Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 44

• 82 337
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
Взимам Б12 метилкобаламин
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Fully-Active-B12-1500-mc … Veggie-Caps/46876

Д3 - 5000 единици
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Vitamin-D3-5-000-IU-360-Softgels/18335

К-2 - /който трябва да се приема заради високата доза Д3/, взимам от този модел
http://www.iherb.com/Now-Foods-MK-7-Vitamin-K-2-100-mcg-60-Veggie-Caps/36220

Желязо
http://www.iherb.com/Nature-s-Bounty-Gentle-Iron-28-mg-90-Capsules/32307

Гърненце, много хубаво си написала препоръките  bouquet

# 451
Благодаря ви, момичета. Hug

Относно добавките - и аз приемам "Вигантол", за да подобря нивата си на Витамин D. Отделно вземам "Selenium" (200 mcg.) и "Iron" (18 mg.) на "Now Foods". Витамин B12 още не съм го изследвала, но скоро ще отметна и това. Така или иначе, ми е изписана "Милгамма", за болежките в кръста, а тя действа именно в тази насока. Peace

# 452
  • София - Варна
Селен от 200мкг е много висока доза, Гърне без похлупак.
Спокойно може да предозираш, особено ако не си изследвала серумните си нива на селена.

# 453
В темата много пъти се е коментирало, че това е лечебната доза за нас. 100 мкг. са твърде малко, за да има някакъв резултат. Peace

# 454
  • София - Варна
Ами не знам. В темата за хормонални изследвания една жена с Хашимото коментира, че след двумесечен прием на селен от 200мкг. е получила силен косопад, изследвала е селен и се е оказал 2 пъти над горната граница.

# 455
Момичета, миналата седмица бях на гинеколог и установи задържане на фоликул вероятно от предния цикъл. В началото на октомври бях на еутирокс 37,5мг но си пуснах контрола и TSH ми беше 3,8 лекаря каза, че ако не съм бременна, нямало нужда да вдигам дозата засега. Да, обаче ние бихме искали от януари да правим опити, затова реших да започна да пия по 50мг и месец по-късно TSH ми беше 2,6.  Сега след гинекологичния преглед ми стана доста криво-преди точно три години трябваше да започна противозачатъчни заради същия проблем-за щастие тогава, три месеца ми бяха достатъчни и ги спрях. Никак не ми се иска и сега да започвам противозачатъчни.
Мислите ли, че в този случай TSH може да е причина за липса на овулация?

# 456
Според мен - да. Не при всеки има такива проблеми, но при някои хора, дори малко по-високо ТСХ се отразява на цикъла и нерядко едни от последствията са задържане на фоликул или киста на жълтото тяло.
Евентуална причина за липса на овулация също може да е ИР, наднормено тегло, проблем с кръвна захар, а може просто да е било инцидентно, ановулаторен цикъл.
Кистата може да претърпи обратно развитие или да изчезне по време на МЦ, дори само с понижаване на ТСХ, но трябва време. Не винаги изчистването става в рамките на 1-2 цикъла.

# 457
  • София - Варна
Поли, понеже си усещам винаги овулацията и зная кога нямам... та в месеците, в които нямам, си имам заъдржан фоликул, но той изчезва със следващия цикъл. Никога не съм стигала до ОК, за да разкарвам задържани фоликули. Не разбирам защо веднага трябва да пиеш ОК, още повече че планираш започване на опити за бебе.

# 458
Здравейте, дъщеря ми, която е на 13г.вероятно е с Хашимото.
ТSH първоначално беше 6.9, а след тримесечна йодна профилактика падна на 4.8. Хормоните са в норма, но ТАТ е 220, а МАТ - 240.
Детската ендокриноложка каза, че това били гранични стойности и засега няма да предприемаме нищо.
Аз обаче съм силно притеснена и реших да подложа детето на безглутенова диета. Междувеременно обаче направихме тест за глутенова непоносимост и се оказа, че няма такава. Сега съм разколебана, има ли смисъл да тормозя детето с тази диета? А според вас кое е по- добре да приема - синтетичен селен или да го набавя чрез бразилски орех?

# 459
В момента пия оргаметрил, противозачатъчните засега са само мое опасение. В интерес на истината 2,6 е най-ниската ми стойност на тсх, откакто се изследвам и съм на лечение. Не съм се изследвала за ИР, нямам наднормено тегло, дори за повечето хора съм кльощава. Последно на 15ти ми правиха изследвания по повод операция на ухото, та там видях че кръвната ми захар е 4 и нещо. Силно се надявам да е инцидентно :/

# 460
Някакви мнения за лаборатория Липогард?

# 461
Последно на 15ти ми правиха изследвания по повод операция на ухото, та там видях че кръвната ми захар е 4 и нещо. Силно се надявам да е инцидентно :/
Операцията предполагам си направила вече? Скоро е било, все пак си е вид стрес за организма. Може да е инцидентно. То почти всеки се сблъсква в даден етап от живота си с киста на яйчника. Оргаметрил за изчистване на фоликула е също вариант. При някои става за месец, при други за 2-3-4. Дано бързо се изчисти и да не ти създава проблеми и да расте.
Не е задължително да продължаваш после с противозачатъчни, но може да проследяваш на 6 месеца как са нещата, ако няма индикации за по-често следене.
Реално докторът ще даде насоки, кое е по-добре за твоя случай. Все пак тук само си казваме мнението.

# 462
Скоро беше-на 16ти. Така е, ще разговарям с лекаря, но реших все пак да поискам мнение тук, защото има време до следващия преглед и ме гложди.

# 463
В момента пия оргаметрил, противозачатъчните засега са само мое опасение. В интерес на истината 2,6 е най-ниската ми стойност на тсх, откакто се изследвам и съм на лечение. Не съм се изследвала за ИР, нямам наднормено тегло, дори за повечето хора съм кльощава. Последно на 15ти ми правиха изследвания по повод операция на ухото, та там видях че кръвната ми захар е 4 и нещо. Силно се надявам да е инцидентно :/
Според мен е важно да си вкараш Тсх в оптимални граници т.е под 2, може проблема със задържането на фоликули да отпадне.

# 464
Моето последно TSH e 2.47, Т4 на долна граница, Т3 на горна граница. Имам няколко въпроса>

1. Възможно ли е човек да има Хашимото при нормално ТСХ и ако на ехографа ендокриноложката не вижда нищо обезпокоитлено - нито възли, нито уголемявания и тн. Попринцип се съмнява за латентна хипофункция на ЩЗ. Целта ми е забременяване, ама май ще трябва да се смъква ТСХ с хапчета Sad

2. Възможно ли е според вас след бременност, ЩЗ да започне да функционира нормално и да зачезне тази хипофункция или пък в другта крайност - да стане още по зле (макар и да се приемат непрекъснато медикаменти).

3. Инсулинът ми е малко в горна граница,мисля си,че може би имам ИР. Може ли ИР да е причина за кофтито състояние на ЩЗ. как лекувате ИР Sad

А вие сигурно трудно отслабвате...след прием на Л-тироксин успяхте ли да свалите ненужите килограми.

Общи условия

Активация на акаунт