Знаете ли какво да си "поискате", че Вселената да ви го даде?

• 16 692
  • 122
  •   1
Отговори
# 90
С първата част издребняваш, няма смисъл. Буда се доказал във времето си, та и до днес и не само той. В различните учения, религии, философии има достатъчно мъдрост и знания, събрани от по умни от нас, колко ги познаваме е въпроса.

Не издребнявам, пошегувах се просто. Истината е, че няма "но" - Буда не е принц, който въпреки това се отказва, а се отказва точно поради факта, че е бил презадоволен и произхождащ от поколения презадоволени с всичко принцове. Обикновено при такива случаи се отказват от земните блага, както и може да станат наркомани, сектанти и пр. Гладните хора, незадоволените и незакърмени с материални блага, трудно ще се откажат от тях, когато знаят колко пот са хвърлили за тях, докато ги придобият и са преживели наложен им от нещо извън тях недоимък. Затова и смятам, че е поза, когато гладни кокошки, силно ориентирани към материалното дори и в желанията си към Вселената, се правят на много дзен.

# 91
Човешката природа е такава - искаме това, което нямаме.
Обикновено щом получим това, което сме искали, започваме да искаме нещо съвсем различно.
Намерим ли принцесата/принца, започваме да се заглеждаме по боклуците.
Човек, трябва да мисли трезво.

# 92
Човешката природа е такава - искаме това, което нямаме.

Такава е само за глупаците.
Умните хора винаги успяват да оценят това, което имат.

# 93
Бях безработна, шляеща се и най-много от всичко на света исках да съм много, ама много затрупана с работа, чак до физическа умора. Е, случи се - няколко седмици оставане до по-късно в работата, без много време да хапнеш нормално и т.н. И това не в производство. Сега се нормализира.
Та, знам си го това за желанията, но пак ми се потвърди.

Аз имам по-обобщени мечти. Много ми е трудно конкретизирането.

За Милионите от Националната лотария все си мисля, че са за мен, пускам чат-пат фишове, пък да видим  Laughing

# 94
Аз имам по-обобщени мечти. Много ми е трудно конкретизирането.

За Милионите от Националната лотария все си мисля, че са за мен, пускам чат-пат фишове, пък да видим  Laughing

Дадеш ли неясен сигнал на Вселената - ще получиш неясен отговор.
При силно желание и доверие, че ще те насочва - ще привличаш възможности за богатство.
Не разчитай на един вариант (печалба от лотария, куфар с пари), а бъди отворена към безкраен брой възможности.

# 95
Екс, сори, може и да не съм права, но те чета във форума от 10 години и никога не си казвала, че си без пукната пара. Радвам се, че си в период на щастие, но някак не е ок да казваш на гладния, че коремът му не се обажда.

Помня, много тежък период за теб, свързан със заболяване и това по-ми се връзва с теориите за позитивизма.

# 96
  • Ямбол
Е защо да е от Девата..Wink

Е, нали все нещо трябва да ѝ е виновно.

Иначе аз нищо не искам от Вселената. Не обичам да се чувствам задължена, предпочитам всичко сама да си правя като вратовете на вълците...

# 97
  • волно калдъръмче
Аз съм си искала като дете. Всичко ми е дадено. Няма какво повече да желая.

# 98
С първата част издребняваш, няма смисъл. Буда се доказал във времето си, та и до днес и не само той. В различните учения, религии, философии има достатъчно мъдрост и знания, събрани от по умни от нас, колко ги познаваме е въпроса.

Не издребнявам, пошегувах се просто. Истината е, че няма "но" - Буда не е принц, който въпреки това се отказва, а се отказва точно поради факта, че е бил презадоволен и произхождащ от поколения презадоволени с всичко принцове. Обикновено при такива случаи се отказват от земните блага, както и може да станат наркомани, сектанти и пр. Гладните хора, незадоволените и незакърмени с материални блага, трудно ще се откажат от тях, когато знаят колко пот са хвърлили за тях, докато ги придобият и са преживели наложен им от нещо извън тях недоимък. Затова и смятам, че е поза, когато гладни кокошки, силно ориентирани към материалното дори и в желанията си към Вселената, се правят на много дзен.
Богатите са ексцентрични, бедните практични. Grinning

# 99
Даун, пропуснала си..))
Преди 3,5 години. Няколко месеца беше. Без доходи, с дългове, с доста неясна перспектива - и здравословно недобре.
 Който ме познава лично знае за този период.
Не съм се "оплаквала" тук. Но и оттогава пиша с новият ник.

# 100
Съжалявам, ако някой се е засегнал! Използвания цитат е често срещан под различни форми.

"Въображението е всичко. То е предварителния изглед на това, което ще привлечем в живота." - Алберт Айнщайн

"Веднъж щом вземеш решение, Вселената заговорничи то да се случи." - Ралф Уолдо Емерсън

Не усещаш ли кога ти е зле?Кога си тъжен,гневен,свива те под лъжичката и живота ти тежи?Всичко това е "ниска вибрация"
Когато си щастлив,радостен и имаш усещането за лекота и,че всичко ще е наред(дори когато положението е зле),това са "високите" вибрации..

Ако си мечтаем за богатство, но сме с ниски вибрации, ще привлечем бедност вместо това.
Ако притежаваме силна енергия, но сме с ниски вибрации, може да получим богатство, но само след злополука.
Вселената не разбира от цифри. Можеш ли да си представиш как ще се чувстваш със 3 милиона в банковата си сметка? Какво ще направиш с толкова пари? Можеш ли да задържиш това чувство? Това е езикът, който тя разбира.

Joy Joy
Вселената е предимно импулси,цифри и вектори,ма нейсе..Щом казваш,не разбира от цифри,коя съм аз,че да ти разбивам илюзиите..

А цитата на Айнщайн е неверен.Сигурно горките хорица,не са били наясно с топлата вода..Ъмм,пардон..Със "закона за привличането" инак,сигурна съм,щеше да се изрази точно тъй,както ти си го перефразирал..Ама тц..
За това моля,когато цитирате чужди думи,поне го правете коректно,а не както е угодно на вас самите

"Фантазията(въображението) е по-важна от знанието."

А.Айнщайн

п.п.А 3 те милиона,не са чак толкоз много пари,че да не може човек да си представи как ги има или как ги харчи.За мен не е колосална сума.Просто я намирам за достатъчна сума,че да не мисля за пари в следващите 50 години.Толкоз.

# 101
Състоянието на "без пукната пара" на богаташа и на бедняка са доста различни.  Laughing

Това с Вселената като каталог за стоки, който слуша за желания, ми е много противна и инфантилна представа, дошла от сектанските филмчета и книжки тип "Тайната". На Вселената не ѝ пука за хомо сапиенс, след 100 години никой от пишещите в този форум няма да е жив и никой няма да си спомня за нечии лични цели, най-малко пък купчината от звезди, планети и празнота.

# 102
  • волно калдъръмче
Състоянието на "без пукната пара" на богаташа и на бедняка са доста различни.  Laughing
Да, единият ще продаде къщата в Бояна, ако въобще я продаде Wink  Другият ще се върти в омагьосания кръг заплата-аванс-заеми-наеми-недоимък цял живот.

# 103
Състоянието на "без пукната пара" на богаташа и на бедняка са доста различни.  Laughing

Абс. вярно  Simple Smile. Звучи в превод така - Не ми достигат за яхта, не ми достигат за хляб....

Да, единият ще продаде къщата в Бояна, ако въобще я продаде Wink  Другият ще се върти в омагьосания кръг заплата-аванс-заеми-наеми-недоимък цял живот.

Точно.

Екс, сори, но цялото ти форумно поведение/за мен/ звучи така: Като нямат хляб, да ядат пасти.

# 104
Радвам се, че следиш детайлно форумното ми поведение..))
Човек наистина може да е щастлив с 2 и с 200. Балансът е да не униваш в периодите с "2", защото всичко е временно. Затова и си с някакво "трайно" впечатление.
Не отразявам нито тук, нито във ФБ "лошите" моменти. Не й е работа на масовата аудитория да им се радва и тн..)
Затова са само истински близките ми хора.
П.С - тези периоди не са важни, защото съм това, което съм. Ако й да ви изглеждам положително надъхана. Предпочитам всеки ден да ми е ведър и и пълен с вяра, отколкото да се фиксирам в това което нямам. И затова определено по-бързо минават кофтите периоди и кръговрата се върти.
Живи и здрави да сме. Нищо друго не е от такова значение.

Общи условия

Активация на акаунт