Моят неочакван филм.

• 14 564
  • 137
  •   1
Отговори
# 105
Пич, не бих страдала заради някой, който си няма собствено мнение, а се оставя да бъде ръководен и направляван.
Такъв партньор ли искаш до себе си?

# 106
Така и не разбрах от колко време са били заедно.

# 107
  • София
Трето, уж мъжете са готови планини да местят, обаче като знам колко е трудно да си преместят дрехите, чашите и чиниите по правилните места, почва да ме съмнява това с планините.

Говориш като стандартната женка, а имах друго мнение за теб.
Наистина ли мислиш, че човек, който има воля, решителност и ноухау да премести планина, ще се вълнува баш за правилните места на чаши и чинии, независимо дали е мъж или жена.

# 108
Трето, уж мъжете са готови планини да местят, обаче като знам колко е трудно да си преместят дрехите, чашите и чиниите по правилните места, почва да ме съмнява това с планините.

Говориш като стандартната женка, а имах друго мнение за теб.
Наистина ли мислиш, че човек, който има воля, решителност и ноухау да премести планина, ще се вълнува баш за правилните места на чаши и чинии, независимо дали е мъж или жена.
Е стига де, когато пък кажа, че на мъжа трябва да му се освободи въздух, за да мисли как да мести планини- тогава пак ставам "типична женка", която е научена, че мъжът работи, но не пипва у дома; вечер сяда на дивана, а жената е на петичка около него. И в двата случая съм "типична женка"Simple Smile

А иначе- понякога за да преместиш планини, трябва да има 2-3 дребни неща, които да са наред. Иначе- заради една разкована подкова се губи война, нали знаеш. Няма такъв филм да местиш планини, а да си нехаен за детайли.

В повечето случаи разказите как мъжете са "местили планини" заради жените включват неща, които мъжете така и така биха направили, щото им е кеф, а после се пакетират като подарък за жената и виж-какво-направих-за-теб. Което е като да подариш нещо вече използвано.

Последна редакция: вт, 18 окт 2016, 11:19 от The Siren of Titan

# 109
Е стига де, когато пък кажа, че на мъжа трябва да му се освободи въздух, за да мисли как да мести планини...
Мхм, като Лиса, която подпираше облака.
Хората трябва да бъдат хора, да изпълняват човешките си роли на баща/майка, домакин/домакиня, съпруг/съпруга, отделно от всичко това и да работят, каквото им душа иска, ако ще и планини да повдигат. Когато идат само да местят планините връзката със земното се губи и се стига до отдалечаване и раздяла.

Направи ми впечатление, че първият му пост започва с това, че е усетил последната година, че не са добре нещата, но пък - и изредени пари, магазини и подобни. Сега предполагам е осъзнал, че парите не могат да компенсират останалото. Тя си е тръгнала физически сега, но реално го е напуснала много отдавна, защото той въобще не се е опитал да направи нещо, смятал е, че парите са достатъчни.
Филмът въобще не е неочакван, не може да виждаш, че нещата за зле и 1 г. да си бъркаш в носа.

Разбира се това е изводът ми от написаното, той така и не ми отговори от колко години са заедно и по колко часа седмично е работил.

# 110
  • София
Е стига де, когато пък кажа, че на мъжа трябва да му се освободи въздух, за да мисли как да мести планини- тогава пак ставам "типична женка", която е научена, че мъжът работи, но не пипва у дома; вечер сяда на дивана, а жената е на петичка около него. И в двата случая съм "типична женка"Simple Smile
.... Няма такъв филм да местиш планини, а да си нехаен за детайли.
Не съм казвала нищо за освобождаване на мъжа, и да повторя - говоря независимо за мъж или жена. Двамата би следвало да си делят и местенето на планини, и подреждането на чашите и чиниите. Но в един съвършен свят.

НСЧ, човек не може за всяко недобро нещо да знае точната причина. С риск да прозвуча като мъж, но - ако няма пари и магазини - зле, ако има - пак зле.
1 година минава много бързо, ако се заровиш в работа, за да осигуряваш нечий стандарт.

# 111
Няма смисъл да се говори за съвършен свят, защото тоя, с който разполагаме, не е такъв. Дяволът е в детайлите.

А това, което се случва в опита (за да не ме обвините, че съм дървен философ, разсъждаващ за идеални светове)- обикновено всеки гледа да скатае, а мъжете си имат доста извинения. Тоест той е правил това, което винаги е правил, само че го е обявил за велик жест към женичката си. Едва ли чак планини е местил, нито едва ли някога щеше да му се наложи да мести.

Местенето на планини е по-скоро в някакво хипотетично неслучило се бъдеще, в което жената горко ще плаче, че е останала без такъв способен мъж. А може да се окаже, че в това бъдеще жената така си е уредила живота, че изобщо не й се отварят проблеми, за които тоя мъж трябва да помага.

# 112
НСЧ, човек не може за всяко недобро нещо да знае точната причина. С риск да прозвуча като мъж, но - ако няма пари и магазини - зле, ако има - пак зле.
1 година минава много бързо, ако се заровиш в работа, за да осигуряваш нечий стандарт.
Има едно нещо, което се казва баланс. Ако се наруши, независимо в коя посока, граденото рухва.
В изброеното не съм пропуснала и работата, и планините, така че пари така или иначе има.

П.П. Не казвам, че в техния случай е така. Но понеже не отговори, а в първия пост на това беше натъртено, затова го написах. Може и да си е ок в това отношение.

...обикновено всеки гледа да скатае, а мъжете си имат доста извинения...
Глупости. Има си такива хора и от двата пола, както и има нескатаващи се от двата. С първата група въобще не виждам какъв е смисълът да се опитва да се прави нещо. Пък като постоят сами може и да се сетят, че няма кой да ги търпи.
Но обикновено се намира кой да ги приеме и оправдава. Негова работа. Всеки сам решава как да си трови живота.

# 113
НСЧ, какво ти става, та нали ти най-често твърдиш, че мъжете се скатават от ежедневните детайли.

При жените скатавката е друга-ау, аз съм жена, ма не ми се работи, ма аз съм родила децата или пък съм просто хубава и заслужавам да съм миндер-кокона...

Както и да е, въпросът е, че реалното поставяне на чаша в миялната е по-трудно от имагинерното местене на планини.

# 114
Никога не съм поставяла под един знаменател заради пол.
Но, да, сред мъжете са повече заради предразсъдъците на родителите им, които са ги учили, че така е редно.
Не искам да измествам темата в тази посока без авторът да каже, че наистина е така. Може и да не се е скатавал за нищо.

За годините заедно го питах, защото всичките ни познати двойки с дълги връзки без деца се разделиха. Не че и от другите няма разделени, но от тези без деца са 100%.

# 115
Абе, винаги ми е много чудно как толкова успешни нахакани пичове, с толкова невероятни качества, тела на гръцки богове и много пари, искат някой да им бърше сополите в женски форуми.  hahaha

Как пък един не каза: "Аз съм средностатистически мъж на N години, с обикновени доходи, добряк..ама се о*раха нещата с жената, затова пиша тук белким някоя иска да ми изслуша историята и евентуално да ми се възхити, щото в реала ми куцат нещата със самочувствието и жените.."  bowuu

# 116
Няма в България такива хора, масово взимат по 30 бона месечено и са най-най, справка  - темите тук Mr. Green
И разбира се не се занимават с обикновени неща, местят планини и подобни велики неща!

# 117
  • Сф
Прави ли ви впечатление, че автора търси причина и вина навсякъде другаде освен у себе си? Култова е фразата " приятелка и проми мозъка" .😊
Иначе той е ПО-по- Най ! Той има пари, коли, шеметно ежедневие, улавя оргазмите на жените още от въздуха и за капак иска да го утешават на лични!
Егаси пича!😘

# 118
Да бе, как един не се оплака, без да спомене някъде между другото за ослепителния си външен вид и главозамайващи доходи, а и това, че жената е кучка, естествено Grinning

# 119
Глупост след глупост, льжа след льжа по мой адрес, със сигурност съм направил грешки казвам за пореден път, но никога не съм вярвал, че любовта ще е толкова плоска. С тези разсъждения никога няма да сте щастливи и винаги ще ви шарят очите, защото живеете чужд живот. Аз толкова държах на половинката си, че пари и кариера никога не са ме ръководили, за мен беше важно да се укрепим, за да сме стабилни и свободни като това не измества абсолютно нищо от гледна точка на духовното.

Общи условия

Активация на акаунт