МАРТенче в корема лудо тича, мама много го обича! - тема 5

• 43 910
  • 722
  •   1
Отговори
# 225
И аз да се разпиша. Бях на ФМ, казаха добре изглежда всичко. Само не съм сигурна, май ми казаха , че тежи 150гр...това май е малко, като гледам какво пишете. Защото пък каза, че отговаря на 20+5, а аз съм 20+0, та се съмнявам дали правилно разбрах... newsm78
И да ви кажа моята Дара е мъж Joy направо се панирах, защото бях сигурна, че е мома, та се лейнаха едни емоционални сълзи Blush ,та не е за разправяне. hahaha

# 226
  • От Луната
Момичета, на ЖК до сега не съм плащала нищо, но на частния кабинет си плащам за всеки преглед и то не малко пари, по 80лв е когато не е ФМ, сега за ФМ ще платя 100 и за изследвания 200. Д-р Сигридов е уникален, толкова неща ми казва и това ми носи спокойствие. Може да съм луда, но имам 5тима лекари - 3ма АГ, ендо и хематолог. Не мога да загубя това бебче Sad, за медикаменти на месец давам по 200+ лева, а в началото бяха 400, отделно прегледите, отделно и ФМ и изследвания. Спрях да ги мисля парите ... ще се лишим от скъпа количка, но от това да знам, че с бебе сме здрави, няма по-важно.
Изкарах 3 месеца на легло, чак сега се чувствам леко бременна  Joy и повече дебела  Mr. Green Въпреки че усещам шавливко, още не вярвам, че всичко което казвам се отнася за мен #Crazy

# 227
Моето е 260 гр. 18 гс.Щом са ти казали,че всичко е наред,така е.
А бяха ли ти казали преди това момиче?Или просто си имала такова усешане?

# 228
Когато се налага естествено, че пари не се жалят. Просто не съм сигурна, че в случая не се злоупотребява с мен. Разбира се, че като ида на частно ще платя било то 80 или 100лв.

# 229
Оох, Jeran, как те разбирам Laughing Аз няколко дни се борих с новината, толкова бях сигурна и исках момиче, че дори първия път като изразиха съмнение за момче, само си представях как на втория преглед ще кажат, че са сбъркали и е момиче Joy Но пак момче казаха! Знам, че ще бъде прекрасен и само се моля да е здрав, но и моите сълзи напираха и имах чувство на вина, че съм лош човек Simple Smile Честито за Дарко тогава! хах
Честито и на clear_sky  stork-boy

# 230
Момичета, по въпроса за извънредните посещения  извън редовната ЖК, от НЗОК ми казаха, че другите прегледи се заплащат.Та честито дето се казва, да не се налага.А и цената се определя от доктора.
Да се оплача и аз...
Вчера цял ден имах ужасни болки. Пия нош па и магнерич -3х1 от първия ден на Б. Вечерта получих червеникаво зацапване. Тъй като съм рискова бременност(предни спонтанни аборти), ниска плацента, тромбофолия, миомен възел , ovarian vein syndrome, и т.н. Док каза веднага в болницата. Отидохме в спешния кабинет на АГ.
Докторката ме прегледа на видеозон, каза няма отлепяне на плацента. По мое желание (което ме изуми) ми направи и преглед за евентуално разкритие. Нямах. Когато си извади ръката видях ,че имам пак зацапване. отговорът беше: не e от бременността , а нещо "външно" на влагалището(нямам никакви ранички...)Не получих конкретен отговор.След , което ме попита :"Искаш ли да те приемем на системи за контракциите или ще се прибираш".Така прозвуча, все дно ме покани на кафе Close
Аз предпочетох вкъщи, взех по още едно нош па и магнерич. В крайна сметка, без конкретен отговор, здравно осигурена, рискова бременност ми взеха 40лв....Просто нямам коментар -това е късно вечерта , когато нямаш избор , ами ако нямаш и възможност....

Последна редакция: чт, 20 окт 2016, 12:52 от dididg

# 231
  • От Луната
Изобщо не се съмнявам, че в БГ е възможно да се злоупотребява Sad
Рано или късно и аз ще изчерпам прегледите по ЗК, и съм наясно че ще се плаща... дано не е повече от 30тина лева. Горе долу на 2 седмици се гледаме, веднъж на ЖК и веднъж при Сигридов... но при Сигридов излизам като попарена  Crazy , не знам къде се намирам. Толкова изчерпателно ми говори за човечето и го виждам как шава... на ЖК ходя за да му чуя сърчицето  Blush и на това съм доволна, а лекарката ми е съвестна  Heart Eyes , просто апаратурата не е много нова.

clear_sky, честито и от мен  Hug
Жерен, според мен е ОК, малко изостава, но е нормално ако си бика с късна овулация.
И аз исках момиче, но сега съм на седмото небе от щастие, това си е моето човече. Не трябваше така да се настройвам за пол... това повече ме разочарова, че не познах Joy
Зайче, хубави са им материите, но те често пускат, друг път ще пуснат други. Още ми е рано за пазар  Crazy
Диди, ужас ... при кой друг се следиш!?

# 232
  • София
Очевидно има разминаване в информацията, и за мен не е редно да искат да си на реално платен частен, ама при ЖК.Още повече, че една бременност винаги може да се превърне в рискова и  това да не съвпада с деня на приема.
Диди, нямам думи, дано всичко да е наред при теб и се пази.

# 233
Момичета, по въпроса за извънредните посещения  извън редовната ЖК, от НЗОК ми казаха, че другите прегледи се заплащат.Та честито дето се казва, да не се налага.А и цената се определя от доктора.
Да се оплача и аз...
Вчера цял ден имах ужасни болки. Пия нош па и магнерич -3х1 от първия ден на Б. Вечерта получих червеникаво зацапване. Тъй като съм рискова бременност(предни спонтанни аборти), ниска плацента, тромбофолия, миомен възел , ovarian vein syndrome, и т.н. Док каза веднага в болницата. Отидохме в спешния кабинет на АГ.
Докторката ме прегледа на видеозон, каза няма отлепяне на плацента. По мое желание (което ме изуми) ми направи и преглед за евентуално разкритие. Нямах. Когато си извади ръката видях ,че имам пак зацапване. отговорът беше: не e от бременността , а нещо "външно" на влагалището(нямам никакви ранички...)Не получих конкретен отговор.След , което ме попита :"Искаш ли да те приемем на системи за контракциите или ще се прибираш".Така прозвуча, все дно ме покани на кафе Close
Аз предпочетох вкъщи, взех по още едно нош па и магнерич. В крайна сметка, без конкретен отговор, здравно осигурена, рискова бременност ми взеха 40лв....
Страхотията е пълна!

# 234
Ходя на ЖК. Отделно всяка седмица на частен преглед при доктора , който ме следи от три години  и на ФМ при друг. Бих казала , че имам най- добрия "екип", но вереч в 23ч избора е доста ограничен...
Е как няма да направя избор на екип за раждане, ами ако попадна пак на тази док ..."жална ми майка"

Последна редакция: чт, 20 окт 2016, 13:12 от dididg

# 235
Моето е 260 гр. 18 гс.Щом са ти казали,че всичко е наред,така е.
А бяха ли ти казали преди това момиче?Или просто си имала такова усешане?
Не са ми казвали до сега пол, но аз бях сигурна. За мен Бог дава момченца на спокойните жени (моя логика hahaha), а аз хич не съм от тези, за това бях убедила и ММ, че е мома. Бебчо е толково дълго чакан и желан, че само съм се молила да е живо и здраво бебче, а каквото дойде.

# 236
Синеока,страшни суми,но щом е за добро,ще се дават.И аз съм при трима кажи речи-ЖК,на частно при Тюфекчиева,имам си й доверие на тази жена,много е сериозна и съвестна.Давам при нея по 80 лв-само прегледа е 55 с ехографа,цито,секрет и ето ти ги.Ама съм спокойна.Отделно тук в провинцията,където ще живеем вече ходя при една близка семейна позната ако нещо имам оплакване и да ме гледа отвреме-навреме.
И така.Събират се трима.На ФМ при друга.😊
Днес оставих 50 лв в аптеката за някакви тъпи глобули и АБ.А си мислех,че бременните не пият хапчета,да бе да.Каквото е такова бебето.Аз също не се настройвах,даже по-скоро мислех за детето като за момче и се настройвах,че може и момче да е,нищо,че в представите си винаги съм мислела и вярвяла,че ще съм майка на момиче.Но след като трима докита ми казаха вече че е момиче,еми няма как да не се настроя.😊А това е най-голямата ми мечта.Аз имам един недостатък-все не вярвам,че ще ми се случи това,което искам попринцип за всичко,а Господ много пъти ми е доказвал обратното.Все се панирам и притеснявам,не съм спокойна и се вайкам за всичко.Затова сега се чувствам,че съм благословена.😊 И се моля всичко да е наред.И нека на всички да са ни живи и здрави дечицата,което е най-важното.

Последна редакция: чт, 20 окт 2016, 13:16 от Miss_Bingley

# 237
  • София
Цитат
А си мислех,че бременните не пият хапчета,да бе да.

И аз така мислех Laughing
Аз засега съм "само с контракции" и сутрин стартирам с 3 хапчета, на обяд 1, вечер 2+1....отделно съм наредила Гавискон-и, слабителни мармалади и чайчета, осцилококцинум, но-шпа, отделно хапчето за щитовидна....

# 238
Момичета, аз сега се върнах от Фетална морфология във Фемина - др. Врагалева. Много приятна, усмихната, обяснява подробно всичко - най накрая разбрахме и пола -100% мъж Simple Smile Но каза, че изостава с 9 дни. После ни изпрати и на фетална ехокардиография- аз избрах при др. Велковски -Трета градска. Неверояятен доктор и човек - препоръчвам го горещо. 60лв. е прегледа при него, по принцип часове няма за 2 месеца напред, но ако се помолите ви взема Simple Smile Казаха ми да почвам да пия витамини, че помагали за растежа на бебето Аз малко се притеснявам,защото до момента съм +10кг. и знам , че от тях ще напълнея още повече  Sad Но в крайна сметка по-важно е бебето и ще съм благодарна да ме посъветвате какви да си взема?

# 239
dididg направо думи нямам Naughty точно вчера това си мислех, че при спешност не трябва да се плаща #Crazy ама иди докажи че е спешно. Щом не искаш по клинична пътека да лежиш, дай 40лв Sick ей гади ми се от такива доктори. Да сме живи и здрави, никакви спешности да не се налагат. Поне касова бележка даде ли ти или си ги прибра newsm78 в безотчетната каса.

Общи условия

Активация на акаунт