Защо веганизъм?

• 280 727
  • 3 468
  •   1
Отговори
# 3 000
  • Куциндрел
hahaha hahaha hahaha hahaha
Може да са й измислили заместител, примерно свирене на кратунка. Joy Joy Joy

Като прочетеш онзи хахавата те хваща страх да срещнеш веган. Голяма излагация.

# 3 001
Един нов виц  Mr. Green
Току що разбрах как се нарича с*кс между вегани.
Зеленчукане
 Joy

# 3 002
  • София
"Интересни" коментари има под статията от една веганка Maya Toneva , чак ме хвана срам да я чета - http://www.lentata.com/page_9135.html. Тези хора са здраво облъчени и много, много злобни.
Тя си е направо за психиатър.

# 3 003
  • В царството на игрите:)
И това, че същото се случва във Виена го прави правилно, така ли?  newsm78
Не, сериозно, съвсем като човек питам: Според теб (лично) ОК ли е да се затварят едри горски животни в телени заграждения 2 на 2 метра с цел привличане на клиенти в мол и селфита? Няма ли други неща и забавления, които не изискват групичка диви животни да чупят стойки и да се примиряват с тези условия? Това са деца. Могат да им се намерят какви ли не увеселения и без елени. Това е точно този тип г*зария, който е абсолютно излишен.
Що се отнася до мен едва ли три елена биха ме правокирали да отида до който и да е МОЛ Simple Smile Мисля, че и хората не ходят специално заради тях, а пътьом се снимат. Все пак покрай Коледа еленчетата са някакъв символ. Не мисля, че елените чупят стойки заради хората, а доколкото видях се държат съвсем естествено имайки предвид, че са родени и отгледани в подобни условия. А иначе увеселения има всякакви и последното, което бих го нарекла е г*зария. Просто още една атракция за няколко дни. И зоопарковете ли трябва да затворим? Не всички можем да отидем на сафари в Африка, за да видим диви животни в естествената им  среда. На мен и това, че големи кучета, които имат нужда от много пространство, се отглеждат в апартаменти не ми харесва, но никой не реве по медиите, че това не е естествена среда за тях и, че нуждите им са по - различни. Когато някой се грижи адекватно за животните си, според мен няма проблем. Но не съм и запозната от колко площ се нуждаят елените, за да се чувстват щастливи Laughing

Последна редакция: вт, 20 дек 2016, 15:52 от milmich

# 3 004
Не знам дали е истина, но приятелка сподели във фейс бук, че миналата година са умрели няколко от елените, дали поради стрес, дали порад друго Sad.

# 3 005
момент, елените нали са одомашнени до някаква степен и се отглеждат във ферми, като този бизнес се разширява все повече. Пак да спомена ескимосите, които отглеждат северни елени от векове, а и сега има развитие на този вид ферми не само за северни, а за всякакви елени. Така че "горски животни" е малко силно казано, за да се постигне известен драматизъм допускам. Иначе- гледайте на тях като на кози- съвсем същото е.

# 3 006
  • София
Гледах интервю със собственика- родени са във ферма и са си домашни животни.
Предполагам, че им е тясно в клетката, но се сещам за едни приятели, които отглеждат огромен дог в двустаен апартамент и никой не се е сетил да се възмути.

# 3 007
И на мен ми излезе във ФБ тази статия и се потресох от коментарите. Тази е минала на ново ниво на лудост.  hahaha От всички глупости това беше особено оригинално (май само това не бях чела досега от веган):
Цитат
Свети Петър е бил вегетарианец и понеже са били във вражда с Павел, последният пише тия глупости.
  Joy

Защо се яде пиле на Петровден?

# 3 008
  • волно калдъръмче
Ще ти обяснят, че езическите ритуали, с които са примесени празниците на светиите, са варварски и нямат нищо общо с християнските ценности. Същото е с постните сарми на Бъдни вечер, но те нямат нищо против тях и това не се обсъжда.

# 3 009
  • София - Рим и обратно
А ескимосите не оцеляват ли с еленско месо и кожи? Изверги!

# 3 010
Колко удобно тупурдията около "свинския геноцид" беше организирана пред НДК. Я да я бяха организирали в някое шопско село, да се бяха изрепчили пред Нане и Вуте, въоръжени с гол в ръката нож, че да им скъсат епилираните....хм, шушони.

# 3 011
  • MI
Колко удобно тупурдията около "свинския геноцид" беше организирана пред НДК. Я да я бяха организирали в някое шопско село, да се бяха изрепчили пред Нане и Вуте, въоръжени с гол в ръката нож, че да им скъсат епилираните....хм, шушони.
да, представям си как групичка вегани протестират против някоя свинска сватба.  Mr. Green После ще ги има в криминалната хроника....

# 3 012
  • В царството на игрите:)
smile3532
Представих си образно гледката Joy

# 3 013
Предполагам, че им е тясно в клетката, но се сещам за едни приятели, които отглеждат огромен дог в двустаен апартамент и никой не се е сетил да се възмути.
Тъй като съм отблизо и лично запозната с кучешката психология (на теория и практика) мога да гарантирам, че независимо от размера си и от големината на жилището, кучето може да бъде доволно и щастливо, ако получава правилни грижи и внимание, съобразени с животинския му вид. Никой няма да се възмути от живеещия в апартамент дог, защото той не бива развъждан с цел да бъде измъчван, малтретиран, заклан и разфасован за човешка консумация.

А ескимосите не оцеляват ли с еленско месо и кожи?
При тях това е въпрос наистина на оцеляване поради липса на каквито и да било други хранителни продукти. За колко от хората, живеещи в развити страни важи същото условие?

# 3 014
Колко от конкретните елени биват "развъждани с цел да бъде измъчвани, малтретирани, заклани и разфасовани за човешка консумация"?
И как точно си "отблизо и лично запозната с кучешката психология"? Говорещият с кучета?
Никой няма да се възмути от дог в панелка, но елен в заграждение на открито не е ок... Доообре...

Последна редакция: чт, 22 дек 2016, 04:28 от little kitty

Общи условия

Активация на акаунт