Безсилието на днешните учители

• 23 791
  • 243
  •   1
Отговори
# 195
Ами браво, това е началото. Сега ръчкай колегите и родителите.

# 196
  • волно калдъръмче
Такова лесно решение може даде човек, свикнал да прехвърля или да дели отговорности. Съвестният учител се справя сам, защото , първо, е специалист и второ, за това му плащат -  това е масовата нагласа към труда на педагога.

# 197
Съвестният учител се справя сам, защото , първо, е специалист и второ, за това му плащат -  това е масовата нагласа към труда на педагога.
То хубаво е такава нагласата, но ако родителите действат в обструкция на действията на учителя, на принципа "Тая ли ще ми каже", пиши работата бегАла.

# 198
  • волно калдъръмче
То хубаво е такава нагласата, но ако родителите действат в обструкция на действията на учителя, на принципа "Тая ли ще ми каже", пиши работата бегАла.
Такива неща не се правят съзнателно. Обикновено това е позицията на самоуверената майка, отгледала перфектно чедо, с което е не само удоволствие да се работи, но и невероятна привилегия. Изречението, в което не се чете и грам заплаха  Mr. Green "ей сега ще видите като го махна от това училище" е след съзнателен избор на по-добра социална среда за "краля слънце". Там има кадърни (т.нар. свестни) учители, които го ще оценят по заслуги.

# 199
Обикновено това е позицията на самоуверената майка, отгледала перфектно чедо, с което е не само удоволствие да се работи, но и невероятна привилегия.
А също и на неглижиращата майка, която можем да определим като "уайт траш".

# 200
  • Beyond the stars
В училище съм попадала на какви ли не учители. Трябва да Ви кажа, че мъжете учители обикновено се оказват някакви извратеняци, а леличките с очилата смятат, че могат да съсипят живота на децата. Примери мога да дам колкото поискате.

Аз пък мога да ти дам колкото искаш примери за стойностни хора за които професията е призвание  Peace (някои от тях оцених по-късно в годините).
Плаши ме фактът, че тези генерални констатации ще ги споделиш и с децата си един ден и после ще се чудим защо не уважават "изратеняци" и "лелички с очила, дето им съсипват живота".  Peace

# 201
Такова лесно решение може даде човек, свикнал да прехвърля или да дели отговорности. Съвестният учител се справя сам, защото , първо, е специалист и второ, за това му плащат -  това е масовата нагласа към труда на педагога.
Аз по време на цялото си следване не помня да са ме учили как да се справям с разглезени , деца за които училището е затвор. Повярвайте ми вкарвам всичко, което знам за справяне в такива ситуации, говорим , обсъждаме ,уж се съгласява с мен , но след малко просто изключва. В училище вече телефон не носи , но като се прибере у тях се разрешава. За това казвам, че имам нужда от помощ.

# 202
  • София
Само не разбрах как учителите пак се оказаха виновни и се дават примери с учители, при които не смее да се гъкне и при други, при които правели каквото си искат. А първото и основно нещо е, че детето отива в училище или в градината с домашното си възпитание и подготовката от къщи - каквото е научило вкъщи, това представя в училище. Как, мислите, се вкарва в ред за една седмица? Със страх. Аз не искам детето ми да се страхува от учителката и затова да се държи добре.

# 203
  • Майничка
О-о, има и още по-хард философия: "Държавата ми вменява задължението да пращам детето си на училище и му забранява да работи преди 16г. Ми тогава да се оправя тя с него, аз не мога!". Край на цитата. Говорим за шестокласник.

# 204
Невъзпитаните деца и тези със СОП също имат право на образование и зачитане на човешкото им достойнство. Даже повече от останалите деца и в по-голяма степен, точно заради лошия късмет с родители. Нали така  Sunglasses
Така че ми е грозно оправданието с кофти възпитание. Да, това усложнява проблема, но не е извинение да не се прави нищо

# 205
  • София
Защо децата със СОП се оказаха в една кошница с тези с лошото възпитание?
Децата със СОП минават диагностика, то не става така на око, защото учителката е решила, че са със соп, макар много често да се получава така.
Много често правенето на нещо първо зависи от мама и татко - ако те виждат и искат да се направи нещо. Учителите, психолозите и ресурсните са после. Никой не може насила да каже на родителя $виж, нещо не е добре в поведението на детето, има трудности в обучението, обърнете се към съответните специалисти, на които работата им е да обследват$. Учителят няма право да намеква дори, евентуално педагогическият съветник може да говори с родителите.

# 206
В една кошница са, щото там ги слагат учителите. Дори тук в темата. Въпросният ученик е с дислексия, но се набляга на лошото му възпитание.

# 207
Защо децата със СОП се оказаха в една кошница с тези с лошото възпитание?
Да, интересно защо?
А защитниците на невъзпитаните деца може да не се тормозят относно неравния им старт спрямо възпитаните и ученолюбиви деца. Невъзпитаните имат удоволствието да правят каквото си искат безнаказано, да не учат безнаказано и да им се подаряват тройките, за да минават в следващ клас. Възпитаните и ученолюбиви деца търпят техните простотии, лишени са от добро образование в училище, защото поне половината час минава в звероукротителство, а не в учене и едва когато се върнат у дома заедно с родителите си започват реалното учене, което не се е случило в училище заради невъзпитаните.

# 208
  • София
След като родните му родители неглижират проблема, някой насила ли да му помага? Както се казва - насила могат само да ти вземат, не и да ти дадат.
Учителят има 20 деца на главата, да остави добрите сами да се възпитават заради един?
Както в Библията притчата за блудния син ли? ОК, обаче примерът на "бунтаря", който минава ненаказан, е заразителен. И вместо добрите деца да помогнат на невъзпитаното - вероятно ще стане обратното.
Дислексията не отменя и не оправдава лошото възпитание, обяснява го донякъде.
Хайде, той е дете, ами колко пъти трябва да се повтори на техните да вземат мерки?
Психологът трябва да се намеси, той не е толкова натоварен, само че подозирам, че някои съвсем проформа са там - колкото да вземат заплата.

# 209
Tака се получава, понякога се опитвам да не му обръщам внимание, за да свършим нещо с останалите, но с лиготиите си повлича всички останали. Понякога те реагират, че им пречи, но са деца и се лъжат по него. Имам дете със СОП в класа, но неговото поведение изобщо не прилича на "героя" за който говоря. Скоро донесе опасна играчка в училище, нещо като метално кръгче с няколко остриета, благодаря на себе си, че го видях навреме. Обадих се на родителите, директора също го видя, педагог. съветник също говори с него, а резултата беше вчера отново с телефон на училище, съответно останалите се дразнят, защото той носи, а те не. В момента в който прибрах телефона всякаш си каза "сега ще ти покажа" започна да обикаля, да пречи, да тропа с крака и да се качва по чиновете, някои започнаха да викат, че пречи, други му се смееха. Направо се хванах за главата, хора не знам вече какво да правя,

Общи условия

Активация на акаунт