Преместването в самостоятелна стая – откога, как?

• 25 620
  • 266
  •   1
Отговори
# 180
Къде е тая норма, дай да я видим.

# 181
Раждаш го, отнасяш го някъде далеч и като стане абитуриент, си го вземаш вкъщи. Тъй де, да се наспиш като човек и ти, амаха Crossing Arms
Ето това е истината.

# 182
На 11 месеца я преместихме в детската стая. Какво значи как?
Детето заспиваше (и още заспива) в количката и после я местим в кошарата. Просто сложихме кошарата в детската и след като заспа я преместихме там, а не в спалнята както досега  Laughing

# 183
На 11 месеца я преместихме в детската стая. Какво значи как?
Детето заспиваше (и още заспива) в количката и после я местим в кошарата. Просто сложихме кошарата в детската и след като заспа я преместихме там, а не в спалнята както досега  Laughing

Детето ТИ заспива и има дълбок сън явно.  Други деца нямат спокоен сън, или изобщо не спят в кошара, та затова се задава явно въпросът "Как" Peace

# 184
Тета няма нужда да им обясняваш, няма да те разберат  Peace Стигнах до извода че някой потребителки тук не осъзнават  какви късметлийки са с кротки спящи деца (като мен с 1вото) докато не им се роди 2 което да им скъси съня с 70%.... а ако са и с малка разлика още по тежко.
Не само не съм отделила сина в стаята си, ами на 10м спи при мен на спалнята  Peace Линчувайте ме ако искате  Mr. Green

# 185
Ситият на гладния не вярва  Naughty !

# 186
Тета няма нужда да им обясняваш, няма да те разберат  Peace Стигнах до извода че някой потребителки тук не осъзнават  какви късметлийки са с кротки спящи деца (като мен с 1вото) докато не им се роди 2 което да им скъси съня с 70%.... а ако са и с малка разлика още по тежко.
Не само не съм отделила сина в стаята си, ами на 10м спи при мен на спалнята  Peace Линчувайте ме ако искате  Mr. Green
А ако и двете им са кротко спящи, никога не приемат, че не те са направили нещо по въпроса, напротив мислят си, че те са майки най-най.

# 187
Хаха, последното нещо, което мога да кажа за детето си е че е кротко  Laughing

Не знаех, че темата е само за деца, които спят при родители си и НЕ МОГАТ да бъдат преместени в друга стая. Ако е така е трябвало да се уточни, за да не пиша, щом съм преместила без проблем детето си  Rolling Eyes Разбирам, че явно това ви е болна тема щом скачате като ужилени, но никъде не съм писала, кога детето трябва да бъде преместено и че родилите, които не са го направили са лоши. Изобщо с нищо не съм ви нападнала, написах как е било при нас. Въпросът "как" ми се стори странен, защото нямам какво да отгоря АЗ на него, просто го направих. Детето ми спи, да. Буди се през нощта понякога и отиваме при него ако трябва...

# 188
А ако и двете им са кротко спящи, никога не приемат, че не те са направили нещо по въпроса, напротив мислят си, че те са майки най-най.

Е, няма нужда от толкова злоба. Пък и съм си мислела, че съм майка най - най  Shocked
Добре, никой нищо не е направил по който й да е въпрос. Само вие сте майки най - най с непослушните деца  Mr. Green (и моето е от тях, ама явно излиза, че лъжа). Айде спокойно само, дишайте!

# 189
Не виждам връзка между послушанието на детето и спането в отделна стая.
Въздържайте се от обидни квалификации, против правилата на форума са и не говорят добре за автора си.

# 190
Не виждам връзка между послушанието на детето и спането в отделна стая.
Въздържайте се от обидни квалификации, против правилата на форума са и не говорят добре за автора си.

Това към мен ли? Къде ми е обидната квалификация?
Връзката и аз не я виждам, но тук се опитват да ме убедят, че има такава.

# 191
  • Северозапада
Калина, "скочиха" ти потребителките, защото изглеждаше, че им се присмиваш на въпроса как да преместят детето. Потребителката задала първа въпроса е задала и уточняващи такива в първия пост, който явно не си си направила труда да прочетеш. И да, когато детето спи дълбоко, можеш да го преместиш и не се буди с писъци, защото не те намира през нощта, е много лесно да го оставиш да спи където и да е. Да, и ти имаш проблем, това че детето заспива само в количката, но никой не ти размаха пръст или да ти се присмее за това, че не си го "научила" да заспива в леглото си.

# 192
Ок, очевидно е, че това е болезнена тема за вас и не можете и не искате да приемате, че има деца, които лесно и безпроблемно се отделят в собствена стая. Затова и скачате на всеки пост и решавате, че някой ви се присмива  Shocked явно ви е по - лесно да мислите, че всички деца спят с родителите си до 13 години. Ами не е така!

Що се отнася до това на мен някой да ми се присмивал, не ми е никакъв проблем, аз нямам комплекси за това как си приспивам детето, че да се обиждам!

И много ми е интересно след като детски психолози и специалисти препоръчват като най - подходяща възраст за отделяне на детето между 6 - 8 месеца, как очаквате да няма проблем? Затова въпроса "как" е странен, да. Защото ако се опитваш да го отделиш на 5 години, много ясно, че ще трябва да измисляш специален начин, като го направиш на 8 месеца на детето му е абсолютно все тая къде спи! Wink

Моето дете също винаги ако се събуди през нощта реве. Независимо дали е в спалнята или в детската. Просто в единия случай ставам и отивам до кошарата, а в другия до детската стая. т.е. ако някой има проблем това съм аз (че се разкарвам), а не детето. Него го интересува като се събуди и разплаче мама да дойде, все му е тая аз откъде точно ще се появя  Wink
Но..нищо живеете си с мисълта, че вашият начин за отглеждане на деца е еднствения правилен и продължавайте да скачате срещу всеки, който е на друго мнение.

# 193
Нищо не си разбрала от това, което се опитахме да кажем...

Твоето се буди нощем, но има такива, които не заспиват изобщо в кошара или отделна стая. Моето като бебе само да преглътнех слюнка нощем, и ме чуваше и се будеше...

Комплекс аз нямам, само щастливо дете, които съм гушкала до откат като бебешор и като по-голям Laughing

# 194
Калина, много се радвам да видя, че има и други майки, които отглеждат децата си нормално и не са се вманиачили на тема контрол до степен да се смятат за изключително необходими като присъствие, докато детето им спи. Повечето майки тук сами създават проблема и после се чудят как да го разрешат. Държат ги в леглата си с налудничавата идея, че бебето трябва да спи на сантиметър от майка си, на 4 метра в съседната стая вече не става newsm78 И след няколко години следват месеци психическа подготовка на това дете да се отдели, то са специални методи, тонове енергия в тази посока, вместо да я насочат за развитието и обучението на детето за живота, изграждането на умения и други... те прекарват това ценно време и хабят тази енергия, за да стигнат до етап, който би трябвало отдавна да са постигнали без никакъв проблем и замисляне.

Нещо по-лошо - като свикнеш детето да заспива на твоето присъствие, то израства с тази идея и след 2-3 години вече му е невъзможно да заспи без теб, тоест направил си го зависимо и то за нещо важно - спането, което се случва всеки ден и е жизнено необходимо. Неспособността да заспи без майка си изключва много възможности за това дете, да не говорим, че подпомага абнормално психическо развитие в посока лабилна емоционалност. Всякакъв вариант на зависимост, който развиеш у детето си (и то само за собственото си его - за да се чувстваш по-необходим, отколкото си), е пречка за нормалното му развитие и дава сочни резултати в по-късна възраст, когато се очаква детето отдавна да е на определено ниво на зрелост и психическо развитие.

Обобщено, тук в темите номерът не е да дадеш работещ метод за каквото и да било, а да изразиш съчувствие към майките, които не само не са направили нищо, за да помогнат на децата си, а нарочно ги спъват в развитието им, за да се чувстват необходими до последно за неща, за които не са необходими дори на новородено бебе (като спането на сантиметър от него).

Общи условия

Активация на акаунт