Анорексия

• 84 187
  • 814
  •   1
Отговори
# 525
при всичките ми съмнения, че темата е пързалка, аз престанах да пиша най-вече поради влошаването на авторката, тя наистина умира. 39 кг е тегло на доизживяване, при нейния ръст от 168 см. както някой каза по-напред, това е публично самоубийство и ние тук сме в ролята на наблюдатели. никаква помощ не можем да окажем, още повече, че момичето не я иска. тя иска само да ѝ потвърждаваме, че продължава да приема нищожно количество храна.

# 526
при всичките ми съмнения, че темата е пързалка, аз престанах да пиша най-вече поради влошаването на авторката, тя наистина умира. 39 кг е тегло на доизживяване, при нейния ръст от 168 см. както някой каза по-напред, това е публично самоубийство и ние тук сме в ролята на наблюдатели. никаква помощ не можем да окажем, още повече, че момичето не я иска. тя иска само да ѝ потвърждаваме, че продължава да приема нищожно количество храна.
Tака, е НО какво предлагаш да четем без да се афишираме или да се правим, че темата не съществува?

# 527
Анорексията е отговор на чувствителен човек, преживявящ травма, на безчувствения и бездуховен заобикалящ го свят. Когато човек има нужда от обич и внимание и не ги получи,  тогава  незабелязано идва и анорексията, когато човек се самоизтезава, за това, че е бил неразбан, неоценен и необичан. Вероятно ти си духовно и добро създание страдащо от студенината на заобикалящият го свят. Съветвам те да промениш коренно ежедневието си, плюс физическа активност- плуване, каране на колело, каквото ти хаесва плюс езиков курс. Лекарствата само ще ти навредят, организмът ти е млад, потърси Господ със сърцето si и Той ще те изведе от мраkът.

# 528
Неприятно ми е като чета колко от вас са се сблъскали челно с този проблем, едновременно с това се радвам, че не сте се предали. Не съм психолог, диетолог, нямам опит с хранителните смущения, но просто искам да предложа на авторката друга гледна точка. Страхува се от количеството храна което поема и непрекъснато се притеснява да не би да напълнее, говори за калории и грамажи...
Нека да си говорим в числа - 1502. Това са калориите, които трябва да приема жена на 18 при ръст 170 см. за да запази теглото си от 39 кг.
Габи, толкова ти трябва, за да останеш такава, каквато си. Няма да напълнееш. Ако съпоставиш калориите, които реално приемаш (казваш, че са около 200) с това число (1502), се вижда, че няма нищо страшно да си позволяваш част от храната, за която си мислиш. Не само, че имаш нужда от нея, ами я заслужаваш. От 200 до 1502 има доста свободни калории, които можеш да изразходиш без да напълнееш.
Имаш ли някакъв идол? Жена, чиято визия харесваш?

# 529
Кактус, нямам работещо предложение и се чувствам безсилна в ситуацията. много се изписа в темата, дадоха се различни мнения и съвети, но момичето не се вслуша в никой. има спешна нужда от работа със специалист, който да достигне до източника на болестта, това, което я кара да гладува. повтаряме го непрекъснато, но тя отбягва всеки опит да се срещне със специалист, който би ѝ помогнал. ето, Шакри ѝ предложи специалист, даде ѝ контакти и дори се опита да ѝ уреди лична среща, но глас в пустиня.

# 530
Gabriela,пиши.

Разбира се,че анорексията е директно свързана с психиката. Вярно е,каквото сте казали до тук за анорексията, но как да й се помогне, тя не споделя какво я мъчи, освен физическите болки. Предложи се помощ,предложиха се доктори, срещи със съфорумка..... Дори предложих да се помогне със средства,ако това  е проблема за пътуванията. Габриела, не може да молиш за помощ във форума, и да ни игнорираш.Покажи малко уважение, ние смев темата,за да ти помогнем,защото това ако е вярно, то ти си в много лоша, животозастрашаваща ситуация. Дори си мисля, че си се влошила последните дни и може би не можеш дори да пишеш. Последно се оплакаот ужасни болки в корема.....

# 531
съжалявам,4е така ви игнорирах 2 дни ,но бях много зле...днес осжен това което ям хапнах и половин банан а и смятам да ям нещо ве4ерта още пюре сигурно,на обяд хапнах и супа..и да не искам трябва да ям,трябват ми калории ,нищо 4е не намирам смисъл още ..трябва,приемам го като задължение за сега докато се оправя

# 532
Gabriela,пиши.

Разбира се,че анорексията е директно свързана с психиката. Вярно е,каквото сте казали до тук за анорексията, но как да й се помогне, тя не споделя какво я мъчи, освен физическите болки. Предложи се помощ,предложиха се доктори, срещи със съфорумка..... Дори предложих да се помогне със средства,ако това  е проблема за пътуванията. Габриела, не може да молиш за помощ във форума, и да ни игнорираш.Покажи малко уважение, ние смев темата,за да ти помогнем,защото това ако е вярно, то ти си в много лоша, животозастрашаваща ситуация. Дори си мисля, че си се влошила последните дни и може би не можеш дори да пишеш. Последно се оплакаот ужасни болки в корема.....
извинявай може ли да ми изготвиш меню за утре

# 533
  • Варна
Габи, кажи честно какъв е смисълът да си губят времето момичетата в темата с меню, като пак ще си ядеш резенче мандарина и половин пюре? Ако си готова за промяна направи следното: 1. Покажи темата на майка си, 2. Обади се на лекаря, чиито координати ти се пратиха.3. Срещни се или се обади на някой от тези, които ти писаха с готовност за помощ. Всичко останало няма да свърши работа.

# 534
Купи ли си бебешка каша, овесени ядки или грис? Кисело мляко? Избери си нещо за закуска от тези предложения и хапни колкото можеш, 150 гр е добре. Чудя се какво да ти предложа, тъй като те боли корема. Днес малко по-добре ли си? Имам много рецепти, но незнам как ще ти понесе. Пробвала ли си пюре от тиква с малко масло в него и кус кус,или някакви мн дребни макаронки. Това е бебешка рецепта. Правила съм я и съм я яла. Мн вкусно. Ориз със замразени зеленчуци. Но незнам как ще ти подейства. Да не е прекалено гъсто, трудно за смилане? Кажи сега какво ще хапнеш утре?  Банана е мн добро решение. И точно така нуждаеш се от калории, храни се насила ако трябва.

# 535
Габи, при захранването храненето трябва да е на малки порции, но често - 5-6 пъти на ден. ето ти примерно меню от моето захранване, при начално тегло от 36,8 кг:
1. закуска: печена ябълка с малко мед - 1-2 чаени лъжички (може да махнеш кората след като я изпечеш, за да не дразни стомаха);
2. втора закуска: 1/2 банан и кисело мляко (3 супени лъжици);
3. обяд: гъста крем супа, приготвена от картофи и моркови с малко масло и сол (1 чаша от 250 мл);
4. следобедна закуска: 1/2 филийка хляб със сирене (1 супена лъжица)
5. вечеря: овесена каша - прави се от сварени овесени ядки, подслажда се с мед (1-2 чаени лъжички) - 1/2 чаша, т.е. около 125 гр.
6. преди лягане: 1 чаша (200 мл) фреш от ябълка и морков.
опитай да пиеш повече течности - чай с мед и лимон, вода. като начало опитай да приемаш около литър и увеличавай, трябва да стигнеш до литър и половина.

# 536
  • Варна

sylviana ти изготви супер меню Габи,ако искаш можем да ти определим и часове,които да спазваш стриктно.Очаквам отговор.

# 537
Супер е, но да видим дали ще се спазва. Вече предчуствам реакцията. Хайде габи кажи днес какъв е плана на хранене.

# 538
Габи, при захранването храненето трябва да е на малки порции, но често - 5-6 пъти на ден. ето ти примерно меню от моето захранване, при начално тегло от 36,8 кг:
1. закуска: печена ябълка с малко мед - 1-2 чаени лъжички (може да махнеш кората след като я изпечеш, за да не дразни стомаха);
2. втора закуска: 1/2 банан и кисело мляко (3 супени лъжици);
3. обяд: гъста крем супа, приготвена от картофи и моркови с малко масло и сол (1 чаша от 250 мл);
4. следобедна закуска: 1/2 филийка хляб със сирене (1 супена лъжица)
5. вечеря: овесена каша - прави се от сварени овесени ядки, подслажда се с мед (1-2 чаени лъжички) - 1/2 чаша, т.е. около 125 гр.
6. преди лягане: 1 чаша (200 мл) фреш от ябълка и морков.
опитай да пиеш повече течности - чай с мед и лимон, вода. като начало опитай да приемаш около литър и увеличавай, трябва да стигнеш до литър и половина.
благодаря много  Heart Eyes ще пробвам днес овесената каша и супата

# 539
Габриела, вече е почти обед, а ти все още не си яла нищо така ли? В препоръчаното меню има 6 точки, и вече си пропуснала времето за първите 2. Идеята е да се хапва малко, но често. Нямаш оправдание, вкъщи си си.
Емотиконите с изплезен език са за друга ситуация.
Така де... "мрън, мрън... гладна съм и влязох да ви кажа, че че още не съм яла". Ти сега като си ваканция и си не си предвиждаш и приготвяш храна, пък като тръгнеш на училише ли.

Последна редакция: чт, 05 яну 2017, 13:21 от Kaktus s usmivka

Общи условия

Активация на акаунт