Преместването в самостоятелна стая – откога, как?

• 25 703
  • 266
  •   1
Отговори
# 225
Отивам да си посипя главата с пепел, и от понеделник на психотерапевт, явно съм лош родител, щото не съм оставила детето да си реве, но в другата стая  Thinking Според последните писаници тук, това явно е ненормално, т.е. излезе, че нещо не съм в ред с главата. Интересни обобщения правиш Калина, и за съжаление и ти, и Афтършок се занимавате с деца, добре че не е с моите. Praynig

# 226
А, спокойно аз се занимавам само с мойто  Mr. Green
Я ми посочи къде казах, че някой е лош родител???

# 227
Искам да знам къде и като каква работи Афтършок с деца, да го заобикалям това място отдалече!

# 228
естествено, че е индивидуално, ако имах възможност да продължа да кърмя , което щеше да е супер, сигурно и аз нямаше да го оставям сам, но бих направила всичко възможно да не свиква да е с мен постоянно. признавам, че понякога ми се иска да ме търси както други деца търсят майка си и реват, но моето не е от тях, даже на ясла като ходи не реве за мен, това не значи че като съм около него не се вре все в мен Simple Smile моето дете е песен, нищо че понякога е инатливо и прави пакости. пожелавам на всички като моето.
Твоето дете е песен, защото си го направила такова. Ти сама казваш "бих направила всичко възможно да не свиква да е с мен постоянно" - съответно си направила необходимото и детето ти се развива нормално, спи спокойно и не реве всеки ден, че го водиш на градина.

Калина, кефиш ме, честно, човек, евала bouquet Не цепиш басма. Радвам се да те чета.

# 229
  • София
Аз следя темата, но досега не писах. Имам и от двата модела деца - номер едно е вече на три и половина и чааак сега започна да спи горе-долу спокойно. Откачих с това дете - спи по 40 мин и после яко реееев и така и нощ, и ден - от безсъние пощурях толкова време. Първо спеше в своето легло, после изкуках и го взех при мен, след това долепих неговото легло до нашето. След това преместихме неговото, но в нашата стая - 3 години само легла местихме. Накрая отидох да раждам номер две и тати им за 4 нощи го научи да ляга и да заспива сам в неговата стая в неговото легло. Е, буденето и ревовете продължаваха, но поне лягането и заспиването се нормализираха.

С бебето няколко месеца спахме на спалнята, защото го кърмех, после се изнесох в хола на дивана, бебето спи само в едната стая, брат му и баща им в другата, аз в хола... Ужасно е, обаче засега няма как - бебето спи много леко, но пък рядко се буди, и да реве е за 2-3 мин, аз обикновено не ходя (ако не истеряса, разбира се) и той се успокоява сам. Баткото и той се буди, къде с рев, къде да пишка и за вода, понякога пък идва рано сутрин да си доспи с мен.

Но не си представям да ги събера в една стая, за да можем с ММ да си спим заедно, за което мечтая... Но в една стая двамата ще се будят постоянно един друг - чакам пролетта и ще ги събера обаче, че така не се живее. Но пък от друга страна, сега се понаспивам доста добре.

Всичко е до дете, според мен и даже по-точно до комбинацията дете-родител. Няма как да се обобщи.

А пък мненията на Афтър звучат страшно брутално, но аз съм почти на сто процента съгласна с тях. Ако се перафразират, повечето хора ще са съгласни с тях.
И честно казано бих си дала децата там, където работи.

# 230
  • София
Калина, от въпроса дали ще спи в собственото си легло или на спалнята зависи живота на детето ми!?! Много странно твърдение и жалко. Животът на децата зависи от много по-страшни неща. За не дава Господ да ни стигнат! А да попиташ детето къде ще спи за мен е нормално и правилно, особено когато е на почти три години и виждам, че може да разсъждава. Твоите изводи за мен, детето и начинът, по който го отглеждаме и възпитаваме не ме интересуват. Не си в моите обувки!

# 231
"Малки деца" е разтегливо понятие. Имах предвид, че едва ли някой нормален ще препоръча дете да спи до 5 години при родителите си. Не че не може разбира се и че е нещо кой знае какво, ама чак пък да е препоръчително...
Всъщност съм чела, че за децата ( малките) е хубаво да спят при родителите си. Което не значи, че ако не спят при тях е грешно. Иначе съм съгласна, че на 4-5 годишна възраст би било прекрасно, ако са вече в собствена стая.

# 232
М, като не те интересуват изводите на други хора за възпитанието на детето ти, недей писа в публичен форум, на който това е целта - обменяне на опит, споделяне на мнение и коментари. Пази си ги за себе си. или си съгласна само с тези изводи, които те устройват и ти звучат приятно?  Wink Ок, но това е заравяне на главата в пясъка.
Няма да ти отговоря на въпроса, щом не те интересува  Wink

Аз също бих си дала детето там къде работи AfterShock, защото разсъжденията й са като цяло правилни, макар и малко крайни (напр. това с оставянето да реве, аз не го практикувам и не бих го направила на този етап, освен в редките случай когато съм 100 % сигурна, че реве и се тръшка от 100 % лиготия!)...
Но това, което тя казва за възпитанието е на децата е така, дори и да звучи леко крайно...

# 233
  • София
Хайде само да не си размахваме пръст кой къде може да пише и да изказва мнение. Някакси не прилича на големи хора! Аз чуждо мнение чувам и приемам, но не когато някой ми каже, че допускам грешка когато питам детето къде иска да спи. И детското легло и спалнята имат една и съща функция поне в моята къща. Не трябва да забравяме, че всяко дете има своята индивидуалност и би трябвало нея да следват родителите и учителите. Отдавна минаха времената когато всички деца трябваше да бъдат еднакви....

# 234
Накрая отидох да раждам номер две и тати им за 4 нощи го научи да ляга и да заспива сам в неговата стая в неговото легло.
Значи можело. Е, остава някоя от пишещите тук да го направи.

бебето спи много леко, но пък рядко се буди, и да реве е за 2-3 мин, аз обикновено не ходя (ако не истеряса, разбира се) и той се успокоява сам.
И моите бяха по този начин. Не за всеки рев е нужно да се става и да се ходи при детето. Има разлика между леко сънено пореваване за 2 минути и рев от кошмар.

Не го видях написано някъде, но оставам с впечатлението, че някои от майките тук не оставят детето си никога да заспи само, а смятат, че трябва да стоят до него, докато заспи newsm78 Интересно ми е защо. Питането ми към тези майки е следното - защо след като децата легнат и им пожелаете лека нощ (и сте изпили всичката вода, и сте се гушкали, и сте прочели 3 приказки, и сте пожелали лека нощ на играчките, и сте направили цирково представление за детето), не излизате от стаята? Нормално е да оставите децата да заспят, когато им дойде времето за сън, защо смятате, че вашето присъствие е необходимо? Говоря за деца над 1 годинка, не за новородени. Освен болно желание да се чувстваш по-необходим, отколкото си.. и да направиш всичко възможно това дете да е безпомощно без теб, има ли друга, смислена причина да не излизаш от стаята?

# 235
Накрая отидох да раждам номер две и тати им за 4 нощи го научи да ляга и да заспива сам в неговата стая в неговото легло.
Значи можело. Е, остава някоя от пишещите тук да го направи.

Не го видях написано някъде, но оставам с впечатлението, че някои от майките тук не оставят детето си никога да заспи само
Ти май четеш избирателно, по-надолу пише, че таткото спи с детето в детската стая. Тогава какъв е смисълът от отделянето на детето? Вместо да спим с спалнята, ще спим в детската стая . Не е това целта.
А относно заспиването само, от 1г до 2г заспиваше само и моето, но махнахме биберона и тръгна на ясла, и просто номерът с 5-те мин рев не минаваше. А и моето дете ляга към 22ч, и не може да заспи поне до 22:30, ако я сложа в 21:30 пак заспива в 22:30, защото и това съм се сетила да направя, както тя казва "Не обичам да спя" извинете, но то и аз си лягам тогава, точно затова не ми е проблем, че си лягаме заедно.

# 236
  • Варна
Калина, и мен ме кефиш.

А в мненията на АфтърШок наистина има много логика, просто изказът й е краен. И аз съм на мнение, че ако беше се изразявала малко по-умерено и с други думи, повече хора щяха да са от нейната страна на барикадата.

Не го видях написано някъде, но оставам с впечатлението, че някои от майките тук не оставят детето си никога да заспи само, а смятат, че трябва да стоят до него, докато заспи newsm78 Интересно ми е защо. Питането ми към тези майки е следното - защо след като децата легнат и им пожелаете лека нощ (и сте изпили всичката вода, и сте се гушкали, и сте прочели 3 приказки, и сте пожелали лека нощ на играчките, и сте направили цирково представление за детето), не излизате от стаята? Нормално е да оставите децата да заспят, когато им дойде времето за сън, защо смятате, че вашето присъствие е необходимо? Говоря за деца над 1 годинка, не за новородени. Освен болно желание да се чувстваш по-необходим, отколкото си.. и да направиш всичко възможно това дете да е безпомощно без теб, има ли друга, смислена причина да не излизаш от стаята?

Абе, какво си говориш. Имам позната дето седеше и гледаше бебето/детето, докато спи за да не спре да диша изведнъж. И в тоалетната не ходеше по цял ден, докато мъжът й не се върне от работа.

# 237

Абе, какво си говориш. Имам позната дето седеше и гледаше бебето/детето, докато спи за да не спре да диша изведнъж. И в тоалетната не ходеше по цял ден, докато мъжът й не се върне от работа.

И това е повод за подигравка ли? Stop
Извинявай, но не си била в нейните обувки и не знаеш защо го е правила..

# 238
  • Варна
 Аз каквото имах да й казвам по въпроса съм й го казала лично, в очите. И имам претенцията да знам отлично защо го е правила, не се познаваме от вчера.

Постът ми не е целял подигравка. А по-скоро да покаже, че има хора и хора, с действия както логични, така и не съвсем. По мое мнение.

# 239
Логични за кого?
За всеки неговото поведение си е логично и си има причини да постъпва по даден начин.

Общи условия

Активация на акаунт