С какво ви дразнят свекървите- 71

• 92 187
  • 798
  •   1
Отговори
# 15
И на мен историята анонимната не ми се струва пързалка.
Чудя се как още има жени, които мислят, че като има и дете, то с появата си ще реши всички проблеми. Обикновенно е обратното, влошава нещата.
Също не мисля, че е пързалка. Подобни женици като анонимната има под път и над път. Само е тази тема са гастролирали не една и две. А в конкретния случай, бебчето се очакваше по-скоро, за да напомни на свеки да побърза да се изнесе, за да освободи жилището за "младите". Подобни женици клети не заслужават грам съчувствие- легнали са точно на това, на което са си постлали.

# 16
А, АбсурТ, не съм съгласна със забелването, ама хайде!  Тя, а ти сте оправдани, защото сте го правили преди години. То е като захранването на 40 дни със сок. Правено преди, вече отречено.
Сори за оффа!
 Всеки да си носи отговорността от решенията. Едни се завират по няколко поколения, други си стоят сами живота. Не всеки има кураж да се опълчи някому, то първо от себе си се започва. Как, с кого и къде искаш да живееш. Хората сме различни.

# 17
И тук, и във Франция има възможност мъжът да зареже децата и жената със символична издръжка. 

# 18
  • София
И тук, и във Франция има възможност мъжът да зареже децата и жената със символична издръжка. 
Така е, ама като си получиш по пощата месечната издръжка от държавата, която ти осигурява помощи, за каквито не сме и чували, ти дреме колко е символична бащината издръжка.

# 19
  • при късмета
Защо да е криво разбрана еманципацията? И аз не познавам работещи жени с деца, от които да се очаква да поемат всичко вкъщи, както назад някой каза. Ако работят и двамата и възрастта на детето го позволява, съответно и в домашните задължения се отменят взаимно. Ако жената, а в последно време или мъжа си е вкъщи е повече от нормално да поема повече домакинската работа и логистиката с децата. Няма еманципация, има равенство.
Не съдя на никого избора нито на тази избрала да работи, нито на тази останала си вкъщи. Всички го решават това в зависимост от техните си преценки и имат пълното право на това.
А някои дори право на избор нямат, налага им се едното или другото, въпреки тяхното "правилно" или "искам"

# 20
  • където ми харесва
Точно така. Не става въпрос за друго, освен за собствена независимост под една и друга форма.
Дори "агитиращите" от тази тема, че домашната работа е само женска работа, и че е хубаво жената да е домакиня, в други теми, остро са осъждали жени, които са изцяло зависими от мъжете си.
То е много лесно да се изплеска едно "жената трябва да е домакиня и да е 24/7 у дома, да се грижи за всички и всичко. Но, реално нещата отдавна не седят по този начин.
Ако мъжа ти е агресивен психопат, държащ те на каишка, но носещ пари вкъщи, а ти отчаяно искаш да избягаш от него (все пак, не една такава тема е пускана точно в този форум), ако нямаш никакъв доход, ще избягаш през крив макарон. Ако има и деца, съвсем трудно.
А това, че има жени по света, които чакат на помощи и издръжка на държавата, за да не работят, ми е... Confused

# 21
А, АбсурТ, не съм съгласна със забелването, ама хайде!  Тя, а ти сте оправдани, защото сте го правили преди години. То е като захранването на 40 дни със сок. Правено преди, вече отречено.
Сори за оффа!
 Всеки да си носи отговорността от решенията. Едни се завират по няколко поколения, други си стоят сами живота. Не всеки има кураж да се опълчи някому, то първо от себе си се започва. Как, с кого и къде искаш да живееш. Хората сме различни.
Решенията правилни или не, не зависят само от възрастта, но и от това, колко го имаш в главата.
Имаме приятели семейство, чийто брат на мъжа загуби единствения си син. Решили те/чичото/ че ще прехвърлят апартамента си срещу гледане на племенника/ син на нашите познати/ и да живее с тях докато си отидат. Апартамента две стаи и кухня. Ами момчето беше на 19 г и каза, че не иска. Аз къде и кога ще живея? Ще ги чакам да умрат и тогава да имам жилище? Кога ще се оженя?

# 22
  • София
Темата е за свекървите.

# 23
Темата е за свекървите.
Да, де. Финансовата независимост е съществен момент в борбата за еманципация от полата на Мама. Wink

# 24
Бях писала, че моята свеки е в града.
Мина в неделя, отчете се за половин час. Бях решила, че повече няма да иска да идва у нас. Преди малко ми звъни - можеш ли след работа да минеш да ме вземеш да видя детето за малко, че утре си тръгвам. Казвам ок, първо пътьом ще я прибера от градина и ще дойдем. В процеса на разговора стигаме до там, че сина й днес заминава за един ден командировка и че довечера няма да го има. И последва - ох, ами аз тогава защо да идвам..... Добре, де нали уж детето искаше да видиш, ама явно аз не съм разбрала за кое дете става въпрос. И ако иска да се вижда само със сина си, ми да му звъни на него и да ходи в обедната му почивка да се виждат.
До края на деня има време, ще я видя какво ще реши. Казах й, че съм свободна довечера и че ще й звънна като си тръгна от работа. До тогава може и да е решила дали ще идва или не.

Да не говорим, че като види, че сина й го няма се започва - оф то сега в колко часа има автобус, кой автобус и т.н. Сякаш винаги в кола се е возила и сякаш това не е нейния роден град. Аз ги научих тези автобуси вече кой кога къде, като се има в предвид, че съм почти винаги с кола. Аз, че ще я взема е ясно. Ама голям страх да не се набута с едно такси после да се прибере. 5лв са, не повече. Мога и да й ги платя дето се вика.

# 25
  • София
Точно така. Не става въпрос за друго, освен за собствена независимост под една и друга форма.
Дори "агитиращите" от тази тема, че домашната работа е само женска работа, и че е хубаво жената да е домакиня, в други теми, остро са осъждали жени, които са изцяло зависими от мъжете си.
То е много лесно да се изплеска едно "жената трябва да е домакиня и да е 24/7 у дома, да се грижи за всички и всичко. Но, реално нещата отдавна не седят по този начин.
Ако мъжа ти е агресивен психопат, държащ те на каишка, но носещ пари вкъщи, а ти отчаяно искаш да избягаш от него (все пак, не една такава тема е пускана точно в този форум), ако нямаш никакъв доход, ще избягаш през крив макарон. Ако има и деца, съвсем трудно.
А това, че има жени по света, които чакат на помощи и издръжка на държавата, за да не работят, ми е... Confused
Всъщност, кой и къде, и кога каза, че жената не трябва въобще да работи, след като роди? newsm78

# 26
Deska, възрастните често реагират така за таксита. Моите пеша ще ходят, такси няма да хванат, така са научени. Да ти кажа не я обвинявам, че се дърпа когато го няма сина й, за мен е обяснимо.
 На малкият трябва да махаме сливиците. Проверихме в две болници, едната отказват, нямало нужда, в другата също, понеже е малък. Има един частен вариант, който струва 1500 евро. Свекърва ми каза, че тя поема операцията, аз пък и казах, че са много пари за едни сливици и ще отидем в Бг да ги извадим за в пъти по малко пари. Сигурна й изглеждам луда, нали са за здравето на детето, но ми се струват излишни 3000 лв, в джоба на лекаря, за сливици. Аз ли не разсъждавам ОК?!

# 27
Зои, моята пеш няма да тръгне.

Аз също не я обвинявам, че не иска да идва, когато сина й го няма. Може би ме натоварват всичките тези планове, които се правят, за едно гостуване от час-два. Може би защото моите родители не правят така и затова ми е странно. Те решават кога ще дойдат, питат ни дали е удобно и идват. Няма сто проведени разговора преди това, та чак да ти дотежи докато дойде момента.

Иначе за операцията - ами 1500 за едни сливици си е наистина голяма сума. Не знам тук колко струва все пак де, но надали е такава сумата.

# 28
  • Бургас
Deska, възрастните често реагират така за таксита. Моите пеша ще ходят, такси няма да хванат, така са научени. Да ти кажа не я обвинявам, че се дърпа когато го няма сина й, за мен е обяснимо.
 На малкият трябва да махаме сливиците. Проверихме в две болници, едната отказват, нямало нужда, в другата също, понеже е малък. Има един частен вариант, който струва 1500 евро. Свекърва ми каза, че тя поема операцията, аз пък и казах, че са много пари за едни сливици и ще отидем в Бг да ги извадим за в пъти по малко пари. Сигурна й изглеждам луда, нали са за здравето на детето, но ми се струват излишни 3000 лв, в джоба на лекаря, за сливици. Аз ли не разсъждавам ОК?!
Както и да й изглеждаш, ти си родителя и ти решаваш. А и като имаш друг, по-евтин вариант, защо да взимаш пари от нея.

Деска, бабата ми звучи малко "Искам да си видя внучето, но ако това ми създава дискомфорт, няма да го видя". Явно личния й комфорт е най-важен.

# 29
  • София
Не си заслужава, вярно, тук ще е много по- евтино.
Ама аз, като бъдеща свекърва, да си кажа- малък е още и ако няма 3- та сливица, не бързай да ги махаш.
После бързо и лесно се стига до хроничен бронхит.

Общи условия

Активация на акаунт