С какво ви дразнят свекървите- 71

• 92 210
  • 798
  •   1
Отговори
# 30
Джули, няма да взимам от нея, тя иска да я плати, не да ни дава заем. Никой не й е искал, нали й е любим внук.
АбсурТ, положението е отчайващо вече. За 5 месеца, 4 тежки гнойни ангини, всяка лекувана с АБ, с много високи Т и стоене вкъщи по 10 дни. Миналата година пак. И той, и ние се измъчихме, знам че е малък, но по-добре така.
 Ще имаме хър-мър с нея със сигурност. Така и за раждането ме обвини, че съм скръндза, да родя в частна клиника, парите се вадели. Абе, жената е над парАта  Laughing
А, Мушморанка е родила своето момиченце, не е минала тук да се похвали, но да ви кажа, писа в гръцката тема.

# 31
Деска, бабата ми звучи малко "Искам да си видя внучето, но ако това ми създава дискомфорт, няма да го видя". Явно личния й комфорт е най-важен.

Много точно казано. Само, че аз не съм свикнала така. Моите родители винаги са ме учили, че никой на никого не е длъжен и всеки, докато може, се оправя сам. Все пак става въпрос за 15 мин път с автобус или такси, не повече. Не я карам да прекосява два пъти София в пиков час. И не става въпрос, че няма финанси, за да си позволи такси, защото бих й ги дала.

# 32
И аз за сливиците мисля, че ако наистина не е наложително е добре да не се вадят и е добре да се потърсят повече лекарски мнения по въпроса и тогава да се прецени. Дано всичко мине добре, каквото и да решите. В случая според мен парите са на второ място, важно е, ако правите интервенция да имате доверие на лекаря, без значение дали ще мине безплатно по каса или на частно

# 33
Няма голяма драма с ваденето на сливиците. Ако си решила, отидете в ИСУЛ или както вече се казва, или потърсете добър специалист. Така или иначе не е спешно и можете да потърсите едно, две, пет мнения.

Няма нужда да плащате в Гърция, като в БГ е по-евтино.

# 34
  • Бургас
Джули, няма да взимам от нея, тя иска да я плати, не да ни дава заем. Никой не й е искал, нали й е любим внук.
Да, разбрах, че се бута тя да плаща, но ако има друг вариант, който е също толкова добър за детето и не включва парите на бабата, ще е най-добре. Не за друго, а за да не излиза, че едва ли  не не можете без нея и да ходи да се бие в гърдите, че добре, че е тя да плаща. В крайна сметка дано се оправи детето. Както разказваш наистина е много зле положението  Tired

# 35
  • София
АбсурТ, положението е отчайващо вече. За 5 месеца, 4 тежки гнойни ангини, всяка лекувана с АБ, с много високи Т и стоене вкъщи по 10 дни. Миналата година пак. И той, и ние се измъчихме, знам че е малък, но по-добре така.
Синът ми беше така и го дакара до 6 пневмонии- от много кадърни лекари.
Но, се оказа, че просто не са видели 3- та сливица през всичките години, които го влачехме по доктори и по болници.
Не исках да избързвам с махането на двете, защото баща ми имаше отвратителен фарингит, получен по тази причина.
Мисля си, че наистина трябва да се консултираш с повече лекари и стискам палци. Hug

# 36
  • при късмета
А пък при мен е проблем, че не са махнати сливиците, още като съм била съвсем малка. Някакъв си професор решил да ги лекува, вместо да ги извади и ги оставил. На 2 години и половина съм правила гърч от ангина, той продължавал да упорства, че трябва да се лекуват, не да се вадят.
После аз взех да не давам и още съм със сливици и ангина поне веднъж годишно. Трета никога не съм имала.
До случай е, трябва да сте сигурни в мнението на лекаря. Дано бързо намерите вашия лекар

# 37
Аз нямам, извадени са ми като дете, точно заради чести ангини. Самата манипулация, обаче беше хорър, случвало ми се е още да сънувам кошмари, а са минали 30 години. Само това не искам да му причинявам. Когато влязох да чета в нета, ми излезе точно в ИСУЛ как са уморили едно 4-годишно момиченце, в следствие на вадене. Четях и ревях, трагедия. Та и тоя страх ми се загнезди. Абе, майка да си!
 Джули, не ми пречи какво ще говори свекърва ми, тя обича така да казва Това ще е от мен! Това аз ще го платя! В случая не съм съгласна, защото са много пари, ние сме много близо до граница, лесно ще го организираме в Бг, а и тя не е с неограничени доходи. Просто е чепата, тук има един професор много известен и трябва да отидем при него, защото е най-добрия. Съгласна съм да търсим винаги най-доброто, но също гледам и цената за това.

# 38
Няма болница в света, в която да не са уморили пациент. И моята трета сливица е вадена преди 30 и кусур години, но сега не е така.

Просто съберете едно-две мнения и решете. Ако този лекар е толкова добър, не виждам защо отказвате помощ.

# 39
Даун, уморили са дете миналата година от лекарска небрежност! Това е непростимо! Не ме топли хич, че навсякъде умират хора, особено деца убити от некадърност!
 Не отказвам, просто ми се струва много скъпо за рутинна операция. Както и да е, ще преценя, тя е зрял човек не мога постоянно да й правя сметката.
 На сватбата на дъщеря й, дойде и даде на мен и другата си снаха по 200 евро да си купим тоалети. Супер, питах я защо, защото сме трябвало да се натоварваме, заради тая сватба. Много съобразителна, тогава я бъзикнах да не се притеснява, че ще отидем с нещо старо и евтино и ще я изложим  Laughing Имаше толкова разходи тогава този й беше ненужен. Аз ги наредих в рокля и обувки, другата хубавица взе от сестра си рокля и направи така, че свеки да разбере. После ми се оплакваше и й казах, че няма за какво да ми се оплаква, дала ги е, каквото иска ще ги направи.

# 40
  • София
За ZOI, макар, че е и за свекървите:
Скрит текст:
На тази възраст/ макар и преди 20г./ синът ми беше същия. Заведохме го в УНГ клиниката на ИСУЛ, диагностицираха трета сливица и насрочиха операция за след няколко дни / с пълна упойка/. В деня на операцията цъфна съкровището и като колега доктор се вмъкна сама при завеждащ отделението преди да влезем за предварителен преглед преди операция/ синът ми беше първия в списъка висящ на стената/, резултата беше, че завеждащия отделението, заяви че синът ни не е за операция/ насрочена от негов колега в същата болница/, а за лечение на алергия при д-р Мустаков- старши тогава.
След 4 месеца тъпчене с антиалергични сиропчета и стоене при баба, щото няма как да му ги дават в детската градина и при същите симптоми в периодите в които почиваше за да ги смени с други такива , го заведох в детската клиника на Медицинска академия, където след прегледа и въпроса на лекарката/ полякиня или чехкиня беше тогава/:  "Докога ще го държите това дете с тази огромна и разплута трета сливица", отговорих, че докато те лекарите решат трета сливица или алергия има детето.
Резултата беше премахване на третата сливица с местна упойка.Ние с баща му си знаем какво преживяхме докато слушахме писъците от коридора и как трябваше да се извиняваме на лекарката за ухапаните и пръсти докато е правила интервенцията. Но в крайна сметка спряха всички сополи, ангини и прочее и не е отсъствал по болест, не само в детската градина и училище.
И манипулацията може да е била хорър за нас, понеже бяхме извън кабинета за манипулации, но детето го забрави за по-малко от седмица, но 2-3 години по късно по някаква телевизия имаше интервю с доцента завеждащ отделението в ИСУЛ, в  момента в който сина ни го фиксира изкрещя : Този искаше да ме убие докато ми бъркаше в гърлото"

# 41
Deska, възрастните често реагират така за таксита. Моите пеша ще ходят, такси няма да хванат, така са научени. Да ти кажа не я обвинявам, че се дърпа когато го няма сина й, за мен е обяснимо.
 На малкият трябва да махаме сливиците. Проверихме в две болници, едната отказват, нямало нужда, в другата също, понеже е малък. Има един частен вариант, който струва 1500 евро. Свекърва ми каза, че тя поема операцията, аз пък и казах, че са много пари за едни сливици и ще отидем в Бг да ги извадим за в пъти по малко пари. Сигурна й изглеждам луда, нали са за здравето на детето, но ми се струват излишни 3000 лв, в джоба на лекаря, за сливици. Аз ли не разсъждавам ОК?!
Не си заслужава, вярно, тук ще е много по- евтино.
Ама аз, като бъдеща свекърва, да си кажа- малък е още и ако няма 3- та сливица, не бързай да ги махаш.
После бързо и лесно се стига до хроничен бронхит.

Това за бронхитите ама изобщо не е вярно.Честите гнойни ангини са в пъти по вредни и по опасни

# 42
  • София
Това за бронхитите ама изобщо не е вярно.Честите гнойни ангини са в пъти по вредни и по опасни
Кое не е вярно? newsm78
Че не се обзавеждат с бронхити въобще или че бронхитите са в пъти по- малко опасни от гнойните ангини?

# 43
Така, да дам отчет.

След още 3 проведени разговора, моята свеки не дойде. Каза - е, аз нали оня ден я видях за 15 минути, къде да идвам днес  #Cussing out Добре, че взе това решение преди да стигна до детската и да съм казала на малката, че отиваме да вземем баба й, че пак щеше да е разочарована.

# 44
Така, да дам отчет.

След още 3 проведени разговора, моята свеки не дойде. Каза - е, аз нали оня ден я видях за 15 минути, къде да идвам днес  #Cussing out Добре, че взе това решение преди да стигна до детската и да съм казала на малката, че отиваме да вземем баба й, че пак щеше да е разочарована.
Що изобщо се занимаваш с бабата?
Риторичен въпрос естествено.
 bouquet

Общи условия

Активация на акаунт