С какво ви дразнят свекървите- 71

• 92 247
  • 798
  •   1
Отговори
# 630
Пълна луна, повече ще е за съжаление мъж, който се свива пред скандал на жена му!
Molive, аз съм с резерви. Още повече, че тя не търси съвет, просто влезе ядосана да си го излее, за каквото всъщност е темата де.
Този също е за съжаление, но не коментираме него. Аз коментирам този, който не е достоен за уважение, но трябва пред него да се лицемерничи, че е такъв. Така или иначе той се знае що за стока е, ако му се мазниш колко е велик и това няма покритие, най-много да те сметне за глупачка и да почне да те върти на пръста си.

# 631
Скарлет, на майка си би ли дала пари за операция на пердето в частна клиника, а не по ЗК?

# 632
Скарлет, на майка си би ли дала пари за операция на пердето в частна клиника, а не по ЗК?
Тази операция не се поема от ЗК. Ако имах възможност - да, но т.к. нямам, не съм и отваряла изобщо въпросът у нас.

# 633
  • при късмета
Не знам защо се опитвате да изкарате, че Скарлет изобщо не иска да помогне на свекървата. Ето какво е написала още в първия пост по темата.
  Обаче нашата решава, че не може да не е болна, оттам й препоръчваме лекар в Плевен, от който са доволни мои колежки, да иде да говори с него. Да ама не, не можело в Плевен, това е провинция, и как така нея ще я лекуват в провинцията/тя е от провинцията, не от София/ решава нашта да ходи в частна болница в София, защото в държавната нямало да й обърнат внимание. Естествено за такива, като нея места винаги ще се намерят, взимат я, правят й биопсия и казват, че няма рак. Но е желателно да си махне всичко /матка, яйчници/. Цялата работа е заради киста на яйчника всъщност. Накрая се оказва, че няма пари да си плати, и ММ й плаща, като щял да й плати и операцията отново в частната клиника. 
Поинтересувала се е, предложила е болницата в Плевен (и други се изказаха положително за нея), намерила е най-доброто решение според ситуацията, така, че всички да имат полза и накрая съмнения, че не искала да помогне, само защото е свекървата. Бабето е за бой и не заслужава частна болница с нейните капризи, щом не може да си я позволи сама и работи сина си за нейните фасони. Отделно сина е виновен, че се връзва де. Обаче нямаше да се връзва на лъжи и манипулации, ако нямаше кой да лъже и манипулира, нали? Свекървата използва тези методи съвсем целенасочено.
Обвиненията към Скарлет са безпочвени, тя все пак е намерила най-адекватното решение така, че хем да не е скъпо, хем да се помогне на свекървата, ама няма кой да я слуша.

# 634
Е как защо обвиняват Скарлет - снаха е, значи по презумция мисли зло на свеката  Rolling Eyes Само че, ако беше така, главните действащи лица в Татул щяха да са разменени  Mr. Green

Аз съм писала преди, как от парите на ММ "изчезнаха" 10 000 долара докато бяха на съхранение при майка му. Не съм се месила, нито изказвала мнение - на него сами му се подкосиха краката, като дойде време да си ги поиска и не излезна сметката, а тя мигаше на парцали и ревеше 'как може, майко, дори да си го помислиш'. Еми, ОК, ама в математиката място за интерпретации няма, за съжаление и да го удряш на морал, след като години наред си се подпомагал нерегламентирано с каквито суми си прецениш от чужди пари, е меко казано неуместно.

Мен лично не ми ги побира умът такива изпълнения. Просто не мога да си представя един лев чужд да бутна, камо ли да настоявам някой да тегли кредит за мен, защото така ми отърва.

# 635
Леле,  пари на съхранение при мама. Интересно ми е защо се прави това? newsm78

# 636
Защото мама знае най-добре и защото "при на мама банката лихвените проценти били най-добри и тя щяла да ги държи в нейната сметка да се умножават паричките" и, както и при мъжа на Скарлет - голямото дете вярва на маминка за нещо, което може да бъде проверено точно с два клика в Интернет на сайтовете на други банки. Но аз отрано си научих урока, защото в самото начало като просто отбелязах, че '2% лихва на година (за чуждестранна банка става въпрос) е малко при възможност за 4, бях гледана с подозрение, че се глася за големите суми, така че се отдръпнах и оставих всеки да се оправя с финансите си, както сметне за добре. Тогава още не бяхме семейство с ММ и се оказа, че неволята и строшената глава учат по-добре от всичко, което бих могла да му бях казала.

# 637
  • където ми харесва
Леле,  пари на съхранение при мама. Интересно ми е защо се прави това? newsm78
И аз си зададох същия въпрос?
И как реагира мъжа ти, babunka? Какво направи? Поиска ли си ги, или примирено повярва на майка си?

# 638
Парите бяха потърсени и поискани в момент, в който ни трябваха доста спешно, защото ние си бяхме направили сметките на базата на колкото мислехме, че имаме. Когато ситуцията се изясни и парите не се намериха, пихме по една студена вода (той де, аз тези пари не съм ги заработвала; на мен просто ми стана криво, че той така се разочарова от "най-близките си") и вече на никакви роднини нищо не се дава. ММ не е идиот и много добре разбра какво е станало, още повече, че със задна дата той се сети за няколко пъти, когато тя му е казала, че "ще  си вземе колкото й трябват и после ще ги върне", като е ставало дума за малки (според нея) суми и накрая - не излиза такава цифра. Повече от ясно е какво е станало, но няма да я брули с прът провесена от дърво - да й изпадат от джобовете все пак  Mr. Green Преценила, взела, не върнала - ОК. С чужди пари е лесно да свикнеш бързо. ММ е нясно, че той (си) е виновен в случая. Кофти случка, продължаваме напред с едно наум и това е.  Peace

Идеята на споделянето на тази случка беше да покаже поредния случай, при който родители съвсем целенасочено ощетяват децата си. Аз лично в тази тема съм чела поне три млади семейства изгонени на пътя след направен ремонт на "подареното" жилище - и ние се разминахме на косъм да попаднем в същата ситуация с моите родители. Същевременно снахите все се чудят как да подкрпепят мъжете си и да не го настройват срещу благите му роднини, които сън не спят да мислят добруването на младите. Е, ок, ама ако бяха така нещата и снахите бяха толкова криви, колкото само ни изкарват - как се па ние закърпваме бюджета, за да се возят мама, татко и все рода докат могат  Mr. Green

# 639
  • Бургас
Защото мама знае най-добре и защото "при на мама банката лихвените проценти били най-добри и тя щяла да ги държи в нейната сметка да се умножават паричките"
А защо не си е отворил сметка на свое име в банката на майка си? Надали не е знаел що за стока е майка му. Много ми е странно как на родители с такъв манталитет на децата им е спокойно да им поверяват важни дела.

# 640
Той беше в България, а тя в чужбина в него момент. Той почти си беше отворил спестовна в Пощенска или ДСК - не помня и тя го убеди, че при нея е по-добре.

Напълно съм съгласна с теб за аргумента ти - ММ не е близък с майка си и не я уважава (отледан е от баба си, която е изнудила младото семейство да отстъпи първородния си син на свекървата, защото "тя знае най-добре" и резултатите са налице - разбито семейство от където и да го погледнеш). Но по отношение на парите - никога не е мислил, че за такива неща ще го завлече, все пак - майка (му) е. И такива ми ти човешки трагедии..

# 641
..... Но аз отрано си научих урока, защото в самото начало като просто отбелязах, че '2% лихва на година (за чуждестранна банка става въпрос) е малко при възможност за 4, бях гледана с подозрение, че се глася за големите суми, така че се отдръпнах и оставих всеки да се оправя с финансите си, както сметне за добре. Тогава още не бяхме семейство с ММ и се оказа, че неволята и строшената глава учат по-добре от всичко, което бих могла да му бях казала.
Идеално поведение, адмирации. Най-добре всеки сам да си разбие тиквата.

# 642
 От доста време следя темата, защото съм и свекърва и искам да се поуча от грешките на другите, за да не се налага снахата да пише тук. Laughing  Смятам, че някои оплаквания са в момент на афект и нещата бързо са туширани. Прочитайки поста на  babunka, съм  шокирана- майка да краде от детето си пари!... ooooh! Нямам думи!

Последна редакция: сб, 05 ное 2016, 17:18 от Eл

# 643
Тази "майка" е прибрала 10 000 долара! За какво ли?!
Аз си мечтая да спечеля от лотарията и да им ги дам да си вършат работа.
Скрит текст:
Само трябва да почна да си купувам билети
.За искане или "приватизиране" -за нищо на света. Само, ако е на живот и смърт бих поискала. Дано не се налага!

# 644
Скрит текст:
По това време си правеше ремонт и обзавеждаше новозакупения си апартамент

Но, едно е да разчитаме едни на други за важни и неотложни неща, а съвсем друго -да се издевателства. Не е нелогично чужди хора да се опитват да те "прекарат", въпреки че и това е тъжно и ненужно, но щом отношенията ни са стигнали до там - това да е често срещано сред "близки" - просто се отчайвам вече съвсем ...

Скрит текст:
КАГ, не купувай билети от Българската лотария - тя е единствената в света, в която тиражът се излъчва на запис(!), а не на живо. Смятам, знаеш, какво означава това. Като член на Европейския съюз българските граждани имат право да играят и в Евромилионите и в Испанската Новогодишна Ел Гордо - там падат по-чести и нелоши печалби от няколко хиляди до няколко милиона евро.

Общи условия

Активация на акаунт