Преместването в самостоятелна стая – откога, как?

• 25 585
  • 266
  •   1
Отговори
# 30
Ще разкажа за моя опит, дано съм полезна  - дъщеря ми беше на около 6 години, точно когато ѝ отесня бебешкото легло, успяхме да ѝ направим собствена стая. Получи се идеално - сложихме единично легло, но тя беше вече голяма и не падаше от него, докато спи - от това доста се страхувах.
Нямаше никакви драми, напротив - помагаше с каквото може за ремонта, включително да изчегърка с отвертка току-що боядисаната стена. Беше много горда, че има стая.
Първата вечер имахме "тържество" по повод преместването, с торта, доколкото помня.

Синът ми получи своята стая едва преди седмица, на седем години е, закъсняхме по финасови причини.
Не искат и да чуят да бъдат в една стая двамата  Laughing

# 31
Допреди два месеца малкият спеше при нас на спалнята.От доста верем отказваше да спи в кошарата си-на година и 10 месеца е,само да вметна.Та ни беше доста неудобно тримата да спим на едно легло.С баща му се гърчехме по крайщата на спалнята,а той разперил широко ръце и крака в средата.Просто беше кошмарно.Решихме,че е дошло времето да му направим детската стая,понеже чакаме и второ бебе.Ние бяхме в по-голямата стая,затова се преместихме в млаката и сега бившата ни спалня е детска с две големи легла(мислим и за второто вече).Първите две нощи категорично отказваше да заспи в детската си стая на новото легло,но на третата вечер сам си легна и заспа.Обаче се буди вечер.Той и не е спирал да го прави откакто се е родил.Отказа се от млякото през нощта,но продължава да се буди.Все още чакам с нетърпение момента,в който ще спи по цяла нощ.Иначе сега като се събуди си отваря вратата и идва при нас на спалнята.Или се намърдва на леглото ,или ме дърпа за ръката да отида с него в детската и да го сложа да си легне.Ама и аз до него да го нагушкам хубаво иска. Simple Smile

Последна редакция: чт, 20 окт 2016, 19:22 от DeLLtaA

# 32
  • Варна
При нас стана когато дъщеря ми беше на 4г, при преместването в наше жилище,преди това бяхме в една стая при свекърва ми.Направихме и много красива стая,с голямо легло.Наистина е добра идея,когато детето те повика да полегнеш при него.Нямахме проблем,заспа си от първата вечер сама в стаята,само когато боледуваше спях с нея.
Но и дъщеря ми от бебе си спеше без проблеми в кошарата,на 2 г вече сама си лягаше когато и се доспеше ,бяха и махнати пръчките ,без да ни търси.Зависи от детето според мен.Не бих го насилвала ако не иска,ако не се получи и 7 г не е късно за отделяне.Тогава само ще поиска,защото ще се чувства голямо и самостоялелно.Радвайте им се сега,после няма да ви пускат в стаите си Laughing

# 33
При нас стана когато дъщеря ми беше на 4г, при преместването в наше жилище,преди това бяхме в една стая при свекърва ми.Направихме и много красива стая,с голямо легло.Наистина е добра идея,когато детето те повика да полегнеш при него.Нямахме проблем,заспа си от първата вечер сама в стаята,само когато боледуваше спях с нея.
Но и дъщеря ми от бебе си спеше без проблеми в кошарата,на 2 г вече сама си лягаше когато и се доспеше ,бяха и махнати пръчките ,без да ни търси.Зависи от детето според мен.Не бих го насилвала ако не иска,ако не се получи и 7 г не е късно за отделяне.Тогава само ще поиска,защото ще се чувства голямо и самостоялелно.Радвайте им се сега,после няма да ви пускат в стаите си Laughing

Много съм съгласна с това Laughing

Май момичетата като цяло са по-самостоятелни от момчетата, като има и изключение де, но такива са ми наблюденията... newsm78

# 34
  • София
Не съм превърженик на спането на децата с родителите им, а още по-малко на деленето на едно легло. За мен това не е добре нито за детето, нито за връзката между родителите. Детето трябва да си има собствена стая и да спи в нея. Откакто са ни изписали моя син си спи в кошарката в детската стая. Все още е много малък да остава да спи сам по цяла нощ, тъй че аз спя при него на отделно легло. Вечер заспива с кошарката си като единственото изискване е аз да съм в стаята, а понякога да ме държи и за ръчичката. От извесно време не се буди през нощта, но става в 5 сутинта. В момента, в който го отуча от това ранно ставане ще се върна да си спя в спалнята и ще го гледам на видео бебефона. Идеята ми е да си го приспивам и да съм при него сутрин като се събуди. Още от началото го оставихме в детската стая, за да свикне с обстановката и да не се стресира от промяната.

# 35
  • София
grum4o- изобщо не го казвам с цел заяждане, но именно това твое спане в детската стая с детенце не влияе ли повече на брака ти, отколкото това, детето да спи във вашата спалня, но на неговото креватче?  newsm78 Наистина не го казвам с цел заяждане, просто ми е любопитно с какво повече ще попречи детето, спейки в неговото си легло при вас, отлкото ти да си в отделна стая с него, а таткото да е изолиран? Аз съм от родителите, предпочитащи децата да са около тях докато спят, спал е и при нас (особено когато е болен), сега си спи в креватчето. Но просто вече пораства и искам да засиля самостоятелността му малко по малко.

# 36
Леле, като се сетя за кошмара с недоспиването...
Кога да отделиш детето е  индивидуално. Всяко дете е различно, едни от бебета спят сами, други като поотраснат. Важното е да няма стрес за детето и за вас.

# 37
  • София
grum4o- изобщо не го казвам с цел заяждане, но именно това твое спане в детската стая с детенце не влияе ли повече на брака ти, отколкото това, детето да спи във вашата спалня, но на неговото креватче?  newsm78 Наистина не го казвам с цел заяждане, просто ми е любопитно с какво повече ще попречи детето, спейки в неговото си легло при вас, отлкото ти да си в отделна стая с него, а таткото да е изолиран? Аз съм от родителите, предпочитащи децата да са около тях докато спят, спал е и при нас (особено когато е болен), сега си спи в креватчето. Но просто вече пораства и искам да засиля самостоятелността му малко по малко.
Не, няма повече да попречи. След като приспя бебо прекарвам извесно време в спалнята при таткото, а после се връщам при бебо. Планирам скоро да се преместя изцяло в спалнята, тъй като бебо спря да се буди през нощта. Струва ми се, че една кошарка в спалнята е по-пагубна за интимността. Аз не мога да си отговоря на въпроса как родителите правят каквото и да е в леглото при положение, че 2-3 годишното им дете спи на 1-2 метра от тях.
Привърженик съм не теорията, че детето трябва да спи в собствена стая от малко, тъй като в последствие отделянето е много травматизиращо. Около първата годинка децата често развиват страх от изоставяне и една смяна на стая не е никак препоръчителна. Нестига, че децата се чувстват изоставени от родителите си, но да се сменя и обстановката с нова стая ми се струва много стресиращо.

# 38
Ами то или таткото,или детето ще се чувства пренебрегнат/о в началото  Mr. Green
Освен ако мама не се мултиплицира hahaha

# 39
  • Варна
Е,предполага се, че таткото има достатъчно мозък да схване положението.

# 40
Да, имах предвид, че всеки си преценява Peace

# 41
Бебо ако спи по цяла нощ хубаво, ама ако реве по 4-5 пъти на нощ едва ли ще е гот да спи в друга стая. И аз искам да спя в отделна стая от децата, по 8-10 часа на нощ, ама някой друг път  Tired .

# 42
Ти пък...по 4-5 пъти ли. Моето на половин час се будеше...кво спане, кви пет лева Mr. Green

Ще порастнат и това ще отмине, търпение Simple Smile

# 43
Да, в повечето случаи човек избира по-малкото зло, не е въпрос на предварително намерение Simple Smile

Да отделиш дете, което не спи стабилно по цяла нощ, без нито едно будене, в друга стая, ми се вижда изтезание и за двете страни. Никой не се наспива. Макар че сега кат се замисля, моето на 2-3 години почна да спи, без да се буди, пък се премести на 7 Grinning

# 44
Не знам, но аз си мисля, че децата могат само да спечелят от тази близост с мама..
Не мога да си представя как би им навредило newsm78

Общи условия

Активация на акаунт