Защо веганизъм?

• 281 688
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 2 700
Добави и гъби на прах, възможно ще се почувстваш щастлива  Mr. Green.

# 2 701
  • София - Рим и обратно
Ей сега се опитах да изям една голяма салата от зеле. Не успях, някъде към средата започна да ми се подува корема.
За протокола - не съм я пила, а я дъвках. Joy Joy Joy
Следващия път я метни в блендера заедно със супа от спанак и 2-3 банана, примерно Sick. Тристепенно меню в едно Sick.
И десерта да сложа викам вътре. Пийш/ядеш и рИвеш. Joy Joy Joy
Е, десерта де - бананите какво са. Ти къв десерт сънуваш? А, може малко веган шоколад, права си Sick.

# 2 702
  • София
Правят всичко на сок, защото стомасите им не могат да понесат всичките фибри, ако изядат зелениите в натуралния им вид.
Все пак, не са тревопасни и нямат по 3- 4 стомаха, за да връщат за преживяне и дообработка.
Затова и дехидратират, че да не клечат в тоалетните нон стоп.
Тя, Ирина прибавяше и разни добавки, и витамини, ама ако я питаш, ще ти обясни как от тревите всичко си набавяш. Mr. Green

# 2 703
Точно това си мислех, че ако ям толкова много зеленчуци и плодове нон-стоп ще вися във вц-то. Mr. Green

# 2 704
Доклкото знам, това със смутитата май тръгва от Виктория Бутенко, която е дългогодишен суровоядец заедно със семейството си. По едно време обаче всички започват да имат някакви симптоми. Прави рисърч при маймуните и открива, че ядат не знам си колко процента зелено. Забравих хлорофилът в какво точно се превръщаше, но имаше някакви полезности. Отделно зелениите алкализират много. Обаче повечето  са с много груба целулоза, особено кейлът, който смятат за най-полезен, и стомахът не може да ги обработи, за да се извлекат полезностите. Затова се мелят на смути. Но мен чуденката ми беше защо мелят и неща, които не са чак толкова гадни и трудни за дъвкане.
Освен полезните в-ва, в зелениите обаче се съдържат и в-ва, които са вредни и предпазват растенията да бъдат напълно изядени от тревопасните животни. Ако се ядат в гол.количества могат да причинят проблеми. Затова и не трябва да се ядат само един вид листни и не в конски количрства.

# 2 705
  • Куциндрел
Добре, де. Пак ще питам - този хлорофил за какво е полезен на човека?
В какво се превръща?

# 2 706
Може би Фея знае по-добре.
Ето тук намерих линк набързо http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/10-amazing-ben … s-of-chlorophyll/
Хлорофилът де факто е в тези зеленолостни-салати и т.н.

# 2 707
На времето ходих на кръжок по биология и отделяхме хлорофил без блебдъри

# 2 708
"Хлорофилът – безценният природен дар"

Честно казано, учудва ме, че толкова много хора не са запознати с полезните му свойства. В Германия дори едни младежи бяха измислили хлорофилова безалкохолна напитка срещу лош дъх.  Simple Smile

# 2 709
  • Куциндрел
Без какво? newsm78

# 2 710
Без какво? newsm78

Блендъри Simple Smile

# 2 711
  • В царството на игрите:)
"Хлорофилът – безценният природен дар"

Честно казано, учудва ме, че толкова много хора не са запознати с полезните му свойства. В Германия дори едни младежи бяха измислили хлорофилова безалкохолна напитка срещу лош дъх.  Simple Smile
Прочетох статията с интерес, докато не стигнахме до рекламиране на продукт. Тогава нещата си дойдоха на мястото. Помислих, че ще ми обяснят с какви треви да се храним, за да се хлорофилизираме, а то...25 капки и готово Mr. Green

# 2 712
  • Куциндрел
А добре.
За сега разбрах, че хлорофила е добър са потискане на апетита, за миришещи крака, много газове, антиоксидант.
И на двете статии има реклама на някакви капки хлорофил. Sunglasses

# 2 713
Скрит текст:
В стандартната кока-кола има глюкозо-фруктозен сироп и Е въглехидрат.
Тя говореше за кола light и кола zero.
И питаше с какво е по-различна от обикновената.
Не, питаше каква е разликата между тях и как е възможно едната да има по-малко въглехидрати от другата.  Laughing

Точно така! Simple Smile И двете (зиро и лайт) нямат въглехидрати, но едната е рекламирана като по-подходяща за диабетици, понеже е с 0 захари Simple Smile. За обикновената не съм говорила. Simple Smile

Обаче, целта беше да кажа, че е много лесно хората да бъдат заблудени. В случая е без значение (за колите), но някои заблуди струват скъпо.

Добре, де. Пак ще питам - този хлорофил за какво е полезен на човека?
В какво се превръща?
Хлорофилът е зеленият пигмент в растенията. Участва във фотосинтезата. Може би за веганите  е важно... Thinking, но не знам какво ще го правят там където слънце не огрява. (шегувам се) Някой друг да каже по-запознат с новите теории.

# 2 714
  • В царството на игрите:)
А добре.
За сега разбрах, че хлорофила е добър са потискане на апетита, за миришещи крака, много газове, антиоксидант.
И на двете статии има реклама на някакви капки хлорофил. Sunglasses
Забравили са да подчертаят, че със сигурност от него се отслабва..Вече се отслабва от всичко...Странно защо тогава аз....??? Mr. Green Laughing

Общи условия

Активация на акаунт