Безсилието на днешните учители

• 23 802
  • 243
  •   1
Отговори
# 180
Принципно съм съгласна, обаче ми се струва, че точно този тип родители реагират първосигнално: "Тия ми казват, че детето ми не е добре психически?! Малииий, ще ги смажа..."
Според ценностната система на такива хора момчетата трябва да се държат като мъже, а не п*и, т.е. най-нормалното е да викат и налитат на бой за нищо.
Родителите много трудно приемат такова нещо и най-често действат като щрауси- главата дълбоко в пясъка. Миналата седмица една майка пусна тема, обезпокоена че детето ѝ проявява симптоми на хиперактивност. Що народ се изреди да ѝ обяснява, че било нормално децата да не спят, да си удрят главите и да агресират всяка втора минута... ooooh!

# 181
Май трябва намесата на психолог и за учителя, и за децата. Има си техники за овладяване на агресията при ученици. Има реплики, които дават ефект и децата се чувстват злепоставени и се научават да уважават учителя.

# 182
Има реплики, които дават ефект и децата се чувстват злепоставени и се научават да уважават учителя.
Колко жалко, че тези магически реплики не са станали общоизвестни. Нямаше да остане нито един ученик, който да се държи зле.

# 183
Факт е, че децата са различни. Едни са тихи и кротки, в други има много енергия. Но не е редно да разделяме едните от другите. Нали училището ги подготвя за живота, а в "големия свят" няма кой да ги пази и поучава. Там са заедно и, специално добрите, тихите и порядъчните, е хубаво отрано да са свикнали как да се държат ако срещнат някой нервак напътя или в работата.

# 184
Въпреки, че в моя случай , колкото и неприятно да звучи на някои родители детето си е точно невъзпитано и  изпуснато.  Той изобщо не зачита мнението на учителя, изобщо не си прави труда да спазва някакви правила на поведение, защото "училището е тъпо и всички са тъпи". Едно възпитано дете би ли се качило на чина по време на час , били се изперчило на учител с репликата "ти ли ще ми кажеш?"Никога обаче в разговора с родител не съм споделила, че той е невъзпитан . Самото дете с действията си го показва и родителите сами си правят извода. Разбира се , че трябва да му се помогне, но съгласете се, че аз до тук си свърших работата, дори смятам, че правя повече от необходимото , като възпитател. Знам , че все някой трябва да го прави, но смятам да оставя малко и за класния .

# 185
Ако има наистина дислексия и не му се помага от учителите, а родителите не са заинтересовани, доста ми е жал за него.
Съгласи се, и че всеки може да е учител на 30 ученолюбиви кротки девойки, но в живота няма такова нещо.
Събирайте се там с психолози, класен, колеги, директор, и си действайте. Това би направил един професионалист. Или поне го изгонете, да има шанс да получи помощ някъде другаде.

# 186
В училище съм попадала на какви ли не учители. Трябва да Ви кажа, че мъжете учители обикновено се оказват някакви извратеняци, а леличките с очилата смятат, че могат да съсипят живота на децата. Примери мога да дам колкото поискате.

# 187
В училище съм попадала на какви ли не учители. Трябва да Ви кажа, че мъжете учители обикновено се оказват някакви извратеняци, а леличките с очилата смятат, че могат да съсипят живота на децата. Примери мога да дам колкото поискате.
Има много добри училища със страхотни учители. Жалко, че ти си била в скапано училище. Не успя ли да влезеш в някое от добрите?

# 188
От пети клас съм била в много елитно училище. Просто, когато станах десети клас, реших да уча в училище с минимални изисквания, защото действително в моето училище се учи много. Преместването ми се оказа голямата грешка. Попаднах на меко казано ужасяващо място, но слава богу след много безсънни месеци успях да се върна в старото си училище.
Има причина някои училища да бъдат наричани западнали и да се заобикалят от далеч.

# 189
От пети клас съм била в много елитно училище. Просто, когато станах десети клас, реших да уча в училище с минимални изисквания, защото действително в моето училище се учи много. Преместването ми се оказа голямата грешка. Попаднах на меко казано ужасяващо място, но слава богу след много безсънни месеци успях да се върна в старото си училище.
Има причина някои училища да бъдат наричани западнали и да се заобикалят от далеч.
Така е. Има причина. И наистна си допуснала грешка. Дано да е поправима/

# 190
  • София
Който чете повечко - обикновено слага очила, особено след определена възраст. А който чете само менюта и ФБ - може  и да не сложи.
Бих искала да те видя теб с техните заплати и на техните години как ще изглеждаш. Защото няма много млади жени, навити за тази работа, младите искат да стават плеймейтки или журналистки (което понякога е едно и също Laughing)

# 191
Абсолютен мит. Навсякъде има и свестни, и калпави учители.

# 192
  • волно калдъръмче
Абсолютен мит. Навсякъде има и свестни, и калпави учители.
А най-интересният феномен е, когато някой калпав за теб се окаже свестен за друг. В живота и отношенията винаги има и обратна страна, ако не говорим за някакви откровени патологии.

# 193
Проблемът до голяма степен, според мене, е в това, че днешният учител е оставен съвсем сам да се справя с много неща - преподаване; изготвяне на неща за изпитване и за още други материали, иначе има опасност да го нарекат старомоден; възпитанието е негова грижа също; не бива да бъде уморен или неатрактивен; не може да има проблеми, защото е свръхчовек; не може да се оплаква, че не се справя с някои ученици; не може да потърси помощ, защото ще го обявят за некадърен и да има свръхавторитет още от млад.

# 194
Още в началото казах, че искам да помогна на това дете, не съм се отказала от него, но искам помощ. Това не ме прави скапана

Общи условия

Активация на акаунт