МАРТенче в корема лудо тича, мама много го обича! - тема 5

• 43 918
  • 722
  •   1
Отговори
# 300
Аз отсега си знам, че ще чуква 80,просто вървя натам и всички се опитват да ме убедят,че така ще стане.
Дано все пак да не се окажат прави.
Ще е интересно някой да сподели ако е ходил на Бебемания.

# 301
Видях ,че пишете за горещата вода,още по опасно е да е гореща в която да си сложиш краката,отколкото да ти облива тялото. Иначе аз си се боядисвах още в 3 месец,не съм се подстригвала,но не от суеверия а от мързел мисля тези дни да го направя.

# 302
За подстригването честно казано и аз съм на мнение че това са само суеверия, не вярвам в тях, но околните около мен много вярват и ако се подстрижа ще стане световна война вкъщи, та чакам и аз март месец да дойде.
За напарването във по-топла вода и аз знам че не трябва дори и само краката да са.
Според календара трябва да съм с 3кг. повече в момента, дали е нормално това?

# 303
Според мен е нормално. Аз 51кг, а трябва да съм 53-54.... До този момент съм качила 3кг... което е в нормите Simple Smile

# 304
  • София
Няма да правя експерименти с гореща вода тогава Simple Smile

За хапването, от около седмица озверях за мръвки... Shocked ама мръвки с мръвки и салата от мръвки. Също белтък от яйце и нещо, което никога не съм харесвала особено- зрял боб. Приемам го като сигнал, че имам нужда от протеини. Обаче този предиобед ядох сандвич с домашен пастет, с парченце  свинско филе вътре и доизядох една пържола от снощи  Mr. Green Такова никога не бях правила....

А иначе аз си се боядисвам редовно, просто разредих посещенията по скоро защото не ми се виси в салона с кихащи хора. Няма да се постригвам засега само защото нямам цъфтящи краища и нямам нужда от кой знае каква поддръжка, но ако се появят- ще се освежа. Не страдам от суеверия.

# 305
  • В чуден свят с четири Слънца
Тази сутрин ходихме със съпруга ми и дребния до Бебемания. Има много навалица, не очаквах в 10ч. да е такава лудница, зави ми се свят, повръщах, не ми стигаше въздуха, а се надявах толкова рано да няма такава тълпа.
Иначе има смисъл да се отиде, има щандове на четирите банки за стволови клетки, дават отстъпки за изложението до хиляда лева и отгоре.

Аз лично не се интересувам от количка, понеже от Англия си поръчах, но има щандове на повечето представителства на най-известните марки. Не съм се спирала, не знам дали там дават отстъпки.
Аз търсех козметика за бременни и за бебета, има много Био, органик и т.н., дават отстъпки 2 за цената на 1. Аз лично си напазарувах на Веледа и на още три фирми мазила за бременния ми корем Simple Smile Има няколко щанда за играчки, на не съм се спирала, играчки имам от тримата цял тир, та не мога да кажа повече за тези щандове. Купих на малкия пижамки и анцузи, харесаха ми, гледах и комплекти за изписване, имаше и български на добри цени, но не правеха отстъпки за изложението, та си взех само визитка и ще мисля.
Дребния се сдоби с балони на килограм, на всеки щанд му навираха в ръцете, та после едвам ги побрах в колата, че той не щеше да се раздели с нито един. Сега имам цял хол с балони Crazy Гледах, че дават много подаръчета на Пъфис, едни други пелени, разни мостри, но не съм се спирала. Другите бременни влачеха по 10-20 рекламни торби с подаръци. Може би си струва да се иде и за подърчета, но нямах сили да обикалям, а ми се виеше и свят от тълпата и миризмите.
Ааа, имаше щандове на Медела, на Авент, даваха биберон залъгалки, шишета подаръци, но моите деца никога не са ползвали и не се спирах. Помпите за кърма имам 3, на Мидела най-ми допада, ако някой ще купува, може да иде, правят демонстрации на изкуствени  гърди, показват вакума, интересно е Simple Smile
Като цяло, при мами, които чакат първо бебче и им трябва целият арсенал от бебешки вещи си струва. Има щандове за кенгура, слингове, може да се пробват, има и креватчета, кошарки... Като цяло е по-добре от миналогодишното изложение.

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 16:56 от mama_galka

# 306
Наистина нямате изчитане.. Simple Smile
За мое успокоение девойката все по-често се обажда вече, основно играе върху пикочния ми мехур, но четох, че е нормално при предна плацента.

Бяха се сетила да ви питам - как се разбира, че има риск от прееклампсия?

# 307
Включвам се и аз за изложението обиколих общо взето всичко като щандове, присъединявам се с мнението на мама галка за повечето неща, за тези които са се ориентирали за стволови клетки има щандове на фирмите и правят от 400 до 1000 лв отстъпка, като дават папка с информация и договор да се запознаеш вкъщи на спокойствие, ние няма да съхраняваме но най-читави ми се видяха някакви Cells4life 400 отсъпка на всичко + застраховка за голяма сума и клиники в чужбина ако се налижи да се използват клетките и да се правят операции ти поемат всичко самолетни билети, операции и т.н. видя ми се добро решение, относно дрехите съм разочарована бяха с доста завишени цени едно гащеризонче за вкъщи 40 лв, блузка близо 30 лв, спални чували 80 лв за новородено, за това отидох най-вече, но аз същите неща си ги намирам по магазините на по-ниски цени, най-изненадана бях от българските дрешки които се продаваха на по-високи цени от магазините в града които дори не са фирмени, очаквах да е обратното същото важеше и за марки предлагащи шишета и биберони в аптека ремедиум на центъра цените са почти на половина от тези на изложението. Имаше интересни марки козметика освен български и доста чужди, такива които са нови за нашия пазар, препарати за почистване, за пране на бебешки дрехи, едната беше американска марка с представител американка и българка видяха ми се хубави, също се намираха колички, легла и кошари повечето не правят отстъпка, на едните хвърляш на дарц и каквото уцелиш такава отстъпка вземаш. Подаръци се раздаваха доста върнах се с 3 биберона, едно шише, памперси, превръзки, кремчета, шампоанчета, чорапки, лигавчета и каквото още се сетиш. Истински намаления правеха Медела на помпите за кърма с близо 100 лв надолу, което си заслужаваше и Авент в залата за продажби имаха кош с продукти намалени до 70% сред които комплект шишета или комплект за новородени шишета и стерилизатор за микровълнова на 50% - 50 лв след отсъпката, единични шишета комплекти за отпечатъци и други. Малко се разочаровах от отношението на някои щандове като те видят че си бременна и те третират като ненужна вещ, докато като видят майка с бебе на ръце ако могат ще я издърпат от пътеката да й предлагат продукти и подаръци и това ме подразни. На единия щанд за козметика исках да попитам за крем за зърна които скоро ще ми е нужен, също и други кремове за мен и за бебето и жената ме погледна и с явно разочарование ми каза "ама вие сте още бременна второ ли чакате" и като й казах че ми е първо тотално ме игнорира че съм имала още много време докато се появи бебето и евентуално за техните продукти което ме шокира, с една дума ти докато родиш я камилата я камиларя какво да ти обяснявам ти до тогава ще си ни забравила, много тъпо.

# 308
Наистина нямате изчитане.. Simple Smile
За мое успокоение девойката все по-често се обажда вече, основно играе върху пикочния ми мехур, но четох, че е нормално при предна плацента.

Бяха се сетила да ви питам - как се разбира, че има риск от прееклампсия?

На мен лично ми направиха генетично изследване и така се установи че имам риск от преекламсия. Пакета генетични влизаше и усвояване на фолиева киселина. Малко е скъпичко изследването но пък си заслужава, все пак отговаряве за още един човешки живот

# 309
Направо се потопих и аз в обстановката на Бебемания. Благодаря за изчерпателността Simple Smile
 Боядисвах се вече 2 пъти, винаги ползвам безамонячна, утре имаме час за фризьор с ММ, мисля че не е чувал суеверията, а и аз не съм ги поставяла на дневен ред.

# 310
Препоръчваното тегло в края на бременността е: 60,9 - 64,2 kg

Препоръчваното тегло за Вас в седмица 19 е: 50,5 - 51,6 кг
Имам да си  качвам на воля Simple Smile
Иначе съм качила близо 5 кг. и съм почти 51, а щом имам право на още 13... Simple Smile

# 311
Риска от прееклампсия го изследват при БХС, ако не се лъжа.
Аз имам нужда от боядисване, но няма да издържа на миризмата. Ще си чакам март.
А за кг хич не ми се говори, последния месец съм качила толкова колкото за предишните три взети заедно. През последната седмица съм +2  #Crazy

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 19:00 от zaichenceto_bialo

# 312
Аз бях решила да не се боядисвам, че моя мъж ме заплаши, че ако го направя ще иде на лов с пушката Grinning
Но тъй като той е с 3г по-млад, а аз побеляла отпред на бретона реших да се боядисам с безамонячна.
Според калкулатора сега трябва да съм 60.6кг, а аз съм 61кг.
И между другото, сутринта не спря да поритва. Едни много лекички потупвания. Сложих си ръката на корема и зачаках...точно под дланта ми по-силно шутче ме удари...😍
Казват, че ако си сама когато усетиш ритането на теб щяло да прилича
...тежко й на моята кокона Grinning

# 313
  • София
И аз с килограмите вървя нормално. Истината е, че преди да забременея бях 56, каквото и да правих ,не можех да ги сваля, явно от годините.И все пак не ми се вярва до края да кача 10, защото нали казват, че реалното трупане става по -късно. Нямам по-голям апетит, но се движа малко, което е проблем.

# 314
Здравейте, момичета! В неделя след силни контракции ходих до спешното и веднага ме приеха в болница на система, имам и скъсена маточна шийка. Освен система ми биеха и но шпа. На третия ден вече бях супер без болки, вчера ме изписаха и днес трябваше да излизам по ангажименти, имах малко скандал със служител-притесних и се изплаших. Веднага след това ми се появиха болки. Възможно ли е да е от уплахата и стреса със служителя? Цели 9 месеца на пълно спокойствие е доста трудно. Доста съм чувствителна-стряскам се на дребни неща, при скандал се панирам и се нервирам. Влияе ли това на бебето?
Някой знае ли каква е разликата между но-шпа и но-шпа комфорт и вие кое от тях пиете?

Общи условия

Активация на акаунт