Преместването в самостоятелна стая – откога, как?

• 25 586
  • 266
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Логични и нелогични по мое мнение. Написах го вече.

# 241
Всеки си има глава на раменете и си преценява. Ако трябваше друг отстрани да му казва кое е логично, то първият можеше и спокойно да е без глава..

Изобщо съм много против отстрани да се дава акъл. Едно е отстрани да гледаш, друго е да си вътре в ситуацията. Както се казва: Аз най-добре знам къде ме стяга шапката" Wink

И мен една приятелка ме убеждаваше, че излишно съм се притеснявала и драматизирала, но тя не беше преживяла същото, което аз и само си мислеше, че знае какво е, но де факто няма как да знае, защото не го е преживяла...та всеки си знае, ми е мисълта, какво и защо прави.
Извинявам се, ако звуча остро, но така мисля.

# 242
  • Варна
Всеки си има глава на раменете и си преценява. Ако трябваше друг отстрани да му казва кое е логично, то първият можеше и спокойно да е без глава..

Изобщо съм много против отстрани да се дава акъл. Едно е отстрани да гледаш, друго е да си вътре в ситуацията. Както се казва: Аз най-добре знам къде ме стяга шапката" Wink

И мен една приятелка ме убеждаваше, че излишно съм се притеснявала и драматизирала, но тя не беше преживяла същото, което аз и само си мислеше, че знае какво е, но де факто няма как да знае, защото не го е преживяла...та всеки си знае, ми е мисълта, какво и защо прави.
Извинявам се, ако звуча остро, но така мисля.

Така е. Но и аз никъде не съм написала, че съм давала акъл. Казала съм й мнението си очи в очи. Толкоз. Нито аз съм се бъркала как тя си гледа детето, нито тя на мен.

# 243
Е кое му е нормалното на това цял ден да не ходиш до тоалетна?  Shocked И какво изобщо налага подобна дивотия?! Тя и мен баба ми ме убеждаваше, че нямало да спя нощем дори и бебето да спяло...трябвало да го наглеждам  Shocked докато си спи. Можело да се завие през глава и да се задуши. Обясних й, че детето ще спи в спален чувал и подобно нещо няма как да се случи (от раждането си до днес само в чувал спи), е нищо, все пак трябвало да го наглеждам  newsm78
Сега очаквам да ми кажете, че нямам майчински инстинкт и никаква майка не съм, щом спя когато и бебето си спи дълбоко.

# 244
  • Варна
Хах, на тебе май ти е скучно нещо Simple Smile Хапаха те за предното изказване, сега ще видиш как ще наскача народа и на това.

Майтапа настрана, но и за мен е странно. И аз спя, когато детето спи, дори и като е била бебе. Освен това моята беше много предвидима, защото сама си изгради стабилен режим и знаех точно до кога ще спи, та ми се е случвало и до магазина да отскоча през това време, и да вляза в банята да се изкъпя.

Хайде сега, нека публичния линч започне.

# 245
Афтършок хич не го приемай лично, не съм казала че трябва да сме винаги против твоето мнение  Peace Опитах се да обясня че всяко дете е различно и ако един метод действа при едни при други не!  Казах по рано че имам 2 деца и с 1вото не съм имала никакви проблеми спане/будене/ставане. Ами гледам ги по един и същ начин и двете са напълно различни. Няма смисъл да пиша повече обяснения, последните страници си дъвчем едно и също...

Скрит текст:
HighSpeed и аз имам подобна позната, вече има 3то дете и големите 2 спят на легло в стаята при нея, а малкото на спи на спалнята. Става по няколко пъти да ги види дали са завити/ дали дишат. Когато лягат на обед спят на растегам диван в кухнята тя докато готви. И за мен беше нелогично понеже големите са на 8 и 10, но тя сподели че преди първото е имала още едно дете, което починало от задушаване на 2-3м, тя отишла в банята мъжа и гледал телевизия в хола, то тъкмо почнало да се обръща.

# 246
  • Варна
Есенна роса, да, за такива случаи изобщо не го обсъждам. Човек като си е напатил после се страхува и от сянката си. Тук няма нищо такова, затова на мен ми е странно и нелогично такова поведение, но всеки знае себе си.

# 247
Не прочетох някоя от неспящите в темата да е такава, защото става да наглежда бебето. Какви са тия глупости?

# 248
  • София
Леле, направо не вярвам до какви полемики докара потребителките моята тема. Хич не ми беше това целта. Определено, обаче ми помогнахте, кой с похватите си, кой със споделения опит. Благодаря на всички. За себе си и детето си стигнах до извода, че няма да го насилвам, ще започнем постепенно отделянето и ще видим какво ще стане. Аз също не съм от привържениците на хард методите на отделяне (никой не съдя, просто си знам, че не е за мен и не го правя) и за това ще му дам още време (така или иначе не сме се разбързали). Като цяло той винаги е бил кротко бебе, да будеше се през ноща 2-3 пъти, но общо взето нощите са били сравнително спокойни. Имаше период, в който спеше и между нас (когато е бил болен или са никнали зъбки), но изобщо не беше проблем да го върна отново в креватчето му. Между другото - мога да споделя и от собствения си опит като дете - спях в стаята на нашите до към 11 годишна възраст. Не защото те са искали, а защото нямаше къде другаде да спя, пък това не ме е увредило по някакъв начин. Даже мисля, че ми беше в плюс, защото от майка си придобих навика винаги да чета вечер преди заспиване (като цяло от нея ми дойде любовта към четенето и книгите) и до ден днешен продължавам да го правя. Най - важното според мен е всеки да намери златната среда за себе си и детето си, за да бъде и мама спокойна и детенце - щастливо.  Hug

# 249
  • близо до Кресненското дефиле
Здравейте! Осиновихме сина ни на 1 годинка. Ляга си в 19:00 и се събужда в 08:00. Не се буди по цяла нощ. Първите вечери стоях до него в стаята му. Спи в самостоятелна стая и нямаме проблем, за сега. Grinning

# 250
След определена възраст, не знам колко точно, но някъде 5-6 г., мисля че вече е нездравословно да спят деца и родители. Ако бащата е командирован на диван  е по-приемливо, но като цяло моето мнение и мечта Simple Smile е аз и Мм на спалнята.
 Относно отделянето трябва да се пробва според мен и когато е готово детето. Писах назад за моята гербова марка, отдели се на 3 г. със супер желание, подготвян известно време преди това, че ще има своя стая. За мен беше много важно да го отделя от мен преди да родя, защото после щеше да е лудница, не ми се мисли кой първо щях да приспивам и как щяха да се будят взаимно.
 Всъщност, Лейди, май ти спеше с двете, успяваш ли да се наспиш?

# 251
Не. Спя ужасно (днес съм като смачкан лимон), но детето спи като пън до мен в леглото си и не пречи. Но вечер като го приспивам се случва да събуди бебето. С баща си обаче не спи добре, само се върти и го блъска. Напролет така или иначе му правим стая. Аз мога да спя и с десет спящи деца и да се наспя, ама с бебе сомнамбул - трудно.

# 252
Lаdу Stаrdust трябва да се постараете детето да заобича стаята си от първия миг, да усети мястото като свое.

# 253
Lаdу Stаrdust трябва да се постараете детето да заобича стаята си от първия миг, да усети мястото като свое.

И как да стане това, като само като чуе, че там ще бъде сама /в нашият случай/ ако ще златна да беше, това сама й действа отрезвяващо и не иска и да чуе за тази стая.

# 254

И как да стане това, като само като чуе, че там ще бъде сама /в нашият случай/ ако ще златна да беше, това сама й действа отрезвяващо и не иска и да чуе за тази стая.

Сигурно сте се сетили и сте го пробвали, но все пак: Дали не е вариант отначало някой да спи с нея в тази стая? Примерно да лягате на друго легло и през нощта да се изнасяте? Само докато свикне да заспива във въпросната стая и така постепенно?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт