МАРТенче в корема лудо тича, мама много го обича! - тема 5

• 44 017
  • 722
  •   1
Отговори
# 390
Аз, снощи, вечерях само едно кисело мляко и на сутринта бях -1 килограм.

За да не се трупат килограми, трябва правилно съчетаване на храните и спазване на интервал между храненията, за да може храната да се преработи от организма.

дай пример, моля  Simple Smile лесно звучи, обаче аз не мога да се ограничавам, на мен си ми се похапва, няма как да мина с едно кисело мляко, още повече, че такова почти не консумирам Simple Smile освен това ми е съвестно ако тръгна да ограничавам храната, не знам странно ми е просто
най-интересното, че аз не ям много повече от преди-е, да увеличила съм храната като цяло, но ви никой случай не мога да кажа, че се тъпча чак така, че да качвам толкова, сякаш от въздуха  Thinking от друга страна си мисля,че кг които съм качила са напълно нормални за този период, а и всички около мен така ми казват  Simple Smile

не се ограничавам, просто не бях гладна.
А що се отнася до културата на правилно хранене, се изискват години на постоянство и осъзнаване, че пържени филии със сладко или мекици на закуска, пържола с пържени картофи + 2 филии хляб и за десерт крем карамел за обяд, и вечеря от сорта е изключително натоварваща храна за организма. Трудно усвоима, вредна. А салатата, плуваща в олио, в повечето случаи стои някъде в края на редицата.
Но няма да навлизам в подробности защото не това е темата на разговор.
Всеки за себе си преценява с какво да се храни.

За мен самата, е много важно да не кача повече от 10 килограма.

# 391
  • Бургас
Мили мартенски майки, здравейте и от мен! wavey
Не съм ви се представила досега, защото днес за първи път бях на ЖК и за втори път видяхме бебчо на ехограф.
Това е втората ми бременност. Вече си имам едно хубаво мартенче 2014г - прекрасно момиченце animal085, което днес разбра, че желанието й за братче  stork-boyще се удовлетвори. Термина ми по дати е 20 март, но по развитие на плода е 27 март. При предната бременност преносих 6 дни и сега с АГ се разбрахме термина по документи да е този по развитие на плода - 27 март.
В нашата рода овните са вече цяло стадо Joy: Аз съм на 24 март, малката е на 29 март, зълвата е на 27 март, имаме братовчеди близнаци на 29 март и още няколко приятели все в тези дни. Смеем се вкъщи, че мъжът ми (зодия Лъв) си е объркал прайда със стадо и ще трябва да му подарим една гега, за да ни направлява...то с нас друг начин няма  Laughing

Иначе какво друго за мен... фен съм на привързаното родителство, дългото кърмене (малката я отбих преди месец след като я кърмих 2г6м), дългите разходки, яденето на вкусна храна и събирането по домашно с приятели.

Много ще се радвам да сме подкрепящи се и толерантни мартенки!  Hug

# 392
Fervour, добре дошла! И моята кака е реколта 2014, но февруари, сега и ние сме с мъж Simple Smile
H/I, ние вкъщи се храним разделно... дори не мога да се представя да ям пържено, не комбинирам месо с въглехидрат, ядем много плодове и зеленчуци, черен хляб или квасен такъв и то само на закуска, най- често с авокадо и сьомга... така, че те подкрепям на 100% с културата на хранене Simple Smile

Последна редакция: пн, 24 окт 2016, 16:11 от ksiela

# 393
Fervour добре дошла сред нас  bouquet моят термин е 20 март, и мъжа ми е на 6-ти март, но се надявам детето да не е овен, че много недолюбвам зодията-нищо лично  Mr. Green

# 394
Fervour, добре дошла! Ще се радвам да споделиш съвети относно кърменето в началото. Много искам да кърмя и навсякъде лекторите казват, че няма как да нямаш кърма, ако не я оставиш да спре Rolling Eyes

# 395
  • Бургас
Благодаря ви за топлия прием! Simple Smile

Fervour, добре дошла! Ще се радвам да споделиш съвети относно кърменето в началото. Много искам да кърмя и навсякъде лекторите казват, че няма как да нямаш кърма, ако не я оставиш да спре Rolling Eyes
Привет!
Моят опит, а и многото четене по въпроса, ме кара да се съглася с консултантите по кърмене.
Според мен просто така се случва, че има няколко стандартни "препъни камъка", които с адекватната информация и подкрепа(от страна на семейството, познати със стаж в кърменето и консултанти) могат да се избегнат.
Ето, веднага давам няколко примера за проблеми в началото на кърменето:
1. Някой да ти каже, че нямаш кърма - само по малко от 1% от жените нямат кърма, защото просто нямат млечни жлези.
2. Не изцеждам нищо, следователно нямам кърма. - това не е истина! Тялото е интелигентно. То усеща топлината на детската уста, малкото телце в ръцете ни и тогава се отпуска хормона окситоцин, който "пуска" млякото. Тялото не иска да си даде ценното мляко на пластмасова помпа. Въпреки това с правилната настройка и ако е нужно и към цеденето може да се привикне. Важно е да не се паникьосва човек, че щом не изцежда 100мл, а само 30мл, значи няма достатъчно мляко.
3. Детето не засуква, заспива докато суче, реве, повръща и още подобни неща - тук трябва да се чете по конкретния проблем; майката да се успокои; да отдели време, пространство и среда за спокойно кърмене и със съветите на консултанти да се справи с много любов и търпение с проблема. Понякога не е лесно, но честно казано, това е в рамките на няколко дни до една-две седмици.
4. След всяко кърмене да се цеди до последна капка - този препоръчван от мед.персонал прийом е перфектния начин да си докараш хиперлактация, запушен канал и т.н. Ако детето има достатъчно мокри памперси, спи и наддава, то подобна процедура само отнема от времето ни за сън Simple Smile
5. Детето не издържа по 3 часа пауза между храненията. - Ние жените сме като другите бозайници. Например, всички знаем, че има кози/крави, които дават по 1л и други, които дават по 2-3л. Различните жени могат да произвеждат определено количество на едно хранене. Следователно има жени, които ще произведат достатъчно мляко за пауза от 3 часа, но други ще произведат толкова, че детето да е сито само час и половина. Това не значи, че млякото им е малко по принцип, а че просто не го произвеждат накуп. Ако детето се храни на поискване, тогава то ще получи толкова, колкото му трябва. Все пак не сме животни във ферма, хранени по час и грамаж. Някои от нас са по-дребни, други по-едри, някои с по-активен метаболизъм, други - не.

Има и още "митове" за кърменето, но за щастие вече има и много начини да се информираме и да изберем своята истина. Има хора, които искат да се учат ( по мое мнение детегледането си е едно отделно висше  Joy) и други, които вярват безрезервно на това, което съседката/майка им/сестра им е казала.
Но това, което за мен е най-важно за успешното кърмене, е настройката на майката. Да е уверена, че само това иска да прави и нищо друго!

И всичко това е само въведение в темата. Съветвам всички, които искат да кърмят, да четат, да четат и пак да четат Simple Smile не, за да научат всичко, а за да знаят с какво всъщност се захващат и какви препятствия могат да срещнат по пътя си.

Последна редакция: пн, 24 окт 2016, 17:00 от Fervour

# 396
Директно се включвам с въпрос:
Лактажин, пробиотик е подходящ при бременност, нали?

# 397

Да, аз съм слагала Simple Smile

# 398

Да, аз съм слагала Simple Smile
Благодаря  Hug

# 399
  • София
Fervour, добре дошла!  Hug
Аз ще съм мама за 1 път и написаното от теб за кърменето ми беше много полезно!

# 400
Аз, снощи, вечерях само едно кисело мляко и на сутринта бях -1 килограм.

За да не се трупат килограми, трябва правилно съчетаване на храните и спазване на интервал между храненията, за да може храната да се преработи от организма.

дай пример, моля  Simple Smile лесно звучи, обаче аз не мога да се ограничавам, на мен си ми се похапва, няма как да мина с едно кисело мляко, още повече, че такова почти не консумирам Simple Smile освен това ми е съвестно ако тръгна да ограничавам храната, не знам странно ми е просто
най-интересното, че аз не ям много повече от преди-е, да увеличила съм храната като цяло, но ви никой случай не мога да кажа, че се тъпча чак така, че да качвам толкова, сякаш от въздуха  Thinking от друга страна си мисля,че кг които съм качила са напълно нормални за този период, а и всички около мен така ми казват  Simple Smile

не се ограничавам, просто не бях гладна.
А що се отнася до културата на правилно хранене, се изискват години на постоянство и осъзнаване, че пържени филии със сладко или мекици на закуска, пържола с пържени картофи + 2 филии хляб и за десерт крем карамел за обяд, и вечеря от сорта е изключително натоварваща храна за организма. Трудно усвоима, вредна. А салатата, плуваща в олио, в повечето случаи стои някъде в края на редицата.
Но няма да навлизам в подробности защото не това е темата на разговор.
Всеки за себе си преценява с какво да се храни.

За мен самата, е много важно да не кача повече от 10 килограма.
Ей такива нездравословни храни най-обичам...и дояде ли ми се -  ям! Хич не мога да се огранича Embarassed В началото до края 3ти мес ме беше треснал доста силно прогестерона и ядох кво дето що видя. Вярно за това сега съм + 6кг. А ако не бях бременна и пак ядях така, нямаше да лепна, защото съм прегрешавала и преди...нооо сега друго ни е писано.
Аз основно си поддържам 48 кг.и съм убедена, че лесно ще си ги върна, защото вече веднъж имам опит. Предполагам пак ще кача 12 кг, т.е.още 6 съм си отредила. Предния път още с раждането 4 ги нямах, с кърменето за 3 - 4 мес. време бях ги свалила и другите.
Утре като пратя малката на градина ще си направя или бухтички или палачинки с ягодово сладко, мерси за идеята, ням ням..хихи...
А АЗ ГОТВЯ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗДРАВОСЛОВНО ЗА МАЛКАТА И КАТО ЦЯЛО ЗА ВСИЧКИ НАС ВКЪЩИ , ИЗРЯДНА СЪМ, А МЪЖЪТ МИ БЛЕНУВА ЗА ПЪРЖОЛКИ И ПЪРЖЕНИ КАРТОФКИ Simple Smile

Последна редакция: пн, 24 окт 2016, 21:17 от Бамбукита

# 401
  • София
Ех, Бамбукита, ако бях на твойте кила, нямаше и да помислям за ограничения. Wink Аз гледам да не ям хляб, макар че ми е вкусно.Обаче ако се отпусна, ще има мамма мия.

# 402
Ех, Бамбукита, ако бях на твойте кила, нямаше и да помислям за ограничения. Wink Аз гледам да не ям хляб, макар че ми е вкусно.Обаче ако се отпусна, ще има мамма мия.
Я, си отпусни малко душата, на бебенцето  ти му се похапва нещо по-така, пък ти го лишаваш...сега са ни простени прегрешения  Wink. Може пък да не качиш от една пица  в повече! Или от две Simple Smile

# 403
  • В чуден свят с четири Слънца
Fervour, добре дошла Hug И аз имам момченце, реколта 2014, месец май, и все още се кърмим. И аз практикувам приlързано родителство, за което отнасям ежедневно безброй критики от родата, но не вече не им се връзвам, вслушвам се в децата си и във вътрешния си глас Simple Smile Малкия май върви сам към отбиване, млякото ми се е сгъстило и вероятво е коластра вече, та не му се нрави много.
Радвам се, като прочета, че има родители, които отглеждат децата си според нуждите им Grinning и се интересуват, четат и мислят критично, а не вярват на сляпо на педиатри, баби и лели  Peace

# 404
Момичета, от днес ме боли гърлото и костите. Не ми се ходи вече при личната лекарка, миналата седмица бях заради алергична реакция на венеца. А и в работата ми е неудобно да отсъствам така често. Направо не знам какво да правя.

Общи условия

Активация на акаунт