ТРЕТИ клас - 2 тема

• 63 413
  • 735
  •   1
Отговори
# 30
Мисля, че такъв речник изобщо не е удачен за тяхната възраст.

# 31
  • София

newsm78 Защо?..

Поправка - кой, тетрадката - речник или тетрадка - тълковен речник?
Второто... ми е странно, честно казано. Особено пък за начинаещи.

# 32
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и аз съм на бейлис  Mr. Green

# 33
При щерката в училище имат тетрадка -речник, в която си записват новите думи още от първи клас, сега след втори беше почти изцяло изписана, не съм ги броила колко са, но имаха за домашно през ваканцията да ги препишат по един ред. Е, разбира се, девойката забравила, добре, че класната дала реверанс за неизпълнилите и по празниците по 22 септември писа нон-стоп. Изписа почти изцяло една тетрадка -широк ред от 20 листа. На мен също ми се струва, че им е рано за речник от типа, който казва Лонита, едва ли имат толкова широк речников запас, че да обясняват думите на английски само. По мое време такива имаше в гимназията.

Последна редакция: нд, 16 окт 2016, 21:11 от MianaNia

# 34
  • на Мелмак
Моята също има тетрадка -речник, в школа е.
Пише, учи, проверява думи Crazy

# 35

newsm78 Защо?..

Поправка - кой, тетрадката - речник или тетрадка - тълковен речник?
Второто... ми е странно, честно казано. Особено пък за начинаещи.

Тълковен речник. Това ми се струва по-лошо и от без речник изобщо. Поне така мога да аз да решавам вкъщи какво да прави.

Добри, наздраве Mr. Green

# 36
  • Дубай
Ние също сме с тетрадка речник  в училище.Всички нови думи се пишат в клас и за домашна работа имат да си ги препишат в  речниците по три пъти, освен другото домашното което се дава.Не  правят транскрипция, защото било объркващо за деца на техната възраст.От другият месец ще започваме школа ще дам информация като започне.
Дъждец  HugНаздраве душа cheers

# 37
  • Бургас
Момчил има тетрадки-речник но английски и по руски още от миналата година, но не съм забелязала да рови в тях. Гледа си работната тетрадка и после в друга пише новите думи по 3 реда. Отначало трябваше по 20 пъти, но го видях че бързо запомня правописа и реших че не е нужно. Ако не знае някоя дума пита нас или търси в транслатора. Но тетрадка-речник да разгръща не съм го видяла дори като преговаряше от миналата година за входящия тест.
Транскрипции пишат.

# 38
  • Sofia
И нашите пишат в тетрадка речник още от миналата година. Портокал - orange - ориндж пишат.

За темата, моля, момичета! Simple Smile

# 39
  • Варна

П.С. Хм, ако някой може да ми подскаже къде и на какъв спорт в района на Левски,Чайка, Цветния във Варна мога да запиша малкия ми син (5г и половина), ще съм благодарна. Нещо от опит, разбира се!

Ако се интересува от футбол, в групите на Тринити (залите до Зоологическата градина) има за такава възраст. И в двата клуба. Ние играем към Шампиони, но съм засичала при Делфините доста малки деца.

# 40
  • София-Младост
И нашите пишат в тетрадка речник още от миналата година. Портокал - orange - ориндж пишат.

За темата, моля, момичета! Simple Smile
Същото и при нас, от тази година ще пишат и произношението на български.

# 41
  • Варна
При нас имат тетрадка-речник от миналата година. Вътре има всичко на всичко 4 листа изписани. Тази година я продължават, а не пишат в нова. Като вземат нови думи, пишат ги в речника и после за ДР по 10 пъти. В школата понеже се говори само на АЕ, имат речник с картинки. Учителката им ги дава изрязани малки картинки и си ги лепят. Поне така ми обясни детето, не съм го виждала на живо. Embarassed Транскрипции нямат и на двете места.
Мойто диваненце е болно Sad Цял уикенд беше с температура - ту вдигне, ту свали, но не е била повече от 38.5, затова и лекарства не сме давали. Късно снощи включи и разстройство. Confused Казах й че днес няма да ходи на училище и като ревна това ми ти дете! "Имаме човекът и обществото! Знаеш ли колко е интересно!" Успокоявам я, че ще прочетем урока, ще потърсим информация допълнително, а то реве та се къса: "Ама историята на госпожата ще изпуснааааа! Приказкатаааа!" Та, май е напипала правилния метод учителката да ги спечели за разказвателните Wink

# 42
  • Перник
Dive, бързо оздравяване на девойката. Явно госпожата разказва интересно Simple Smile

Калоян има тетрадка речник от миналата година. Но я ползва, когато го накарам аз, иначе забравя. Домашното по английски обикновено е да се напишат по 10 пъти новите думи в тетрадката за домашна работа. Госпожата ги проверява редовно и се подписва.

# 43
Тетрадка-речник ползва и Дребен както в училище, така и в курса. Тя си пише и транскрипция по слух на думите, които са й по-трудни. Като цяло английският не й се отдава с лекота, да не кажем, че й е мъка. Всеки ден има в училище, два дни в седмицата ходи на курс и почти всяка вечер аз се занимавам с нея. На мене ми писва, на нея не знам. Тая неподатливост към езици я е наследила от баща си  Crossing Arms

Иначе девойката си е окей. Събота и неделя й гостува една съученичка с преспиване, ей, побъркаха ме. Едно време тихо и кротко си играеха на кукли, докато аз сърбам винце. Нищо подобно. Вдигнаха къщата на главите си, а аз още ближа рани. 

# 44
Дайв, бързо да оздравява малката!

Роник, първият път и аз бях парцал след гостито с преспиване. Направо ми стопиха лагерите. Заспаха някъде след 12 вечерта. После вече се научих да ги организирам да играят по-кротко, а и да приберат малко поне след това.

Общи условия

Активация на акаунт