Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 44

• 82 469
  • 755
  •   1
Отговори
# 390
При остра диария се сменя. Аз така смених 3 метформинови. Реакции невинаги има веднага след започване на лекарството. По-скоро по-кашави изхождания, но има ли болки, редно е да се обсъди с лекуващия доктор.
Аз съм с проблемен стомах и нерядко съм спирала метформина, даже за месеци, което не е желателно по принцип, особено ако не се спазва режим на хранене, може да се влошат показателите.

# 391
  • Sofia
Пия метформин от август, диария не съм имала! Страничните ефекти са индивидуални. Аз освен отслабването (което за мен е по-скоро бонус, не страничен и нежелан ефект) друго странично не получих от него  Peace

Какъв точно пиете, на кой производител?

# 392
  • Бургас
Момичета, здравейте!
Бях писала преди време за тсх 0.005 (0.25-4.2)  два месеца след раждането спрях хормона и трябваше да изчакам до средата на ноември и сега резултат
...
След раждането явно е класика това. И моето ТСХ беше 0.007 4 мес след раждането. Спрях хормона веднага, ендокринологът и той така каза впоследствие. Няколко месеца бях в и около нулата, после постепенно ТСХ се вдигна сам до около 5 и нещо. Тогава започнах отново Еутирокс 25 и няколко години така поддържах ТСХ между 2 и 3.
Та при мен спирането на хормона повлия добре, иначе ми бяха изписали тиреостатици, които добре, че не пих.
С правилната доза всичко ще си дойде на мястото Hug

Имам и аз въпрос: скоро ще ходя на ендокринолог по повод сърцебиенето и ред оплаквания, които имам в последно време, както и защото ТСХ не пада под 4 въпреки все по-високите дози Еутирокс. Какво да пусна преди прегледа, така че после да не ме размотават допълнително за изследвания и да мога да си задам всички въпроси? ПКК, кр.захар / по принцип ми е около 4 и нещо, но все пак и това да проверя/, Fe, ЖСК, Б12, вит Д, ТСХ, ФТ3, ФТ4, евентуално феритин, друго? Нещо важно пропускам ли? Ехограф имам отскоро, там всичко е наред. ТАТ и МАТ също са ок.

# 393
  • София - Варна
Освен гореизброените, аз си назначих и общ белтък, и албумин, и фолат, и двата вида ЖСК, калий, калций, магнезий, натрий. Въобще финансирах лабораторията. Grinning
Исках и селен, и йод да пусна, ама не ги правеха тези изследвания. Не знам изобщо дали и къде се правят.
Захар не пуснах, а може би трябваше, че извън бременност ми е по-висока.

# 394

Исках и селен, и йод да пусна, ама не ги правеха тези изследвания. Не знам изобщо дали и къде се правят.
В Лаборекспрес 2000 във Варна правят. Йод - 145 лв, Селен - 51 лв.

# 395
Мекичка, щом се чувстваш зле, започни диета. Аз също имам ИР и обикновено първо се пробва с диета и след това, ако няма подобрение, с лекарства. На мен диетата ми се отрази много добре, както на състоянието ми, така и на кръвните изследвания. Има тема тук във форума за храненето НВ-ВМХ.
ТКирилова, щом антителата са високи, явно  тече някакъв процес. Нв се шашкай от високите им стойности, по-важно е, че другите хормони са в граници. Нямаш ли възможност да посетиш ендокринолог?
Аз засега удържам положението без прием на хормон и яи наглеждам като имам възможност.
Поздрави

Това са ми изследванията след 40-дневен курс с еутирокс 50 мг. В началото ТСХ беше 6,58. Иначе ендокринолог ми назначи изследванията. Просто исках да чуя и вашето мнение. А и се чудя дали да ходя някъде за второ мнение. Като цяло се чувствам много по-добре от еутирокса.

# 396
Какъв точно пиете, на кой производител?

Пия метфогамма. Това е търговското наименование, не знам кой е производителят, не е около мен опаковката.

# 397
Аз съм пробвала Глюкофаж и Метфогама, и от двете лекарства положението е много зле поне при мен. Постоянна диария и повръщане, както и болки вследствие на тези двете. След 6 месеца постепенно увеличаване на Глюкофажа и невероятни мъки организма ми лееко се нагоди, но не са спирали тези симптоми, просто станхаа малко по-леки. Сега в момента съм бременна и не пия никакъв метформин, но ако се наложи ще поискам някоя друга търговска марка с цел да намерим такъв при, който не е толкова лошо положението.

# 398
с метфогамата и аз не се спогодих, откакто съм на метфодиаб се пооправиха нещата, но едва след започването на пробиотик са съвсем наред.
държа обаче да отбележа, че при мен проблемът беше само при по-големите дози. при 3 пъти по 500, нямам драма, но увелича ли ги на 3 пъти по 1000 (както трябваше) беше страаашно. и тъй като показателите ми се подобриха значително след 3 м. на 500 док реши да не се тормозя и си останах на толкова.
идеята ми е, че не винаги само препаратът е проблемът, а и дозировката.

# 399
с метфогамата и аз не се спогодих, откакто съм на метфодиаб се пооправиха нещата, но едва след започването на пробиотик са съвсем наред.
държа обаче да отбележа, че при мен проблемът беше само при по-големите дози. при 3 пъти по 500, нямам драма, но увелича ли ги на 3 пъти по 1000 (както трябваше) беше страаашно. и тъй като показателите ми се подобриха значително след 3 м. на 500 док реши да не се тормозя и си останах на толкова.
идеята ми е, че не винаги само препаратът е проблемът, а и дозировката.

Аз бях толкова зле при три пъти по 500 мг... не искам и да си представям при 1000 мг какво би било.

# 400
Сиофор се приема доста добре от повечето.

# 401
Привет момичета,
днес си взех изследването и се оказа, че ТСХ се е вдигнало от 2.06 (юли 2016) на 4.06 Sad
Чудя се дали сама да си назнача терапия с 25мгр Еутирокс. Не съм приемала лекарство от 1.2015,но ТСХ не е скачало над 3 за това време....Какво ще кажете?
Редовно си пия Омега 3, фолиева кис. и от скоро приемам Мака и Аштаганда (не съм сигурна дали беше така името).

Да си призная бях правила 1 месец безглутенова диета, но лятото се отпуснах и си ядях всичко и даже отслабнах за пръв път от години...Ще трябва май да се върна към режима :/

# 402
  • Варна
Правите ли си почивки от селена? Пия го към 10 месеца вече и се чудя дали да не спра за известно време.

# 403
Моят лекар иска 3 на 3 да пия - 3 месеца пия, 3 почивам.

# 404
  • Варна
Мен лекарката ми беше казала "поне година", но нещо се притесних от предозиране и ноктите ми почнаха да се цепят.

Общи условия

Активация на акаунт