Преместването в самостоятелна стая – откога, как?

• 25 596
  • 266
  •   1
Отговори
# 60
...заради такива неща съм с резерви относно споделянето  на една спалня между деца и родители и моята дъщеря я отделих от самото начало...
И аз, но не видях никаква файда  Laughing ранното отделяне въобще не значи, че в един момент нещо няма да им прищрака в главиците.

Но все пак всичко е индивидуално- аз никога не съм можела да си представя да спим с детето в една стая до 3-4-5-6-7 години, при наличието на свободна стая за него, но това е моето усещане за нещата.
И аз не можех. Ама си го представих. Тези неща не зависят от нас. Описала съм в първия си пост по темата...

Есенна роса, сама ли живееш?

# 61
И аз си мислех, че ще кърмя най-много до 6м., че ще спи сам от раждането си и други такиви приумици....
но друга излезе тя, съвсем, съвсем друга работа Mr. Green
Да ми е жив и здрав само, друго не искам Heart Eyes

# 62
  • София
При нас пък, след като ги отделих, се обостри страшно дерматита на малкия. Будеше се в 12, в 2..., а бе през 2 часа. Капки, мазила... Така че пак се преселих там за около 2 години. Сега се опитвам да се изселя. Mr. Green

# 63
  • Once there was a Hushpuppy...
И аз не мога да си ги представя кротките деца, които спят по цели нощи от бебета, ама ето имало и такава порода.

Има, има Peace
А, ако знаеш как някои, в частност моя след това колко бесен стана Mr. Green
Като бебе нито е ревал, нито е имал колики, спеше с часове дни и нощи, нямаше тръшкане, не помръдваше. Където го оставя, там го намирам. Не се обръщаше сам дори, пълзеше и това беше всичко. А, забравих, ядеше всичко, без отказно Laughing
И така, в този Рай до към година и 6-8 месеца, след това стана чудо на чудесата Crazy
От всичкото благо за мама остана само това със спането. Винаги си спи по много.

# 64
  • София/Севлиево
Моят син от тази година го оставихме да спи сам в стая по съвет на психолог.Вярно че при нас нещата са малко по-различни, но май аз не бях готова да се изнеса в другата стая.Той от първата вечер си спи без проблем на спалнята ми, единствено се притеснявам дали спи завит през нощта,но се надявам при 24 градуса в стаята дори и отвит да е да му е добре...

# 65
В една статия четох наричаха спящите бебета бебета-еднорози- всички са чували за тях, ама никой не ги е виждал  Joy
 Hushpuppy моята дъщеря беше същата- нито при раждането съм усетила болки, нито е имала колики, нито зъби съм усетила, спеше много- до 3м по 6ч, след 3м по 8, абе идилия  Heart Eyes До като не се роди бебето и започна ревност- защо той спи при теб, и аз искам; защо го храниш; защо го гушкаш; защо го носиш..... Сега се мести при нас всяка сутрин.  А бебето имаше колики до 3м и никакви капки, чайчета и пр. не помагаха и единствения начин да поспя малко беше като го сложа да спи при нас. След това до към 6м си спеше в леглото, но после си ходихме на почивка в БГ за 1м и там постоянно пътувахме при едните роднини при другите... не навсякъде имаше отделно легло (кошара, понеже вече се обръщаше и се мъчеше да пълзи) за малкия и той свикна да спи при мен. Сега немога да го отделя  Rolling Eyes  

Не, не живея сама, с мм живея, но той не ми е много от полза първо защото става за работа в 5 и се прибира 17-18-20ч (зависи колко работа имат и сме близо до Мюнхен там задръстването е страшно следобед по 2-3ч стоиш) второ защото малкия не признава никой освен мен, дори не иска да го пипат, каката като се събуди през ноща също иска да гушка мен. Единственото с което може той да ми помогне е да се премести в другата стая че спалнята ни е само 2х2м и за 4ма място няма  hahaha

# 66
Синът ми беше много сраснал с нас, в частност с мен. Преместихме се в квартира със спалня предназначена за детска стая. Говорихме му как ще му купим голямо легло, как вече е голям и ще си има стая и т.н. и хоп чудото стана! От първата вечер, когато донесоха леглото легна там и повече не искаше да спи никъде другаде. Беше на 3,2 м.
Бях бременна и мислех, че ще иска да се върне в спалнята, когато бебето се роди, но напротив.
 А да и преграда за голямото легло, че падна веднъж Simple Smile

# 67
Есенна роса, в почивните му дни си вземи едни тапи и наваксай.
За привързаността - нормално е, ако само ти го гледаш да е привързан, но постепенно трябва да се преодолее.
Ако в 1-2 дни седмично успеете да се организирате можеше да си заредиш батериите Peace
Нашето дете много ядеше, често се будеше за храна и в един момент просто имах бели петна от недоспиване. Не бях адекватна да пресека нормално улица. Направихме график и си отделих време за сън. Възможно е, когато са двама да се постигне, особено ако детето вече не е на кърма.

# 68
Моето дете спи в отделна стая откакто се е родило. Имам късмета да не се буди за храна и вода през нощта. Бих те посъветвала като го отделите в другата стая и ти да отидеш да там за известно време. Докато заспи да стоиш при него, а после да се измъкваш тихичко. И с течение на времето да свикне да заспива само. Дали би помогнало това?

# 69
Скрит текст:
Есенна роса, в почивните му дни си вземи едни тапи и наваксай.
За привързаността - нормално е, ако само ти го гледаш да е привързан, но постепенно трябва да се преодолее.
Ако в 1-2 дни седмично успеете да се организирате можеше да си заредиш батериите Peace
Нашето дете много ядеше, често се будеше за храна и в един момент просто имах бели петна от недоспиване. Не бях адекватна да пресека нормално улица. Направихме график и си отделих време за сън
. Възможно е, когато са двама да се постигне, особено ако детето вече не е на кърма.

Почивния му ден е само в неделя, това е деня в който може да се наспи, ако и двамата ми мрънкат взима голямата и с нея се разбират. Но за малкия неможе (пък и няма голямо желание да му ревът на главата) + че малкия е само на кърма- не пие вода, не яде пюрета/каши/млекца... абе нищо с зор му навирам в устата, той почва да плаче да се сърди и си търси гърдата. От както му избиват зъби сме така и незнам до кога

# 70
При мои роднини стана същото като при нас, вече на почти 5 още спеше между тях на спалнята, но в новата къща от първата вечер сама в новото легло.
 Понякога ние ги подценяваме, а те могат да ни изненадат. Аз лично не вярвах, че ще прояви такова желание за негово, голямо легло, защото беше лепка, но стана. Пробвайте.

# 71
Аз за момента се отказвам от идеята за местене, пак почна да се буди, и вече ми писна  #2gunfire не мога да си представя, че ще ходя до другата стая по няколко пъти на нощ. Дано е нещо временно, и мине бързо.

# 72
Скарлет, аз пак ходя и без да реве и да става. Поне по 2 пъти на нощ минавам да видя дали е завит. Скоро това се шегувах с приятелка, че сигурно до казармата ще ставам да го поглеждам вечерта и свърши вече с непробудния сън Simple Smile

# 73
За детето вероятно няма да има значение дали ще преместите него или вас - разликата е вашето присъствие/отсъствие. Аз лично не бих бързала да местя дете, което заспива, като "задължително има някой в стаята при него" и допреди седмица се е държало за ръчичка, бих изчакала поне няколко месеца. Но пък от друга страна, можете да го приспивате с присъствие и в отделна стая и после да излизате тихичко.

И втора вметка - дори и да обмисляте второ дете, до раждането му има поне година, а ако следвате подобен модел на съвместно/отделно спане - то ще отиде при голямото едва след 3-4 години Simple Smile Така че реално стая за 2 деца скоро няма да ви потрябва.

Определено е така, при нас второто спи при нас, а каката е в отделна стая, но до преместването на бебето има бая време, по-добре вие с бебето да сте в по-голямата  bowuu  newsm12

# 74
В една статия четох наричаха спящите бебета бебета-еднорози- всички са чували за тях, ама никой не ги е виждал  Joy
 Hushpuppy моята дъщеря беше същата- нито при раждането съм усетила болки, нито е имала колики, нито зъби съм усетила, спеше много- до 3м по 6ч, след 3м по 8, абе идилия  Heart Eyes До като не се роди бебето и започна ревност- защо той спи при теб, и аз искам; защо го храниш; защо го гушкаш; защо го носиш..... Сега се мести при нас всяка сутрин.  

Щом не те е попитала ''А не можеш ли да изхвърлиш бебето в кофата, че вече ме болят ушите?'', както беше питала 3-годишната дъщеря на една приятелка във връзка с новороденото братче, което не спирало да реве, пак добре.

Общи условия

Активация на акаунт