Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 44

• 82 213
  • 755
  •   1
Отговори
# 705
Пуснах Тсх в петък- излезе 3,46... а вече влязох в седми месец,момичета. Притесних се. Ендото ми вдигна дозата,но се чудя едно. Взеха ми кръв в петък,поради времето не могли да придвижат кръвта ( тъй като тук в цибалаб само я взимат и пращат),та от петък чак днес е работена кръвта.. дали е коректно изследването според вас? Винаги там си следя тсх,до сега не е имало проблем ,но не е и бавена пробата,излизаха резултати в същия ден.

# 706
Знаете ли дали приемането на антибиотик влие на усвояването на хормона? Вадиха ми с операция мъдрец и изпих 2 блистера Оспамокс, на часовете бяха такива, че се случваше да пия еуториокса и антибиотика с разлика 30 мин. Това се случваше в продължение на 4 дни, както и около 4-5 аулина изпих. Антибиотика свърши, но аз сякаш усещам типичните симптоми - умора, задъхвам се, дори болки около сърцето. Много ще се радвам, ако някой сподели мнение : )

# 707
Нямам идея дали антибиотика влияе,може би не. Някой по-сигурен да каже.Нещо не се пише много в темичката-което сигурно е добре,защото сте добре HugКакто ви писах вдигнахме дозата,ама едно се чудя,при 3,46 може ли да ги имам тези симптоми-постоянно ми е замаяно,боли ме от 2 дни главата,нервна и тревожна съм. Мислех,че съм отключила " тревожно разстройство" като миналата зима паралелно го развих с хашимотото. А сега като видях,че ТСХ се е качило на 3,46 си мисля,дали то не предизвиква симптомите? Много ми е кофти,помогнете. Flutter

# 708
  • София
За главоболие на мен ми помогна прием на селен.

# 709
  • София - Варна
Нямам идея дали антибиотика влияе,може би не. Някой по-сигурен да каже.Нещо не се пише много в темичката-което сигурно е добре,защото сте добре HugКакто ви писах вдигнахме дозата,ама едно се чудя,при 3,46 може ли да ги имам тези симптоми-постоянно ми е замаяно,боли ме от 2 дни главата,нервна и тревожна съм. Мислех,че съм отключила " тревожно разстройство" като миналата зима паралелно го развих с хашимотото. А сега като видях,че ТСХ се е качило на 3,46 си мисля,дали то не предизвиква симптомите? Много ми е кофти,помогнете. Flutter
Кари, при ТСХ 3.5 може да имаш симптоми и още как!
Аз при ТСХ 1.6 имах.
Симптомите зависят от ФТ3, а не от ТСХ.
Недей да гледаш ТСХ, след като вече приемаш хормон. Не отразява реалното ти състояние.

# 710
Аз при ТСХ 1.6 имах.
Недей да гледаш ТСХ, след като вече приемаш хормон. Не отразява реалното ти състояние.
Да изследвам ли фт3? Tired Аз следя само ТСх. И с ендо коригираме доза. Аз имам чувството,че ми влияе и зимния сезон. newsm78

ПП: Иначе симптомите,които ви описвам са типични за ХАши,нали? Не се бяха появявали от мин. зима .. а аз съм паника и все се чудя дали не ми има друго..и така отключих тревожността миналата година и след куп изследвания открих Хашимотото.

# 711
Момичета възможно ли е студа навън да оказва влияние на ЩЖ?Отскоро съм с Хашимото,последно бях на преглед края на септември,ехограф....всичко каза е наред.Но от 10 дни,точно когато започна студа,осещам нещо нетипично,нещо като че ли ми е заседнало на самата ЩЖ,нещо като буца....и това осещане е само за няколко минути,докато се стопля.Значи,когато съм на топло всичко е ОК,излизам на студа-всичко е ОК,прибирам се на топло и за няколко минути,докато се стопля осещам тази буца,не знам дали ме разбирате.След 3-4 Мин.на топло всичко минава.Вчера не излизах и нямаше проблеми,обаче днес бях повече от 1 час навън и когато се прибрах все едно някой ме хвана за гушата.
Някой осещам ли е нещо такова или да бягам на лекар?Възможно ли е да е от студа?
Пия Л тироксин 50

# 712
  • София - Варна
Скрит текст:
Цитат
Аз при ТСХ 1.6 имах.
Да изследвам ли фт3? Tired Аз следя само ТСх. И с ендо коригираме доза. Аз имам чувството,че ми влияе и зимния сезон. newsm78

ПП: Иначе симптомите,които ви описвам са типични за ХАши,нали? Не се бяха появявали от мин. зима .. а аз съм паника и все се чудя дали не ми има друго..и така отключих тревожността миналата година и след куп изследвания открих Хашимотото.

Кари, за теб най-важен е ФТ3, за плода най-важен е ФТ4. Но вече си в напреднала бременност, така че и да ти е нисък ФТ4, не е фатално. ТСХ изобщо не е важен.

# 713
  • Buffyworld
Кари, стискам палци това да е само временно неразположение и всичко да е наред. Теб поне те следят. А аз докато съм била бременна, никой не ми е казал дори, че трябва да се изследват и щитовидните хормони. Изобщо не знам дали съм била с Хашимото тогава, или не.
Аз скоро не съм писала, защото не съм пускала изследвания. Трябваше още през декември да пускам, но в този студ нямам никакво желание да ходя по лаборатории и да чакам. Пък и да - през зимата нали ТСХ принципно се вдига. Мисля да изчакам да се стопли малко и някъде към март месец да отида . Иначе аз не знам дали това са симптоми , но понякога през нощта имам сърцебиене и от време на време усещам схващане на мускулите. Нещо като крампи, но много за кратко . През лятото бях пускала изследване  за повечето елементи -  калии, калции, магнезии - всичко ми беше в норми.  Само вит. Д беше критично нисък. Не знам дали от липсата на вит. Д може да имаш мускулни схващания. За съжаление в лабораторията не правят изследване на селен , иначе и него щяхда пусна.

А някой има ли впечатление от лаборатории Рамус ??? 

# 714
Ох,Бъфи  Hug не знам ,но се тормозя с тези симптоми. А иначе Аг тук в Дупница,който ме следи ме праща само в Рамус-за сега съм доволна. А иначе,когато изследвам на своя глва нещо или Тсх специално в Цибалаб все пускам.

# 715
Здравейте момичета,може да не подходящата тема но имам нужда да споделя.Откриха ми Хашимото преди 4 години.Бях съкрушена когато ми обясниха,че трябва да пия лекарства до живот.Мислех си "как е възможно,та аз съм едва на 23?!?",мислех си ,че няма да мога да родя здрави деца.Оказа се,че вече бях бременна.Изгубих бебенцето в средата на 4-тия месец.Плаках дълго и напоително,мислех,че съм наказана от Бога.Тсх беше 8.4 когато го откриха,започнах лечение и само за 3 месеца го свалих на 1.12.Но бях толкова изплашена от аборта,че не се чувствах готова за нов опит.Минаха 4 години от както се лекувам ,но последните 6 месеца ,по стечение на обстоятелствата спрях лечението.Преди 3 месеца започнаха проблемите с цикъла ( ту не ми идваше,ту не ми сприраше)Правих си изследвания,тсх е 5.5,ходих при ендокриноложката ми и тя ми направи нова схема.Но проблемите с цикъла продължиха.Ходих при Александров в Щерев и той ме препрати при Атанасова в Александровска болница.Оказа се,че имам проблеми с метаболизма (след аборта започнах да наддаванам стремглаво.В понеделник на 16-ти ми предстои прием в Александровска болница и се чувствам ужасно,че трябва да мина през всичко това за да сбъдна мечтата ни да имаме бебче.

Съжалявам за дългия пост ,но имам нужда да споделя с някого а подобни премеждия.

# 716
Нежна целувка,успокой се. Според мен може би когато тсх е в норма около 1,и нещо и си готова за опит ,бебенцето ще се получи. Съжалявам за загубата ти,така е било писано,ще видиш че ще имаш здраво бебенце. Аз съм бременна в 7-месец,а опитвахме година близо и не ставаше докато тсх не падна на 1  и малко,след като почнах хормона и на втория месец опит бебчо стана. А напълняването ти може да е от самото Хашимото,случва се при някои. Успех,мила.

# 717
  • София - Варна
Нежна целувка, пожелавам ти успех от все сърце!

Цикълът се разбърква и от спрян хормон, тоест от разбъракни Щ хормони, от хипофункция.

Аз едва тоя месец мога да се похваля с хубав цикъл като дължина - идващ точно 14 дни след овулация, тоест хубава дължина на ЛФ (тоест достатъчно прогестерон), хубава дължина на ФФ - овулация на 14-ти ден от цикъла.
Преди бях с дълга ФФ (овулация на 18-20-ти ден) и къса ЛФ (по 11-12 дни) в асболютно всеки месец, когато щитовидната ми не е много настроена и съм в хипофункция. Отразява ми се и на цикъла, на прогестерона най-вече.

# 718
На мен на 7 септември ми дойде нормален цикъл, попринцип ми е на 31 дни.Около 20ти с ММ правихме опити за бебе.На 7 октомври не ми дойде но започна кафеникаво зацапване и отидох на лекар.Каза че вижда почти въображаем плоден сак,но за сигурност след 2 седмици и изписа Утрогестан.Тъкмо се зарадвахме и минаха 2 седмици.Отидох на преглед и каза,че няма нищо,само удебелен еднометриум като за цикъл.Спря ми Утрогестана и ми дойде.Декември ми дойде на 12 и не спря да тече...до 11 януари.Надявам се като ме изследват в Александровска да се оправят нещата и да имаме бебче.

# 719
Здравейте, наскоро си изследвах хормоните и резултата на TSH e 20.38 mIU/ml - референтните стойности са 0,27 - 4,2 метод Eclia. Прочетох материали по темата и разбрах, че високите стойности на TSH са индикация за забавяне на функцията на щитовидната жлеза? Също евентуално задължително трябва да изследвам FT3 и FT4 също и ехограф трябва да се направи? Ендокринолог ми пусна изследванията на хормоните в случая на TSH, без повече обяснения ми изписа L thyroxin 50 mg. От прочетеното разбирам за L thyroxin 50 mg, че са хормони и имат доста странични действия....
Моля споделете има ли начин да регулирам функцията на щитовидната жлеза без да приемам хормони?

Благодаря, предварително!

Общи условия

Активация на акаунт