Анорексия

• 83 917
  • 814
  •   1
Отговори
# 345
Ирина, кажи ми българка ли си, че не ми се иска да те обижам за правописа и изказа ти.
Не се рови в грамотността ми и сама пишеш, че тук не бива никой да се обижда! Темата не е такава, а смисъл на изложеното от мен е ясен!

# 346
Дарси, какво искаш от жената? Какво значение има каква е, гледай себе си!

# 347
Нямах време да го изгледам,не съм показала на мама форума,Схема за захранване? -никаква!!!Никой не ми е давал нищо-карам я еднакво
Габриела: 1/покажи темата на майка си. Сама не си в състояние да се справиш.; 2/ако си толкова зле здравословно ми се струва невъзможно да не са ти дали схема за захранване. Ако не, поне насоки и съвети трябва да са дали. Лека храна, месни и зеленчукови бульони, разбира се и всичко друго но постепенно и с приоритет малко но ценна по състав храна, така че да напредваш.
Щом си броиш и претегляш всяка хапка, е жалко да приемаш празни калории под формата на солети, бейкролс и резен домат  и краставица. Ти си мислиш, че нещо си хапнала, а тялото не получава нищо полезно. Тези храни не са проблем, сами по себе си за здрави хора. В твоя случай обаче са. От солетите и бейкролса осевн сол, от която задържаш още течности, друго не получаваш. В този сезон доматите и краставиците са почти "не-храна", а освен това доматът вероятно ти дразни стомаха. За жлъчката сигурно са ти дали съвети как да се храниш. (Противопоказно ли ти е да хапваш ядки.)
Ако водиш редовен диалог с всички нас ще сме ти по-полезни.

Дори девойката да е измислен персонаж, за мен не е проблем. Няма да изтъркам клавиатурата, нито времето ми е толкова ценно.

Дарси,
Скрит текст:
послушай собствения си съвет към Самсара, цитат номер 290.

Последна редакция: пт, 25 ное 2016, 22:04 от Kaktus s usmivka

# 348
Добре момичета, оставям ви да си пишете едно и също до безкрай, щом ви кефи.  #Crazy

# 349
Илюзия е да се очаква подобрение за дни. За месеци става дума. Важното е, ако сега е в криза да се стабилизира.

# 350
  • Варна
Прочетох темата и като всички вас съм едновременно тъжна, гневна и безсилна. От цялата картина ми се губи само майката. Какво прави тази жена? Тук през пост се отправят призиви да се влезе в контакт с нея, а отсреща - нулева реакция. И точно това ми се струва парадоксално. Би трябвало да е една денонощна борба, всяка минута и секунда, търсене на помощ отвсякъде. А сега изглежда, че майката си живее нормално, все едно че детето ѝ не гасне пред очите ѝ, и евентуално чака някой да я информира и да я насочи къде да търси съвет.

Нямам личен опит с това заболяване, но не може да ме убедите, че родители и лекари са безсилни пред непълнолетно дете с психично заболяване, което го убива.  "Липсващата" майка, заедно с "нехаещите" лекари ме карат да се надявам все пак, че темата е измислена.

# 351
  • Варна
Irina, не е по темата, но ти българка ли си? Ако искаш ми отговори на лични.

Предполагам,че Ирина е рускиня,което няма никакво значение разбира се.

И аз се гневя на майката.Не може да ме убедите,че непълнолетно дете не може да се принуди да остане в болница.Тук вече става въпрос за спасяване на живот.
Не съм запозната каква трябва да е храната,но по пътя на логиката Габи трябва да се захрани като бебе.В момента най-вероятно има гастрит и други проблеми на стомаха,плодове и зеленчуци дразнят!
Тази течна храна,която са и давали в болницата а тя е изливала е била  най-подходяща,вероятно е била богата на калории и същевременно съобразена с болния и стомах.
Габи вземи се в ръце,не си бебе.Имаш отговорности към майка си и близките си.

# 352
Габи, честито пълнолетие! Пожелавам ти да бъдеш здрава, да намериш сили и смисъл да продължиш напред, животът ти да бъде изпълнен само с хубави моменти. Пожелавам ти да живееш в мир и хармония със себе си, да бъдеш борбена и да осъществиш мечтите си! Пожелавам ти да бъдеш много щастлива!  Hug bouquet Heart Eyes
Пиши, моля те, как си.

# 353
Рожден ден ли има момичето или какво?

# 354
Да, на 30-ти ноември навърши 18 години...но никаква я няма да пише.... Sad

# 355
Вчера е била онлайн.....

# 356
тук съм...да , на 30 имах рожден ден,навърших 18..Започнах малко по малко да хапвам - пилешки бульон, сиренце и кисело мляко...по малко/50мл бульон, 10гр сирине, 2 лъжички мля
ко/ ,но много ме боли стомаха, ужасно много и постоянно.

# 357
Мила Габриела, преди 25 години минах по твоя път и знам колко ти е трудно. Бях леко пълничко момиче и доста страдах, че момчетата не ме свалят. Първо почнах всевъзможни диети, докато просто един ден спрях да се храня. И аз като тебе карах на няколко солети и бисквити. Станах 39 кг и почнах да залитам от слабост. Сигурно така и щях да си замина от този свят, ако не беше майка ми, Бог да я поживи! Тази силна жена буквално заряза всичко и се посвети на лечението ми. Водеше ме на психиатър (д-р Николай Михайлов, винаги ще съм му благодарна), с гастроентеролог уточни как точно да мина през периода на захранването, правеше ми пюрета и каши, и ме хранеше с бебешка лъжичка. Знам какво е стомахът ти да отказва да поеме и преработи каквато и да е храна. Затова взимах и лекарствата, които ми изписа гастроентерологът. При мен битката за живота ми продължи 6 месеца, а после дълги години лекувах последствията върху храносмилателната система.
Очаквам тук и сега да се включи майка ти!

# 358
Gabriela,наистина ли мислиш,че си започнала да се храниш /по малко/ с 65 гр храна.Няма как да не те боли корема,той е създаден да преработва храна,а не да претака слюнка и стомашен сок.

# 359
Габриела, това е нищожно количество. аз на обяд например днес съм хапнала чаша с крем супа от грах и нахут (около 250 мл) и купа със салата - домати, краставици, чушка, червено зеле (около 300 грама). като количество е почти 10 пъти повече от изяденото от теб. гледам да не падам под 1000 калории на ден, а ти в момента не “хващаш“ и 200. опитай да стигнеш поне до 800 калории на ден, това е критичният минимум, под който тялото ти продължава да се самоизяжда.
какво става с течната храна, взе ли си? приятна е на вкус, има ванилия, ягода, и т.н., продава се свободно в аптеките, калорична е и има много витамини и минерали.

Общи условия

Активация на акаунт