Преместването в самостоятелна стая – откога, как?

• 25 578
  • 266
  •   1
Отговори
# 45
Това беше, и още е, и моето мнение.

Затова и изчаках да стане достатъчно голямо детето, за да заяви търпимост - и дори желание - към местенето, а не да се съпротивлява. Да участва в избора на интериор, да го приеме като вид инициация (преместването в собствена стая горе-долу съвпадна с тръгването в 1-ви клас, макар че умишлено го отложих с около месец, за да не са много новости накуп - а и беше ходила в същото училище и клас в ПУК, та не е било чак толкова шоково).

Разбира се, допускам, че са възможни и много по-различни тълкувания и мотиви, и затова не натрапвам мнението си на никого. Бебе до 1-2 години обаче аз категорично бих държала в родителската стая при всички положения.  По моя аршин най-рано отделям на 3, и то ако детето толерира.

# 46
Аз искам само да спи, пък ако ще да е върху мене.  Crazy

# 47
hahaha
Това беше и моето кредо първите 2 г.  Mr. Green

# 48
Мдаааа що ли ми е познато...
 Simple Smile

# 49

Второ дете отглеждам на този принцип. И всички се наспиваме.  newsm44

# 50

Второ дете отглеждам на този принцип. И всички се наспиваме.  newsm44

Въпреки, че второто го отглеждам на този принцип не успявам да се наспя.. Каката е на 2г7м, той на 10м и или единия или другия ще ми мрънка, няма да му/и се спи. А сега и зъби.... Имало е нощи седя в леглото и се моля само за половин час, ама найсе  #Cussing out Очаквам с нетърпение ноща в която ще спя поне 6ч без да ставам за каквото и да е било  Praynig

# 51
Е да има си будене, обаче си представи на всяко ставане да трябва да ходиш до другата стая, да успокояваш и да се връщаш. Мисля ,че на втората нощ мъж ми ще ме открие заспала в коридора.😂

# 52
Преместете детето, когато е готово, т.е. говорете му предварително за новата стая, направете я заедно, нека участва, доколкото може. Изберете за родителите по-малката стая - вие няма да играете там, а ще спите:). За детето/децата - по-голямата.

# 53
Имало е нощи седя в леглото и се моля само за половин час, ама найсе  #Cussing out Очаквам с нетърпение ноща в която ще спя поне 6ч без да ставам за каквото и да е било  Praynig
Аз пък се молех да се съмне, и да се свършва с този кошмар, и да ставам  Mr. Green
Следя темата, говорим вече цяла година, обаче нещо не ни се получава. Уж иска да опита, но дойде ли времето, бяга като дявол от тамян, реве, че не иска да бъде сама, обяснявам, че ще стоя докато заспи, обаче не приема тази версия. Сега е на 3, не ми пречи, че е в спалнята, но рано или късно ще се наложи да си иде в стаята, обаче как  newsm78 Ще следя темата с интерес.

# 54
  • Варна
Scarlet, да не те отчайвам, но имам приятелка, чиято дъщеря е трети клас вече и не само още спи в една спалня с родителите си, но и в едно легло. И майка й е от тези обяснителните, но не се получава. Аз заради такива неща съм с резерви относно споделянето  на една спалня между деца и родители и моята дъщеря я отделих от самото начало. Но на мен съдбата ми прати кротко дете, което спеше по цяла нощ, без да се събужда, самостоятелна си е, държи си ревностно на стаята и леглото и при нас не е имало проблеми. Разбирам, че не при всички деца се получава. Иначе сега като си ляга иска аз да легна до нея на нейното легло и да се поглези половин час с гушкане и песнички преди да заспи. Но целта зад всичко това е, че не й се ляга да спи, а не че има проблем да си легне сама. Когато мине малко време и започна да се схващам, ставам и обяснявам, че мама отива да си легне в нейното си легло, при тати. Драми няма. Обръща се на другата страна и си заспива.

# 55
Дъщеря ми спи в самостоятелна стая от 5 месечна. Винаги е спяла спокойно вечер. Просто преди да я преместя започнах да я слагам да спи в новата стая само следобед и постепенно- вечер. Не съм забелязала да й е попречило по някакъв начин ранното оставяне сама. Според мен колкото по-рано стане, толкова по-лесно се случва процесът, когато пораснат и захитреят става по-трудно, защото знаят как да ни работят, осъзнават какво се случва и стресът за тях е по-голям.
Но все пак всичко е индивидуално- аз никога не съм можела да си представя да спим с детето в една стая до 3-4-5-6-7 години, при наличието на свободна стая за него, но това е моето усещане за нещата.

# 56
И аз не мога да си ги представя кротките деца, които спят по цели нощи от бебета, ама ето имало и такава порода. Не казвай ,,това е моето усещане за нещата", а ,,благодаря ти, Господи"!

# 57
  • Sofia
Има, има. Детето на брат ми от първия ден от изписването до сега (на 3 мес) спи непробудно от 23 до 6-7ч.   #Crazy От къде ги намират такива деца не знам. Много завиждам.  Mr. Green

# 58
И аз не мога да си ги представя кротките деца, които спят по цели нощи от бебета, ама ето имало и такава порода. Не казвай ,,това е моето усещане за нещата", а ,,благодаря ти, Господи"!
Точно. Който не го е минал,не може да разбере Peace

# 59
Но на мен съдбата ми прати кротко дете, което спеше по цяла нощ, без да се събужда, самостоятелна си е, държи си ревностно на стаята и леглото и при нас не е имало проблеми.
Тук май е разковничето, на мен ми прати неспящо дете, ставах през 40 мин, имаше период като бебе спеше 40мин, буди се наспала се, и по никакъв начин не може да я успя до към 1-2ч. И така до към 2 години, след това ясла, нощни кошмари, и почна да спи малко преди да направи 3, когато приключи с последните кътници. Сега обаче май е късно и спи в нейното легло, но не иска сама в стаята. Надявам се, да не е чак до 3-ти клас, все пак ще й умалее леглото  newsm78 но нищо не се знае. Като ви чета как не мога да си представя, то и аз не можех допреди да се роди това диване, ама като ми дойде до главата вече всичко мога да си представя. Rolling Eyes Но идеята е някой, който е бил в сходна ситуация да даде идеи, а не такива “Моето от 1-ия месец си спеше по цяла нощ и го преместихме в собствена стая" Така и аз знам, но нямах този късмет.

Общи условия

Активация на акаунт