Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 44

• 82 462
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
Вчера, след 20 дни прием на метизол 2х2т /20 мг/дн/ пуснах контроли на т3 и Т4. Излязоха в норма. Т3 3,6 /н. 2,3-4,2/, Т4 1,44/н. 0,89-1,76/. понеже не бях пускала ТСХ, днес ходих и дадох кръв. Резултатът още не е готов, но поне ще ми помогне за засека нещата. Възможно ли е само за 20 дни лечение да паднат до нормата? newsm78 Утре съм на контролен преглед, да видим какво ще ми кажат.

# 421
Възможно е  Simple Smile

Aivelin, доколкото разбирам от 6 месеца си с разбутани хормони на щитовидната. Според мен, нека първо да се установи за какво точно се касае, да се стабилизират хормоните и тогава да мислиш за бременност.

# 422
TSH от току-що:
TSH          0.007       µIU/ml     0,27 - 4,2
наистина продължава да е нисък. Може би още не е реагирал при норма за Т3 и Т4. Утре ще питам и ще споделя.

# 423
Малко тъп сигурно въпрос, но някой може ли да ми каже къде да си пусна изследвания за щитовидни хормони в София - интересува ме не само цената, а по-скоро мястото, че не съм от София. Предварително се извинявам за глупави въпрос! bouquet

# 424
Вярвам на "бодимед" и пускам там. ТСХ днес ми излезе 20 лв.

# 425
Малко тъп сигурно въпрос, но някой може ли да ми каже къде да си пусна изследвания за щитовидни хормони в София - интересува ме не само цената, а по-скоро мястото, че не съм от София. Предварително се извинявам за глупави въпрос! bouquet

И аз съм за "Бодимед", на ул. "Бузлуджа". Peace

# 426
Аз вярвам най-много на Бодимед. Иначе и Цибалаб май ги водят надеждни, но ако избереш едната от двете, само в нея си следи, че мерните единици на Т4 например са различни в двете лаборатории и по-трудно се сравняват

# 427
  • София - Варна
Скрит текст:
Благодаря ти, Мериан.
А с тази доза ФТ3 премина ли горна граница някога? И направо от 25 ли почна?
Защото аз почнах от 12.5 горе-долу, а това е доста ниска доза. И 25 е ниска.
ТСХ повече няма да гледам, ако ще и 0 да е. Ще си гледам ФТ3 и това как се чувствам.
Сега още не съм стигнала до доза от 25 микрограма, и нямам промяна в симптомите, но бавно ще увеличавам, докато не почувствам ефекта на Т3.
Аз вчера засялох пулс 49-51, така че си имам нужда от Т3 и да изляза от тая хипофункция проклета.
Т3 съм тествала отдавна, когато бях при първия си лекар и не помня колко беше, евентуално трябва да проверя у дома, че сега съм на работа. Винаги съм взимала Т3 от 25 мкг, понеже такава беше разфасовката.
[/quote]

Благодаря, Мериан.

# 428
  • В един копнеж!
Къде и каква е разликата между ел-тироксина и еутирокс?

# 429
  • в огледалото на живота
Къде и каква е разликата между ел-тироксина и еутирокс?
Няма разлика,различни фирми само.

# 430
  • София
Благодаря ти, Мериан.
ТСХ повече няма да гледам, ако ще и 0 да е. Ще си гледам ФТ3 и това как се чувствам.
Сега още не съм стигнала до доза от 25 микрограма, и нямам промяна в симптомите, но бавно ще увеличавам, докато не почувствам ефекта на Т3.
Аз вчера засялох пулс 49-51, така че си имам нужда от Т3 и да изляза от тая хипофункция проклета.
Т3 съм тествала отдавна, когато бях при първия си лекар и не помня колко беше, евентуално трябва да проверя у дома, че сега съм на работа. Винаги съм взимала Т3 от 25 мкг, понеже такава беше разфасовката.
Намерих резултатите-Т3:5,77 при норма от 3,95 до 6,8
По късно е 5,5 и т.н. Всеки път е е норма.

# 431
Вярвам на "бодимед" и пускам там. ТСХ днес ми излезе 20 лв.
Само да допълня, тсх е 16 лв, взимането на кръв и др. такси е 4 лв., общо 20.

# 432
  • София - Варна
Скрит текст:
Благодаря ти, Мериан.
[/quote]
Намерих резултатите-Т3:5,77 при норма от 3,95 до 6,8
По късно е 5,5 и т.н. Всеки път е е норма.
[/quote]
Много ти благодаря, Мериан.

# 433
Моля да ми препоръчате лаборатория във Варна.

# 434
Здравейте, за първи път пиша тук с надеждата, че някой може да ми разчете резултатите от изследванията. Имам час чак за петък и до тогава ще се побъркам:
ТАТ - 24,4
МАТ - 1130
TSH 18.1
FT4 1.89
FT3 3,0
На 21 съм и не правя опити за забременяване.

Общи условия

Активация на акаунт