи, а довечера съм на лекар,  дано всичсо е наред. Хубав ден желая !

# 197
Добре дошли на престрашилите се да пишат Wink Имам въпрос относно пиенето на кафе и бира/ вино. Ясно е, че не е препоръчително. Но вие как смятате, съвсем да ги изключите, по една чаша на ден и веднага ли? Аз кафе още си пия, а чаша  вино така ме изкушава вечер със сиренце и кашкавалче  Stuck Out Tongue

# 198
Видяхме плодно сакче с вагинален

# 199
  • Перник
Celika, браво за хубавата новина!
Относно казването за бременността на близките: при нас всички роднини вече знаят, защото имам нужда от помощ за бебка и по-добре е да знаят.
Dingida,аз пия по 2 кафета на ден. При предишната бременност колабирах, зарадш ниско кръвно и за гова си пия кафе. Но не повече от 2. Вино по 1 чаша вечер знам, че е много полезно за бременните, но когато не са с високо кръвно

# 200
Celika много хубава навина  Simple Smile
Dingyda аз с вино/биричка нямам проблем понеже не съм по пиенето. Кафето го спрях вече, защото пия 2 глътки и ми става гадно и го хвърлям и реших, че няма смисъл.

# 201
Celika 👍🏽радвам се! Относно пиенето на кафе и бира/вино аз съм малко рвзервирана. Аз пия сутрин по половин кафе максимум, алкохол никакъв(по принцип го мразя) . Мисля че в ранните месеци трябва да се пазим повече от към кофеин и алкохол, та тогава се формират всички органи и системи. Бих си позволила биричка или чаша винце след 14-15 гс, когато има плацента, която да играе ролята на филтър.

# 202
Здравейте, момичета. Стискайте ми палци, че след 1 час съм на преглед Simple Smile Малко съм притеснена и развълнувана. CELIKA, честито за хубавата новина. Добре дошли нови мами Simple Smile
Аз също не пия алкохол и кафе, изобщо. Още преди да разбера, че съм бременна реших, че ще си правя прочистване на организма от токсини Joy От раз спрях кафе, алкохол, безалкохолни, разни измислени сокчета и т.н. После като разбрах за бременността, се замислих...че може би организма сам ми е подсказал да ги премахна от ежедневието си.
Иначе знам, че по 1 кафе на ден не вреди, естествено да не е много големи количества.

# 203
  • София
celika Браво за хубавите новини! Моя преглед също мина. Видяхме плодно сакче и ембрионална структура. Док каза че съм в 5 г.с. + 6 дни. Записа ми час за другия четвъртък за сърчице. Малко се притесних, защото от другата страна се видя нещо за което той първо каза че прилича на плоден сак, но после каза че по-скоро е някакво изменение на структурата на лигавицата или нещо такова. Попитах дали е притеснително - каза да не се притеснявам, но сега само го мисля.    newsm78
Манита много силно стискам палчета!!! Да пишеш после.

# 204
Благодаря ви.
Cherryto, вероятно те е гледал с коремен ехограф. А и ако не е от по-хубавите, се вижда много трудно. Там при мен плодния сак се видя като петно, за което докрторката не беше сигурна, че е плоден сак, но с вагинални се видя много ясно.

# 205
И при мен всичко е наред. Има плодно сакче и жълто тяло, което ще стане ембриона (така ми обясни). Отговаря си на седмицата,  5 г.с + 3 дни. Каза ми след 2 седмици да отида пак, за да се чуе сърцето.
Понеже от няколко дни имам леки болки ниско долу, питах гинеколога и ми каза, че матката започва да се подготвя, разтяга и е възможно да чувствам такива неща.
Ама и аз какъв късмет имам само  newsm12 Гинеколога ми излиза отпуск за 2 месеца и сега ще трябва да ходя при някой друг, докато тя се върне.

# 206
  • София
Манита браво за хубавите новини! Искам да попитам болките какви са? Като ПМС?
celika беше си вагинален ехографа и мисля че е хубав (в Надежда) освен това се видя ембрионче, пък в другото нямаше и беше по-малко. Дано наистина не е нещо притеснително. Ще видим дали ще се покаже пак след седмица.  newsm78

Последна редакция: пт, 04 ное 2016, 20:16 от Cherryto

# 207
Ами понякога са такива, но на моменти сякаш ме боде и дърпа нещо. Предимно в ляво го чувствам, болката е много слаба. Бях се притеснила да не е извънматочна, но вече съм спокойна.

# 208
Добро утро мамчета,
Събота е и навън слънцето грее, денят предразполага към разходки и прекрасно настроение.
Само, че тази сутрин се чувствам ужасно изморена и като че ли стомаха ми се втвърдява като при контракции. Освен тояа тази сутрин имах розово зацапване. Предните две сутрини нямах и го отдавах на това, че съм в болничен и прекарвам по-голямата част от деня на дивана. Освен това пия утрогестана от 2-ия ден закъснение на цикъла, но като че ли няма голяма файда. Да не говорим как ми се вие свят от него и ме успива. Бях на преглед в четвъртък, лекарят потвърди бременността ми, каза да си пия хапчетата и да си почивам. Също така каза, че не вижда отлепяне на плодното сакче. Не ми каза на какво може да се дължи това зацапване. Оф, не знам вече. Много ми е притеснено, а искаме това бебче много. Съжалявам, че ви натоварвам, но няма с кого другиго да споделя тревогите си. Мъжът ми ме успокоява, но тази тревожност ме тормози нон стоп.

# 209
Здравейте,аз снощи видях малко кръв при избърсване,днес вече няма.Корема ме заболява и се притеснявам,обадих се на докторката ми снощи и ми каза да пия Но шпа и утре евентуално да ида да ме види.Много ми е тъпо,тъкмо всичко беше наред..

Общи условия

Активация на акаунт