МАРТенче в корема лудо тича, мама много го обича! - тема 5

• 43 906
  • 722
  •   1
Отговори
# 210
Аз пък всеки път си плащам ехографа. Само два са ми били безплатни-при записванито и вчера, защото съм била в пети месец и ми се полага. Иначе, когато ходих по спешност в болницата, там прегледа беше безплатен.

# 211
Да питам тези, които пият магнезий+ношпа- ако не ви боли пак ли пиете ношпато, защото са ми предписани 3x2,но за щастие тези дни ми е добре и мисля да намаля на 3x1, а магнерота да го оставя 3x2.

# 212
Аз пия магнезий 3х2, а нош-па 3х2 при нужда. ☺

# 213
Пия3х2 но шпа десет дни, после при нужда. На последната жк така ми казаха.

# 214
Мерси момичета! Ще пия при болки само.

# 215
Питах за гъбичките Синеока,защото на мен ми се налага пак да слагам,а вече 12 гс слагах.Вярно е че колкото лекари,толкова и мнения има.Твоят доктор много добре прави.Моите и двамата си ми изписват.Доцентката каза че бременните жени много прихващат гъбички и трябва да се пуска по-често микробиология,защото имало един специфичен вид гъба,различен от кандидата,който трябва да се следи,бил изключително опасен.Аз си мисля,че може и да не се лекуват и не са чак толкова спешни,ама като така ми казват.
Фокси, но шпа пия от началото до сега и ми казаха да си го пия.Ако не ме боли може и да пропусна,но го бях намалила на своя глава и на предния преглед док.каза да си го пия,да не го спирам,че матката ми е явно много чувствителна и контрахирана,а вчера док. каза че дори в момента имам една контракция.И явно докрая ще си я карам с тези хапчета.Не ми харесва това никак,но щом са казали,ги слушам.😊

# 216
Но не е ли магнезия за контракциите? Ношпато не е ли само болкоуспокояващо Blush

# 217
Да аз пия и магнезии,обаче имам и болки отвремме навреме,и затова ми казаха да си го пия,тъй като но шпа успокоява мускулатурата на матката,изобщо благоприятно се отразява на матката,а моята е много стегната.Затова всички изпиават но шпато,твърди се дори че се отразява добре именно защото спомага да се успокои матката.

# 218
Оххх, любимо ми е да чета за изцепките на "гуруто" Сигридов. Как може да остави бременна жена с гъбички и да чака 22сед ????? С миналата бременност 2 пъти лекувах гъбички преди 22сед., и Биозин и витамини пих и дъщеря ми, слава Богу, си е абсолютно здрава.
От нелечение на гъбички може да се развие нещо много по-сериозно. Възмутена съм от тоя, като чета. Плюе по повечето си колеги и клиники, нещо се е провъзгласил за свръх специалист!

# 219
  • cloud number 9
здравейте, Хайде и аз да се похваля- 100% сини гащи! Минахме ФМ и всичко ни е наред.

# 220
Нямате изчитане Simple Smile

Аз съм фен на "Книга за бебето" на семейство лекари Сиърс. Обхваща цялото родителство, хранене, обличане, пишки, първа помощ, как да се научим да следваме нуждите на своето си бебе, а не да прилагаме техники, които са за някое "универсално" бебе Simple Smile  и изобщо всичко в едно Simple Smile Дебеличка е, но пък служи са справочник, като започнат да му се въртят някакви чуденки на човек в главата.
 Лекарите имат и сайт. Някой може да погледне дали са от една кръвна група със специалистите, че да инвестира в книгата им Simple Smile http://www.askdrsears.com/

Относно връзката нормално раждане- неболедуване и секцио- болести...пълни глупости. Дъщеря ми за 6 години е ...
Личния опит няма никакво отношение към обективната информация . Ти ще дадеш един пример, друг ще даде обратния и до никъде. Твърденията щяха да са пълни глупости, ако нямаше никакви данни, че са верни. Но има сериозни данни, че наистина са верни. Няма нищо сигурно, особено щом става въпрос за организъм. Няма гаранции, няма безусловно правилно или безусловно грешно, но има практики, които влияят положително и такива, които влияят отрицателно. А какво ще излезе накрая, се разбира, като  дойде тоя "край".

Eстествено, че ще се базирам на личен опит и около 20 годишни наблюдения около мен! Имах предвид, че връзка няма, не че нормално родените са по-здрави или обратното. Всичко опира до имунитет, начин на живот, среда и т.н. Както имам наблюдения относно ваксинирани и неваксинирани деца, кърмени и некърмени, доносени и недоносени, но това е съвсем друга тема. Извинявай, но твърденията ти ми се струват сдъвкана информация от книги. Мнението ми не е миродавно и не се базира на информация в литературата или интернет. В общи линии там пише едно и също, преиздавано през годините от различни автори.  Peace

Последна редакция: чт, 20 окт 2016, 12:06 от mariana_

# 221
Честито сини гащи, clear sky !  Hug

# 222
  • София
Момичета, по въпроса за извънредните посещения  извън редовната ЖК, от НЗОК ми казаха, че другите прегледи се заплащат.Та честито дето се казва, да не се налага.А и цената се определя от доктора.

# 223
  • София
clear_sky, добре дошла в отбора на свекървите!  Hug

Момичета, ходих в Лидл да видя какъв е тоя феномен с хубавите бебешки неща за  който толкова се пише. Започват от размер 62, имаше избор, изглеждат симпатични и са наистина евтини. Дотук хубавото.
Epic battle!  Mr. Green  Добре че отидох по-рано, веднага след мен нахлу тълпа майки с колички и опустошиха всичко  Laughing  Имаше подръпване с побутване и настъпване, малко мрънкане с блокиране с колички, капка пот и малко кръв на пода,хаха. Честно казано стана ми супер смешно цялата тази битка за дрешки, особено като погледнах отстрани- като кълбо анимационни герои беше.
Наистина дрешките изглеждат сладурски, но следващия път май ще пропусна Simple Smile))

# 224
Момичета, по въпроса за извънредните посещения  извън редовната ЖК, от НЗОК ми казаха, че другите прегледи се заплащат.Та честито дето се казва, да не се налага.А и цената се определя от доктора.
Много странно. Майка ми е звъняла днес в касата във Варна и са и казали, че е неправомерно и е за жалба. Хикс съм. За един месец съм дала на моята АГ 75лв за 2 прегледа и изследвания. Това ми се струва лудост. Ами ако бременността е рискова?! С първата си бременност имах същите оплаквания, ходила съм извънредно и никога не ми е искала да плащам. С тази се изтървах, че имам доп. Здравно осигуряване и ми се струва, че тя просто товари фонда, друг е въпросът, че лимитът ми е изчерпан и всичко излиза от моя джоб.

Общи условия

Активация на акаунт