С какво ви дразнят свекървите- 71

• 92 126
  • 798
  •   1
Отговори
# 60
Хахах, да й е жива и здрава момата и да расте щастлива!
Аз нямам нищо против да ме поканят на сватба и друг да ми даде парички за тоалет и прическа.  Mr. Green
Скромна съм, и в китайски магазин за евтина рокля за 30лв. бих отишла, жеста е готин. В смисъл не държа на скъпото.
Зои, невъзпитано е да правиш сметка на чужди пари. Гледай си твоя джоб.

# 61
Аз искам да мине Мушморанка да каже свекърва й как го е приела това име Simple Smile По мое мнение ще е на контра, каквито са набожни и църковни, а тук църквата не кръщава какво да е. Трябва да е християнско име, а едва ли това е, поправете ме, ако греша.

# 62
Името е готино
Моята свекърва рядко вижда децата, защото тя си има "дете", тоест девер ми, който ми е набор, но е обгрижван като бебе  Rolling Eyes
За първия учебен ден подари на едното дете раница, на другото не. Похвали ми се, как е взела на синчето си, разбира се. Ми така де, той е само на 34 години и не може да си вземе сам дори една раница. Помолих я да й платя още една раница, да има и за двете деца( и двамата са ученици, все пак  Rolling Eyes ) .
Преди две години се преместихме да живеем срещу нея. Буквално в съседния блок. Познайте дали стъпва да види внуците си  Rolling Eyes Само по повод, като има пийване и хапване. По цяло лято стоят самички, но не е дошла да ги види, да ги поздрави просто, камо ли да им донесе нещо. Примерно по една баничка. Сами са , в нов квартал...ох, просто  Tired Та така, и тя е от бабите, които не биха видели внучето, ако им създава минимален дискомфорт. Примерно да пресекат улицата  Laughing

# 63
Аз искам да мине Мушморанка да каже свекърва й как го е приела това име Simple Smile По мое мнение ще е на контра, каквито са набожни и църковни, а тук църквата не кръщава какво да е. Трябва да е християнско име, а едва ли това е, поправете ме, ако греша.
Мдам, християнско е колкото е християнски аватарът ми. Laughing

# 64
Ххаха, аватарът ти е един път и много ти отива  Laughing Името и на мен ми харесва.
 Като не искат бабите няма какво да се направи. Моите родители също разредиха много посещенията при другите внучета, защото всеки път срещат кофти отношение. Аз много им говоря и настоявам да имат връзка, но те са обидени, а и на 70+ вече трудно можеш да влияеш.

# 65
  • Варна
Да, Арадия се казва малката, много интересно име, май не е гръцко
Арадия е Кралицата на вещиците - дъщеря на Луцифер и римската богиня Диана.
Сигурно не го е знаела!
Аааа, що? Много си яко и името, и значението също...  Heart Eyes

# 66
  • Оптимист по принуда
Тя да беше дошла да ни се похвали лично, щеше да е най-добре. Хайде да не й плетем от сега интригата.
Да и' е жива и здрава малката, поздравления за оригиналното име.

# 67
Честита щерка на Мушморанка! Да  е жива и здрава, красива и добра, умна и ученолюбива!

За меда все не се сещам да питам снахата дали тя й дава.

Моята сладурка вече е ученичка и ходи с мерак, с маааалко рев в градинката като се сети за мама. А на мен ми е малко "шуто" / означава празно, мъчно/, ама ще свикна. Сега съм само с  баткото -ученик, с който учим следобед.

# 68
Честита дъщериичка на Мушморанка! Да е жива и здрава и много да ги радва!

За мед знам, че се избягва и защото може да съдържа ботулинов токсин, с който организмите на бебетата и малките деца не могат да се справят, за разлика от възрастните.

# 69
  • до едно тепе
Кали, много, ама много се преекспонира, аз лично се дразня. Банана алерген, картофа и той бил алерген, скоро и водата ще я обяват за такъв. Мед след годинка е ОК, на много места има инфо.
Не се преекспонира. Децата стават все по-алергични за съжаление.
Сина ми е с 5 алергии на ниво чувствителност и една на ниво явна клинична проява. От дни обмислям как да кажа на свеки да не му дава чай с мед, защото тестовете показват алергия към полени-тревни, дървесни. Меда може да съдържа малко полен. Все пак пчелите събират и такъв, за да си изхранват ларвите с него.
Ми тя ми реши дилемата. Днес даде на малката да опита вафла. Са ще кажете праз голям. Ми голям е. На фона на батковите и алергии и факта, че на тая възраст-1,3 ми се е обривала от лекарство, много внимавам с какво я храня. Още повече, че в момента започва да проявява признаци на атопичен дерматит с какъвто се борихме 2-3 години при баткото, при който го спрягаха като вид алергична реакция. ooooh!
Казах на сина и,че ще и огранича достъпа за известно време. Ако иска да говори с нея, ако иска да не. Не ме интересува. Не и е за първи път. Предупредила съм я от преди да не дава на малката каквото и скимне Naughty

# 70
Не предупредила, ами направо забранила!  С изявен проблем, шега не бива.
 Аз говоря за постоянното информиране и дезинформиране. Ако седнеш да четеш как да захраниш едно дете, ами то по-лесно запиши ядрена физика- това може, другото не, а пък по една лъжичка, а пък в не в този месец в другия. Излишен стрес при здрави деца. Това, обаче свекърва ти да не се съобразява си е повод за скръцване!
 Кати, така е, но след годинка риска изчезва. Просто някои лекари се презастраховат до 3, което е ненужно.

# 71
Моят син също е доста алергичен, точно като мен
Моята баба не искаше да слуша( тя доста го гледаше, свеки много ясно, че не)
С алергените се реши проблема от самосебе си  Mr. Green Един ден го намазала по гърдите с мед и отгоре вестник. Малкия се беше обринал на квадрат, точно по намазаното. И тя хъката мъката- призна си  Mr. Green Добре че малкия дявол, но от тогава ме слуша и повярва

# 72
  • при късмета
Зои, опасността не изчезва след годинката. Аз съм с алергия дори към алергозан и за хранене слушах само и единствено педиатърката и то до повече от 3 години. Сина ми не беше опитвал шоколад. 3 дни преди да навърши 2 години, свекър ми му дал шоколадова бисквита. Това му беше първия опитан шоколад. Бисквитката беше само с шоколадово покритие и беше колкото монета от 50 ст. Веднага реагира.
Това при положение, че никакви признаци на хранителна алергия не е проявявал преди това, просто бях преценила, че няма да го провокирам с алергени от няма нужда.
Не се преекспонира, а според мен се подценява проблема с алергиите. И то се подценява предимно от "умни" баби, които или не са се сблъсквали с това при техните деца, или по-разпространения случай, преди не се е обръщало толкова внимание на този проблем и се е неглижирал дори от лекарите. А послушни снахи просто решават да "не се карат със свеки за глупости". щом глупости са здравета но децата им, тяхна воля

# 73
Факт, че не са се сблъсквали Peace
Който се е сблъсквал, не смее да даде дори солета на чуждо дете без да пита
Лошото е, че е трудно да им се набие в главата, като просто не го проумяват, и току се скрият. Като фикс идея им става.

# 74
  • Оптимист по принуда

Кати, така е, но след годинка риска изчезва. Просто някои лекари се презастраховат до 3, което е ненужно.

Кои са ти източниците?  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт