С какво ви дразнят свекървите- 71

• 92 152
  • 798
  •   1
Отговори
# 750
Yellow, напълно съм съгласна с теб, един живот живеем, компромиси с мярка.
 Когато тук ходихме да гледаме за дивани, ми направи впечатление, че няма разтегателни такива. Значи, ако си в апартамент имаш спалня, стаята на децата, дневна с един-два не разтегателни дивана и няма място за гости, с нощуване. Много хитри Simple Smile
Така отказах на роднини лятото да ни гостуват, просто наистина нямам условия, а в преходната ми дневна хич не си представям да се прескачам с някой.

# 751
  • при късмета
Ако баби и дядовци виждат децата само по празници, то претенциите им, че искат да ги видят не са основателни. Важно им е какво ще кажат хората и как задължително трябва да се изкара един празник, а не децата.
При нас майка ми е сама, а свекъра от време на време. Канили сме и двамата. Но не се съобразявам задължително. Понякога правим планове, дори да не сме тук на празници и се съобразявам с нашите планове, не с техните.
Да не говорим, че детето на празници очаква нещо съвсем различно от възрастните и предпочитам с него да се съобразя. За Коледа например, ако има сняг, като сме всички вкъщи дава зор да излезем заедно навън и да играят с баща си в снега или да го вози на шейната. Детето не го интересува какво точно ще има за ядене. Ако имаш гости трябва цял ден да се въртиш около печката, че да ги изхраниш. Ми предпочитам на детето да угодя и то да разбере, че е празник и той да протече според неговите представи.
За това, ако каним някого, то е за Бъдни вечер. Коледа я караме с млади роднини, ако изобщо сме с роднини. Тогава за децата е наистина празник.

# 752
Yellow, напълно съм съгласна с теб, един живот живеем, компромиси с мярка.
 Когато тук ходихме да гледаме за дивани, ми направи впечатление, че няма разтегателни такива. Значи, ако си в апартамент имаш спалня, стаята на децата, дневна с един-два не разтегателни дивана и няма място за гости, с нощуване. Много хитри Simple Smile
Така отказах на роднини лятото да ни гостуват, просто наистина нямам условия, а в преходната ми дневна хич не си представям да се прескачам с някой.

Вече и в България се научихме, че има хотели. Не всички, де.

# 753
  • София
Ако отношенията са добри и седмица, и десет дена не са проблем. Но, ако свекървата и снахата не се обичат особено, 2 нощувки са предостатъчни, за да се спази добрият тон. Какъв е този мазохизъм да стоиш цяла седмица в компанията на човек, когото не харесваш?
Това си мисля и аз.
Ако толкова не се понасяме, дори и няма да дойда за прословутата годинка.
Бебето не схваща какво става, а аз да се дигна от майната си, че да гледам кисели физиономии- благодаря.
Ще се разбера със сина кога му е удобно, ще го доведе и ще му се порадвам.
То, големи фасони, голямо дърпане- нейните родители били дошли нарочно с един ден по- късно, че да си останат насаме, пък нахалницата, видиш ли и тя искала.
Нито нейните циркове ги разбирам, като че ли ще умре ако не гняви внучето, нито превземките на снахата, ама си е техен проблем.
Явно, животът им е доволно скучен, та го разнообразяват по най- грозния начин.

# 754
Като ходя другаде, където не съм в своя дом се държа като на гости. Сядам си и каквото ми кажат това правя. Сестра ми, брат ми, няма значение колко близък ми е човека. Ако кажат да помогна с нещо, помагам. Не се чувствам длъжна да правя каквото и да е в чужд дом.
Веднъж спах при брат ми след едно гости, еми не си е работа. Децата стават в 7ч. сабалян, викат, крещят, в 7:30 вече са се сбили и има рев. Снаха ми се притеснява, че не съм се наспала, не може да ги укроти и не е удобно и за двете страни. Не им причинявам втори път такова неудобство.
Свекърите ми са с някакви много различни разбирания задължен си да ги уважаваш и да правиш това, което казват те. Трябва да ги слушаш, да не им противоречиш и да те е страх да гъкнеш. Ако културно им обясниш, че мислиш друго следват сръдни и драми.
За тях уважение означава покорство.

# 755
  • Варна
Свекърите ми са с някакви много различни разбирания задължен си да ги уважаваш и да правиш това, което казват те. Трябва да ги слушаш, да не им противоречиш и да те е страх да гъкнеш. Ако културно им обясниш, че мислиш друго следват сръдни и драми.

Май не са случили на снаха в такъв случай  Joy

# 756
Това с гоститата по десет дни, все едно за моята свека чета  ooooh!
Тя е от самопоканващите се, но аз я режа от самото начало. Бебето беше на месеци, та ми заяви по телефона- мисля да дойда да поседя повечко при вас, че да му се нарадвам докато е малък  Shocked Веднага и казах- ние си имаме строго разчетено ежедневие, ангажименти, трудно ни е да вмъкнем друг в програмата си. Не дойде. После каза- Мисля да празнувам с вас Нова година  Shocked Пак на мен се падна да кажа, че ще бъдем с приятели и не е удобно. ММ нищо не казва, защото не му пука, той обича вкъщи да е хан, вечно да се прескачаме с някого, няма значение дали е майка му, моите родители или комшиите  ooooh!
Вече не информира мен за плановете си, а него. През лятото беше дошла за една вечер (после станаха две), че много се била затъжила за детето- ОК. На следващата седмица синът и ме информира, че пак искала да дойде, категорично му казах, че не искам и ми нарушава ежедневието. Той става и отива на работа, но аз я обикалям по цял ден, не ми е приятно. Да идва за една вечер в почивен ден, той да си я забавлява. Дума не каза, не знам как я е отсвирил без да се обиди, но не ме интересува. Радвам се, че го накарах да проумее най-накрая, че съм различна от него и ако той обича вкъщи да е Аврамов дом, аз не обичам  Crossing Arms

# 757

Май не са случили на снаха в такъв случай  Joy
А мъжът ти какъв е?

# 758
Зои, мъжът ми мисли коренно различно от тях. Той от малък се е отделил и си е създал съвсем други виждания за живота.
Той е толерантен, съобразява се с хората и не си натрапва мнението и вижданията. Едно и също нещо, ако го кажем аз и той, от мен го възприемат като неуважение, него се правят, че не го чуват, защото така им изнася.
Те грешки не допускат, защото са родители и това им дава право да правят, каквото си искат и да дрънкат глупости на килограм.

# 759
Елиас, по същия начин и аз отучих ММ от дълги (че и кратки) гостита. Принципно нямам проблем нито да угаждам на когото и да било, нито да се съобразя или каквото там е нужно. Но:

у тях от малък е било хан - всяка седмица (дори и през учебни/работни дни) приятели, пиянски песени и веселби. Баща му е вдигал 13-годишни лапета посред нощ да забавляват него и сие. Майката - началник мезета и сипвване. Еми не, мерси. Освен това ММ обича компания за много кратко (около 30мин) - после зверски се отегчава и млъква като пукал, пускайки си филм/музика и аз трябва да забавлявам неговите гости, на които видимо им става неудобно. Но "не можел" да откаже гости на баща си, "щял да го помисли за мъж под чехъл" - викам, нямаш проблеми, ще ти спасим честта, но когато го каниш, бъди така добър да си пускаш отпуска, а не да се изнизваш като прани гащи и да ми го оставяш да го забавлявам. Отделно, че на него самия толкова му втръсва, че един, два пъти ми врътна И номер с излизане след работа с колеги/приятели точно когато баща му е на гости под предлог, че не можал да се измъкне - само и само да не се прибере и той да му търпи простотиите.

Но иначе аз съм огнедишащия дракон, който с меч стои на прага на вратата и разгонва роднинит, за които той милее ли милее...Айде бе  Crossing Arms

# 760
  • Варна
Чета, чета и страх ме хваща...
Ние решихме, че няма да правим специален 1-ви Рожден ден на малката, т.е. няма да има гости, торти, заведения, софри и каквото и да било. Първо защото тя все още нищо не разбира и второ, защото направихме лятото Кръщене с много гости и в края на януари си е проблем да организираш подобен празник и да не ти излезе златен...
Обаче, до колкото си познавам бабите, едната няма да приеме тези доводи и ще държи да присъства на Рожден ден, пък било то отбелязан и със свинско със зеле и вафла за десерт. Това автоматично означава, че другата, "далечната" баба, няма да присъства, защото "то нейното е друго"... Wink И те така...
Абе, след два месеца и половина ще видим какво ще е...

# 761
  • Sofia
Аз пък по принцип не разбирам какви са тези рождени дни като сватби.
Каним баби, дядовци на торта, сладкиш и кафе, дават си подаръците, радват се на детето 2-3 часа, то на тях и толкоз. После кой откъде е. (Те нашите все са наблизо де, с по-далечни роднини не знам как е)

# 762
Кали ,щом сте правили кръщене ,сготви и свинско със зеле като дойде и  купи вафли. Това ли да те уча.
 Една малка торта със свещичка  и да го духа бабата.

# 763
И при нас е имало циркове и очаквания за "кръщенета" и "сватби", демек  терен за сръдни, изхвърляния и мерене на родата, ама уви
Никога не сме имали нито доходи, нито време, нито желание за такива изцепки, черпили сме с торта и безалкохолно, не сме имали претенции за подаръци и това е. Акцента бяха децата  и приятелчетата им. С времето свикнаха. В началото беше тежко...за тях. Примириха се. Аз, разбира се, съм "лошата", зад която се крият всички. Мъжът ми ме използва редовно за оправдание, сега и децата. Нямам против Wink Така е най-лесно. 

# 764
Кали, в края на януари като се развихри грипът, големите събирания хич не са добра идея. Така че, бабата може да приеме празнуване в съвсем тесен кръг за доброто на детето.

Общи условия

Активация на акаунт