С какво ви дразнят свекървите- 71

• 92 217
  • 798
  •   1
Отговори
# 675
Е какво, в частната клиника ли махаха в крайна сметка? Явно да...
Да
Скрит текст:
Софиямед
Мако а тази жена друга работа няма ли си, та само за гробища да мисли  ooooh! как сестра ти ще се засили заради някакви си там глупости  #Crazy

# 676
  • при късмета
Абе и аз я питах защо ѝ е гробно място приживе, че ми беше много чудно. Искала да си има, да ѝ било всичко приготвено предварително.  ooooh! Аз казах вече, че и за мен е чудно, но повече не съм я разпитвала, решила си го е.
Дядо ми имаше платено място и аз знаех, че документа е в леля, на баща ми сестра. Когато почина баща ми, решихме, че няма да използваме него, както и, че няма да плащаме гроб. Тогава казаха, че след 8 години автоматично се счита за свободен и може да го вземе който иска. Въпросната братовчедка се беше засилила първоначално на дядо за гроба. Но почина друга тяхна сестра и леля го даде на децата ѝ.
Явно има някакъв начин да се купи някое място. По този начин погребват близки роднини на едно и също място.
Знаете ли какво изнудване беше от гробищния парк да го купим? И все обявяват, че местата свършвали и хората се шашкат. И ги изнудват в най-неподходящия момент. Леля даде мястото на дядо на другата леля, защото бяха казали на децата ѝ да търсят къде да я погребват, че в София нямало вече места  ooooh!

# 677
Откупуването на гробно място не струва милиони, бе. Вземете си го откупете вие. Хем роднините да ви оставят на мира, хем и вие да сте спокойни, че някой ден няма да изровят и изхвърлят костите на баща ти оттам.

# 678
  • при късмета
Е само това ми остава, аз да го купя. Въпросната негова братовчедка после ще ме преследва докато една от двете не влезе там  hahaha
Аз нямам нищо против да го вземе, сестра ми също. Само, че на нея ѝ беше казано, че няма с какво да я занимават и братовчедката ще си свърши всичко. 8 години от погребението на баща ми, минаха преди 6. И сега изведнъж, от началото на годината, ама трябва да дойдете и двете и да го заявите на място или двете с у-ние за наследници при нотариус да го декларираме, че тя тогава можела да ходи сама.
Айде аз съм лесна, ще ѝ уйдисам на акъла. Но сестра ми няма да се върне от чужбина специално за това. До миналата година си идваха за големи празници и известно време през лятото, но тази не са идвали. С 2 малки деца не е лесно това разкарване напред-назад 3-4 пъти в годината. При това като си дойдат, особено за празници няма време никаква работа да се свърши, защото са предимно почивни дни.
Тя остави пълномощно имоти да продадем, че не можеше да дойде, та ще тръгне да уйдисва на шашави роднини. Сестра ми дори не е виждала въпросната братовчедка на живо. Аз съм я виждала всичко на всичко 3 пъти

# 679
  • София
Една братовчедка на баща ми ми къса нервите, вече няколко години с тези гробища. Тя поддържаше гроба на баща ми, с идеята тя да си купи въпросното място приживе ( и това не го разбирам, ама нейна си работа). При определяне на въпросното гробищно място, ни обясниха, че ако не го платим след 8 години могат да го дадат на друг. Сега обаче явно нещо се е променило, защото въпросната леля ме гони да ходя да ѝ вадя у-ние за наследници, че трябвало да идем с него и там на място да ѝ прехвърлим гроба на нейно име. 8 години отдавна минаха и си мислех, че е както са ни казали тогава. На мен не ми е кой знае какъв проблем, ама сестра ми няма да се литне от чужбина заради въпросната простотия. Още преди бях обяснила на въпросната, че няма как това да се случи, а ѝ беше дадено разрешение, като изтече срока да си оправи нещата сама. Явно го е изпуснала и нещата са се променили и започна едно звънене през месец сестра ми да си била идвала, да ходим да ѝ прехвълим мястото.
Вече е рефрена как ние сме незаинтересовани, тя колко години поддържала гроба, защото ние не сме се сещали.
Изобщо не ме впечатлява. Като се преместихме и домашния телефон от старото място закрихме, та вече не може и да ми досажда. Обаче сега е виснала на врата на леля, на баща ми сестра му, с която си поддържам връзка и нея тормози за координати.
Хич и не си го слагам как изглеждам в очите на нахални роднини или какво искат да втълпят на някоя баба пред блока или на улицата. Да ме изкарват какво искат, аз няма да седна да дудням на сестра ми да остави две деца или да се помъкне се тях от чужбина, че да свършим работа на роднина клюкарка, която не си е свършила работата, когато е можело, при положение, че ѝ е дадено разрешение.
Така и благодарност, че е поддържала гроба не можа даестра ти може да завери в консулството едно пълномощно изкара
Жената е доста възрастна, явно.
За тяхното поколение е важно да си осигурят гроба и всичко по изпращането им.
Грижила се е за гроба на баща ти и иска единствено да ѝ прехвърлите правото за ползването му- готова е да плати.
Ти, защо си решила, че няма да го направиш, ми е интересно?
Просто защото винаги и за всичко си контра ли?
Сестра ти може да завери едно пълномощно в консулството, с което да те оторизира да прехвърлиш мястото и да престанеш да тормозиш възрастната жена.
Но, явно, ти си толкова съсредоточена да доказваш, че от теб не може да се очаква нищо човешко, та подобна мисъл дори не ти е минала през главата.

# 680
  • София
Извън темата за свекървите е, но да внеса яснота по погребалния въпрос. имах подобни проблеми, проучени са нещата.
Гроб на починал може да се продаде само на наследниците му.
Кой дава парите в касата не ги вълнува, но е собственост на наследниците. В случая Ма ко и сестра и. Ако има жива негова вдовица и тя е наследник, но не трябва да са били разведени.
Ако роднината иска да я погребат там трябва да има нотар. заверено пълномощно от тях, че са съгласни.
Сестрата от чужбина може да изпрати същото пълномощно и за закупуването на парцела.
Няма нужда да присъства на сделката.
Сумата не е голяма - за София искат към 600 лв - за вечни времена и 180 - за 15 год.
В дълбоката провинция сигурно е и по-евтино.

# 681
  • Бургас
А защо лелята си е навила на пръста, че иска да я погребват ТОЧНО в този гроб?
Това с пълномощното не е толкова лесно. Предполагам сестрата трябва да си вземе отпуск, за да пътува до консулството, което може да се окаже доста далече от града, в който живее. Трябва да плати пътните разходи до там, както и такси за заверка и за изпращане на пълномощното до Бг. И всичко това, защото лелята се е запънала да гние точно в този гроб.
Ето защо съм почитателка на кримирането.

# 682
  • където ми харесва
Абсурт, не си права в този случай!

# 683
  • София
А защо лелята си е навила на пръста, че иска да я погребват ТОЧНО в този гроб?
Това с пълномощното не е толкова лесно. Предполагам сестрата трябва да си вземе отпуск, за да пътува до консулството, което може да се окаже доста далече от града, в който живее. Трябва да плати пътните разходи до там, както и такси за заверка и за изпращане на пълномощното до Бг. И всичко това, защото лелята се е запънала да гние точно в този гроб.
Ето защо съм почитателка на кримирането.
В София наистина няма вече места.
Урните са запратени в едни бетонни кутийки на почти непристъпни места.
В провинциалните градчета е почти същото положение- хората мрат като мухи, а терени за гробища се определят трудно.
Затова жената иска да си осигури този гроб, който е на по- прилично място.
Грижила се е за него години наред и в случая, не виждам причина да не ѝ го дадат, ако са хора, а не недооцета.
Нищо не ѝ пречи на сестрата да завери едно пълномощно на жената, която се е грижила за гроба на баща ѝ.
ПП. Според православните, не бива да се кремират, защото в деня на възкресението няма да могат да възкръснат, ако нямат тяло.

# 684
  • София
Доколкото разбрах от прочетеното, лелята първо е искала друг гроб, но са го дали на децата на починалия. Стана ми мъчно за жената - вижда ми се много тягостно да се налага да се молиш за гроб. Ако наистина единственият начин е чрез пълномощно, аз бих направила такова при удобен случай.

# 685
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Егати казуса!

Тая жена рие земята и изпуска толкова ценни мигове от живота си, в безумния си стремеж да си осигури не какво да е, а гробно място ooooh!

Аз, ако съм на мястото на сестрата в чужбина, не бих похарчила ценно време, за да уйдисвам на прищевките на  подобни странни птици.
Грижела се била за гроба толкова години- някой да я е принуждавал?! Искала, грижила се. От какъв  зор всичко живо покрай нея трябва да се занимава с въпроса за гроба й?
Ако не е в София, та кво?
Ще я погребат в Долно Нанагорнище, като му дойде времето и това е. Непогребана няма да остане.

# 686
  • Бургас
Затова жената иска да си осигури този гроб, който е на по- прилично място.
Грижила се е за него години наред и в случая, не виждам причина да не ѝ го дадат, ако са хора, а не недооцета.
Нищо не ѝ пречи на сестрата да завери едно пълномощно на жената, която се е грижила за гроба на баща ѝ.
ПП. Според православните, не бива да се кремират, защото в деня на възкресението няма да могат да възкръснат, ако нямат тяло.
Че като е мъртва какво й дреме в кой парцел на гробищата е погребана  Laughing А и както казах - доста неща й пречат на сестрата да направи пълномощно. Разбирам логиката ти, но тук имаме хора с доста различни възгледи относно смъртта и от там идват противоречията. Не е нужно някой да е задължително лош и гаден. Единия смята набавянето на "прилично гробно място" за целта на живота си, за другия това е пълна простотия. И аз не разбирам какво е това тръшкане. Сигурно защото съм казала като умра да ми вземат всичко, което може да е предмет на донорство, да ме кримират и ако искат да наторят някоя леха с домати с праха ми  Laughing

# 687
  • при късмета
Абсурд, като си толкова разбрала само ми цитирай къде точно съм написала, че не искам да ѝ го дам и съм се запънала. Иначе всичките глупости, които издрънка не струват пукната пара.

Не знам какви са цените на парцелите, но и 600 лв. да са (които не са малко) за мен са пари на вятъра. А пълномощното в консулството никак не е евтино и то. Пълномощните по сделките с имотите от тамошното консулство им излязоха около 250-300 евро. Доста солена сума излиза за място 2 квадрата, не благодаря, да си го държат.
А въпросната жена заяви, че само на нотариуса щяла да си плати, като сестра ми си е тук. А на нея нито билетите някой ѝ ги подарява, че да си дойде, нито ще ѝ поеме някой разходите да прави пълномощно за такава глупост в консулството. Звънеше периодично, като ѝ казах, че няма скоро да си идват, да не би случайно да са дошли и да вземе да ги изтърве.
Aisha, напълно възможно е твоята информация да е актуална. Моята е от погребението, като ми казаха, че до 8 години ако не платим мястото, щяли да го дадат на друг. Тогава, когато изтекоха тези 8 години, т.е. преди 6 тя сама можеше да си оправи нещата, само с писмено съгласие от нас и то не беше нужно да е нотариално заверено. Тя се е замотала, даже мислех, че си е оправила нещата, щом толкова държеше и доста време не ме занимаваше. Изведнъж явно е разбрала, че има още някакви промени (тя е твърдо убедена, че можем със сестра ми да ѝ го отстъпим) и пак ме почна.
Добре, че ми няма мобилни телефони и категорично забраних на леля да ѝ ги дава.

Иначе в София, ако нямаше места, нямаше да има погребения всеки ден. Нали не казваш Абсурд, че всички тези хора, които ги погребват са си купили места приживе? Как иначе няколко на ден са се уредили с място? С връзки? От оня свят?
И аз така си помислих, няма как да е иначе  ooooh!
И жената не е престаряла, няма 70 години

# 688
  • София

Иначе в София, ако нямаше места, нямаше да има погребения всеки ден. Нали не казваш Абсурд, че всички тези хора, които ги погребват са си купили места приживе? Как иначе няколко на ден са се уредили с място? С връзки? От оня свят?
И аз така си помислих, няма как да е иначе  ooooh!
И жената не е престаряла, няма 70 години
М, да, абсолютно безсмислено е да се контактува с теб.
Ти не си виновна. Hug

# 689
  • където ми харесва
Добре де, тая жена като предаде Богу дух, вие не може ли да я погребете във въпросния гроб?
Или трябва задължително да си го е купила, за да бъде погребана там?

Общи условия

Активация на акаунт