Преместването в самостоятелна стая – откога, как?

• 25 577
  • 266
  •   1
Отговори
# 255
Lаdу Stаrdust трябва да се постараете детето да заобича стаята си от първия миг, да усети мястото като свое.

И как да стане това, като само като чуе, че там ще бъде сама /в нашият случай/ ако ще златна да беше, това сама й действа отрезвяващо и не иска и да чуе за тази стая.

Сигурно сте се сетили и сте го пробвали, но все пак: Дали не е вариант отначало някой да спи с нея в тази стая? Примерно да лягате на друго легло и през нощта да се изнасяте? Само докато свикне да заспива във въпросната стая и така постепенно?  Rolling Eyes
Няма как, защото няма как да се сложи второ легло. А и тя ляга рано, но заспива чак към 23, което значи, че ако някой легне до нея, ще заспи преди нея  Mr. Green

# 256
  • Варна
Аз понякога лягам с дъщеря ми в нейното легло, ей така, да се посмеем малко докато й се доспи. Тя спи в обикновено единично легло, абе, хич не е удобно за мен, но тя е доволна. По някое време се изнасям в нашата си спалня, но дотогава съм схваната отвсякъде.

# 257
Нашето дете си спи в самостоятелна стая от 6тия ден след раждането.

Не сме имали никога проблеми със заспиването, със самоуспокояването сама ако се събуди, нито пък с плач, страхове и прочие.

Лично моето мнение е, че детето привиква към спането в самостоятелна стая по-бързо когато е слагано да спи там от рано. Ако малко след 6тия месец детето свикне да спи така е малко вероятно да има някакви бурни реакции и тревоги със самостоятелното спане.

Аз понякога лягам с дъщеря ми в нейното легло, ей така, да се посмеем малко докато й се доспи. Тя спи в обикновено единично легло, абе, хич не е удобно за мен, но тя е доволна. По някое време се изнасям в нашата си спалня, но дотогава съм схваната отвсякъде.
И аз така правя понякога.
Особено ако е болна и й следя Т , защото вече няма бебефон в стаята, както когато беше под 3 Simple Smile

Спим на обяд и двете на спалнята поне веднъж през уикенда Simple Smile

# 258
Дано не ти идва до главата да разбереш какво е да се буди през 40 мин, максимума й спане беше 2 ч, точно затова и през ум не ми е минавало да спи в другата стая, така или иначе бях като сомнанбул  #Crazy до 2г възраст заспиваше сама, изключвам съвсем бебешкият период, когато заспиваше докато я храня, обаче след като тръгна на ясла, до там беше със заспиването. Снощи в 22:30 от чудене как да не ляга измисли, че си иска в стаята, то пък там нито легло бях оправила, нито бях затоплила, та днес мисля да я изненадам и да подготвя нещата, да я видя тогава колко е сербез  Mr. Green

# 259
Scarlet~ създайте атмосфера с любимите герои - спално бельо, перденца, картинки... Измисляйте игри в стаята, и въобще неща, с които я възприема с идеята, че е награда да бъде в нея.

# 260
Това е направено още преди година. Но тя не го приема за награда, а за наказание да спи сама

# 261
Обикновено реагират по пътя на подражанието. Търсете аналогии с любим герой, който обича да има собствен кът,от където черпи сили и умения, организира се.. и спи там Simple Smile

# 262
  • София
Някой знае ли снимката на темата от къде е? Харесва ми детската. Също, ако сте харесали детски стаи в бг, може да споделите линкове за идеи, поръчки Simple Smile

# 263
# 264
Най-оригиналните идеи май са все дизайнерски решения, адаптирани според пространството. Но това не значи, че ще се даваме!

# 265
  • София
така, но дори да имах пари за дизайнер, ми се струва излишно, снимката от автора или от сайта е

# 266
Здравейте! Поразрових се в старите теми, но най - актуалната е от 2014г. Накратко - малкия вече е на 3 години. Спи в собствения си креват, който е в нашата спалня. Според вас време ли е да бъде преместен в самостоятелна стая? Аз си мисля, че даже сме закъснели вече, според съпруга ми - още е малък. Нощем спи много спокойно, не се буди. До преди 1-2 седмици заспиваше като се държим за ръчичка през решетките, сега вече заспива сам, но задължително трябва да има някой в стаята при него. Другата ми дилема - имаме два варианта за негова стая. Едната е по - малка и е подходяща за едно дете (за да има въздух все пак), но пък от друга страна мислим за второ детенце и другата (която е нашата спалня реално) е по - голяма и е напълно подходяща за две деца. Тоест дилемата е - да преместим ли ние нашата спалня в по - малката стая (която в момента се ползва като малка всекидневна, отделно от големия хол) или да останем там където сме, пък с времето ако се появи второ детенце да му мислим? Аз клоня повече към преместването ни в по - малката стая, защото в крайна сметка е с достатъчна големина за една спалня, а и малкия си е свикнал там където е в момента и може би ще му е по - лесно да свикне... newsm78 Ще се радвам да споделите опит в отделянето по стаи, както и съвети по отношение на разпределението...  Hug
Един въпрос как се приучи детенце да си спи в креватчето,че нашия отказва все още и спи при нас!

Общи условия

Активация на акаунт