С какво ви дразнят свекървите- 71

• 92 207
  • 798
  •   1
Отговори
# 690
  • при късмета
Абсурд, ти ми цитирай къде съм написала, че не искам да ѝ го дам и съм се запънала. Каква е целта ти така да изопачаваш и да лъжеш най-безцеремонно и нагло? Та всички го виждат, нали си наясно?
На теб контактуването ако нормално ти е такова, на другите не е.

Адел, ако е така, както казва Аиша, че само ние може да купим гроба, не знам как ще стане. Не знам дали е задължително тя да си го е купила. Като начало ние не сме го купували, а и намерение нямаме. А като не сме го купили, как да ѝ го отстъпим? Казах вече, че на дядо гроба леля го отстъпи на сестра ѝ, но сега не знам дали може.
Иначе тя си има по-близки от нас роднини, ама се е запънала тя да си била уредила всичко предварително и те да правят след смъртта ѝ, само и единствено което е казала приживе. Ръце са вдигнали сигурно вече.

# 691
  • София
Много се отклонихме от темата на темата.
В София гробните места първоначално се пазят 8 год. През този период всеки гледа да си го купи.
Ако има паметник - за вечни времена, ако няма - за 15 г. Като минат - за още и така.
Ново погребение може да стане след като минат 7 г. от предното.
И се иска писмено съгласие на всички наследници на първия починал.
Ако следващия покойник е кремиран,урната може да се положи в семеен гроб  без да се чака определен срок.
Не съм погребален агент, знам от личен опит с починалите ми родители и родители на Скъпия. Скоро оправяхме подобни неприятни съсобствености.
Ако лелята на Ма ко е в малко градче, там може още да имат места и затова да не са препогребали някого при бащата.

# 692
  • при късмета
Аиша, дядо ми е погребан в София и леля, негова дъщеря даде гроба на сестра си, че тя го беше платила и документите бяха в нея. Тогава даже на другите братя и сестри не са искали съгласието. Иначе и баща ми трябваше да го дава, а нямаше, само на инат. Само документа им трябваше и купилия го.
Братовчедката на баща ми, която иска да купи неговия гроб, а преди искаше този на дядо и тя е в София. Родена, израсла тук и никога не е била на различно място

# 693
  • София
Добре де, тая жена като предаде Богу дух, вие не може ли да я погребете във въпросния гроб?
Или трябва задължително да си го е купила, за да бъде погребана там?
Те да я погребат?
От какъв зор да се напъват?
Не искат да ѝ продадат гроба, а ти за погребване говориш.

# 694
Спомням си, че баба ми и сестра й много се притесняваха коя ще умре първа, да я погребат в гроба.

# 695
  • Варна
Сестра ти може да завери едно пълномощно в консулството, с което да те оторизира да прехвърлиш мястото и да престанеш да тормозиш възрастната жена.

За какъв тормоз става дума, то е видно кой кого тормози в случая...

И аз не съм чула някой да е останал непогребан. То бива да помислиш приживе за някои неща, особено като си на възраст и си знаеш, че ти наближава времето след някоя и друга година /а може и столетница да се окаже жената, знае ли човек/ ама чак такова вманиачаване за едно гробно място...

# 696
Една братовчедка на баща ми ми къса нервите, вече няколко години с тези гробища. Тя поддържаше гроба на баща ми, с идеята тя да си купи въпросното място приживе ( и това не го разбирам, ама нейна си работа). При определяне на въпросното гробищно място, ни обясниха, че ако не го платим след 8 години могат да го дадат на друг. Сега обаче явно нещо се е променило, защото въпросната леля ме гони да ходя да ѝ вадя у-ние за наследници, че трябвало да идем с него и там на място да ѝ прехвърлим гроба на нейно име. 8 години отдавна минаха и си мислех, че е както са ни казали тогава. На мен не ми е кой знае какъв проблем, ама сестра ми няма да се литне от чужбина заради въпросната простотия. Още преди бях обяснила на въпросната, че няма как това да се случи, а ѝ беше дадено разрешение, като изтече срока да си оправи нещата сама. Явно го е изпуснала и нещата са се променили и започна едно звънене през месец сестра ми да си била идвала, да ходим да ѝ прехвълим мястото.
Вече е рефрена как ние сме незаинтересовани, тя колко години поддържала гроба, защото ние не сме се сещали.
Изобщо не ме впечатлява. Като се преместихме и домашния телефон от старото място закрихме, та вече не може и да ми досажда. Обаче сега е виснала на врата на леля, на баща ми сестра му, с която си поддържам връзка и нея тормози за координати.
Хич и не си го слагам как изглеждам в очите на нахални роднини или какво искат да втълпят на някоя баба пред блока или на улицата. Да ме изкарват какво искат, аз няма да седна да дудням на сестра ми да остави две деца или да се помъкне се тях от чужбина, че да свършим работа на роднина клюкарка, която не си е свършила работата, когато е можело, при положение, че ѝ е дадено разрешение.
Така и благодарност, че е поддържала гроба не можа даестра ти може да завери в консулството едно пълномощно изкара
Жената е доста възрастна, явно.
За тяхното поколение е важно да си осигурят гроба и всичко по изпращането им.
Грижила се е за гроба на баща ти и иска единствено да ѝ прехвърлите правото за ползването му- готова е да плати.
Ти, защо си решила, че няма да го направиш, ми е интересно?
Просто защото винаги и за всичко си контра ли?
Сестра ти може да завери едно пълномощно в консулството, с което да те оторизира да прехвърлиш мястото и да престанеш да тормозиш възрастната жена.
Но, явно, ти си толкова съсредоточена да доказваш, че от теб не може да се очаква нищо човешко, та подобна мисъл дори не ти е минала през главата.

Ти не си в ред, вече е окончателно.  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy

# 697
Последното нещо, за което мисля е като умра.  Shocked Хич не ми дреме къде ще ме заровят, обаче дъртюгите мислят различно.
Баща ми оня ден ми обяснява къде скрил няква карта с пин-кода, вътре имало около 2000лв. и визитка на коя агенция да се обадя. Питах го друго има ли - имало. Искал да го изпратим с музика. ooooh! Joy А е сравнително млад - на 62г. е и не знам за къде се е разбързал.
За да не съм спам - свекърва ми иска да дойде една седмица на гости.  Shocked
Казах - сори, не може.

# 698
  • Варна
Е, сега, след този отговор, че не може, сигурно ще последват изцепки, които да запълнят още една тема Wink

# 699
Ами, не й стана приятно. Тя си беше направила някакви планове без да се посъветва с мен, които пък на мен въобще не ми допаднаха и просто казах, че е ненужно. Предстои първият рожден ден на детето и роднините искат да се набъркат навсякъде. Обаче..този път да си гледат работата.  Laughing

# 700
  • София
Ами... сметката без кръчмаря. То се пита дали можеш да се натресеш в чужд дом, на всичко отгоре и за цяла седмица.

# 701
Казах твърдо, че никакви такива. Безпредметно е да идва толкова рано и така. Изтърпях момента, когато се роди детето да се ядосвам. Най-хубавите моменти - да изкъпем бебето с баща му и т.н. - тя се беше навряла между нас. Сякаш ще скрием бебето и никога няма да го видят, все едно не може да дойдеш пет дни по-късно, ами веднага след родилният дом у нас. После имаше още един важен момент за нас - пак тя ни се натресе. След много скандали от моя страна тя все пак успя да нахалства. Еми, сори, ама за рожденият ден на детето не я ща пак да ми се меши. Ако пак изнахалства и ми се натресе взимам детето и отивам една седмица демонстративно при сестра ми, пък тя нека да си седи.

# 702
За да не съм спам - свекърва ми иска да дойде една седмица на гости.  Shocked
Казах - сори, не може.

Браво.

# 703
Скрит текст:
Казах твърдо, че никакви такива. Безпредметно е да идва толкова рано и така. Изтърпях момента, когато се роди детето да се ядосвам. Най-хубавите моменти - да изкъпем бебето с баща му и т.н. - тя се беше навряла между нас. Сякаш ще скрием бебето и никога няма да го видят, все едно не може да дойдеш пет дни по-късно, ами веднага след родилният дом у нас. После имаше още един важен момент за нас - пак тя ни се натресе. След много скандали от моя страна тя все пак успя да нахалства.
Еми, сори, ама за рожденият ден на детето не я ща пак да ми се меши. Ако пак изнахалства и ми се натресе взимам детето и отивам една седмица демонстративно при сестра ми.....
Не е към теб, защото не знам предисторията, използвам като отправна точка:
Ако моя снаха (все още само в проект    Laughing  ) ми погоди такъв номер за първия РД на внуче, гаранция, че повече няма да ми види очите.   Laughing

# 704
  • Ямбол
....
Ако моя снаха (все още само в проект    Laughing  ) ми погоди такъв номер за първия РД на внуче, гаранция, че повече няма да ми види очите.   Laughing

Това ще бъде най-хубавият подарък за снаха ти.

Моята заминава на почивка отново, ще имам няколко дни спокойно дишане.

Общи условия

Активация на акаунт