Анорексия

• 83 875
  • 814
  •   1
Отговори
# 450
От теб зависи да не си болна.Ако се вземеш в ръце и направиш необходимото ще оздравееш.В момента ти мъчиш и тормозиш майка си.Това ли искаш?
не разбира се,майка ми е вси4ко и последното нещо което искам  е да я тормозя

# 451
Скрит текст:
Очаквате от болен човек с проблеми и в психиката да ви реагира като здрав и нормален човек без проблеми, затова са ви непонятни реакциите ѝ...
За пореден път обаче мисля да спра да пиша, защото не виждам никаква полза и смисъл.
незнам какво да ти кажа, просто ми е много дале4 това ,доволна съм от предписаните ми медикаменти от психиатърката,ще ходя на друг психолог след нова година ,дано има ефект
Габи, не знам колко точно ти е далеч, но смъртта е доста близо, повярвай ми, виждала съм момиче като теб, видях и колко бързо си замина..., така че вземи мерки.
Доволна си от медикаментите в смисъл? Пак стоиш гладна, просто вече не ти пука толкова ли... не искам да звуча грубо или цинично, просто няма от какво да си доволна на този етап, след като изяждаш едно парче мандарина и се наливаш с вода после.
Отиди на друг психолог ... и просто ако не ти се умира скоро... яж  Hug
От мен толкова.
Щях да напиша същото като Мон, много точно го е казала.
Габи, знам, че ти е далече, но няколко часа пътуване мисля, че си заслужават, за да направиш опит да се оправиш. Можем да измислим нещо, но консултация и преглед по телефона не са толкова ефективни, както лични разговор и преглед.
Не си мисли, че ти се караме или те упрекваме, опитваме се да ти помогнем и сме добронамерени.
Не изпитвай вина за каквото и да било. Загрижени сме за теб и сме ти взели проблема присърце.
Но ти трябва да се опиташ да се мобилизираш и да откликнеш на нашето желание за помощ.
Щях и аз да те питам, от кое по-точно си доволна от сегашните медикаменти?
От това, че се възстановяваш от тях, храниш се нормално, не изпитваш вина и страх да се храниш или спря да те боли нещо?
Хайде, сподели, кажи нещо повече от това, какво си яла за деня, кажи как се чувстваш, кажи защо не искаш да споделиш с майка ти това, което ти се предлага. Аз мога да предположа, но искам от теб да го чуя.
И какво точно правят сегашните лекари за състоянието ти, този психиатър, при който си била, освен антидепресантите, нещо друго направи ли по въпроса или си изписа рецептата след като те изслуша и те изпрати по живо по здраво? Защото аз такава тенденция съм забелязала.
Разбирам, че ти е много трудно и се въртиш в омагьосан кръг, но и това ще мине, само поискай да поемеш по пътя към оздравяването. Hug Hug Hug  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
здравей,първо ти се извинявам 4е така те игнорирах за дълго време-днес не съм яла нищо за сега,4увствам се горе долу добре,не искам да го предложа на маика ми защото мисля 4е ве4е и е дошло в пове4е от мен а и тя не заслужава такава дъщеря като мен болна ,тя си има неини проблеми а и аз покрай това събира и се много..
Габи, няма проблем, знам, че майка ти си има проблеми, но разбери, че не й е дошло в повече от теб, това само ти си го мислиш така. Казвала съм ти много пъти, че майка ти те обича, а това, че не винаги родителите успяват да го покажат, е друг въпрос.
Другото, което е, ако ти започнеш да правиш стъпки към оздравяването с1и, на майка ти ще й бъде по-добре. Няма родител, който да желае лошото на децата си, още повече да се затрият. Има една приказка: ако детето ми е добре и аз съм добре.
Аз горе долу вече навързах нещата, от къде ти идва проблемът с анорексията, все още има шанс да се оправиш, а това, че се чувстваш по-спокойна от хапчетата, е нормално, но те само замазват положението. Не ти променят мисленето, разбирането, начина на хранене, не те карат да се чувстваш физически добре.
Тук трябва да се говори, хайде споделяй, ако не кажеш на мама, тя няма как да разбере за вариант, в който има шанс да ти се помогне. Аз след Нова Година ще се опитам да измисля нещо. Поне по телефона или вайбър ако искаш, можеш да се чуеш с доктора и да поговорите. Съгласна ли си?
ще си помисля Rolling Eyes Rolling Eyes

# 452
  • Бургас
shakri,  bouquet радвам се, че има хора като теб  Hug
Успех, Габи, рано ти е да умираш на 18г  Hug

# 453
Писала съм тук преди за племеничката ми, където е много слаба и не яде! Ходили са родителите с нея къде ли не е! И накрая са им казали, че е толкова слаба от синдрома на Марфан - болестта на съединителната тъкан! Та това заболяване й е увредило и сърцето, и други органи! Виждате, как сбъркали сме синдром на Марфан с анорексия! Изпратили са момичето в генетична лаборатория в София за изследване на ген FBN 1 и е показало, че е те това заболяване! Изследването струва 2800 лв. Но поне се е видяло, какво толкова е увредило организъма на девойката! А ние сме се карали на нея да яде, а тя не е могла, защото просто органите й са се разболели! Сега ще й се прави скенер на гръдната аорта...Но пък добре е, че има диагноза, иначе и психиатрите са я лекували...и ние сме се карали с нея да яде, а то е било погрешно.

# 454
Писала съм тук преди за племеничката ми, където е много слаба и не яде! Ходили са родителите с нея къде ли не е! И накрая са им казали, че е толкова слаба от синдрома на Марфан - болестта на съединителната тъкан! Та това заболяване й е увредило и сърцето, и други органи! Виждате, как сбъркали сме синдром на Марфан с анорексия! Изпратили са момичето в генетична лаборатория в София за изследване на ген FBN 1 и е показало, че е те това заболяване! Изследването струва 2800 лв. Но поне се е видяло, какво толкова е увредило организъма на девойката! А ние сме се карали на нея да яде, а тя не е могла, защото просто органите й са се разболели! Сега ще й се прави скенер на гръдната аорта...Но пък добре е, че има диагноза, иначе и психиатрите са я лекували...и ние сме се карали с нея да яде, а то е било погрешно.
какво искаш да кажеш с това??

# 455

аз също много и благодаря за вси4ко най  ве4е 4е беше до мен когато имах най много нужда макар само по скайп,оценила съм жеста ти ... и ще се радвам да се видим ,но когато оздравея и искам мама и вие да се гордеете ,4е съм се справила с този проблем

# 456
Мила Габи, искам да кажа, че ние сме били в грешка и нищо друго! Нашето момиче е било просто болно от друго заболяване и затова е било кожа и кости! Много ще се радвам, ако ще ни напишеш, че нещата отиват на оздравяване! Следя темата и чета всичко! 

# 457
Мила Габи, искам да кажа, че ние сме били в грешка и нищо друго! Нашето момиче е било просто болно от друго заболяване и затова е било кожа и кости! Много ще се радвам, ако ще ни напишеш, че нещата отиват на оздравяване! Следя темата и чета всичко! 
и аз искам да кажа същото ноо ми е много трудно

# 458
Тя нали се тръшкаше, че и харесва да е слаба и не искаше да яде? Да не е грешен резултатът от изследването, и такива неща се случват...

# 459
Тя нали се тръшкаше, че и харесва да е слаба и не искаше да яде? Да не е грешен резултатът от изследването, и такива неща се случват...
Не искаше да яде, защото изглежда е нямала апетит и от силно изтощение изглежда не е знаяла какво да прави! Органите са увредени - клапата на сърцето, сърцето  е издължено от Марфан..., абе болести колкото си искаш! Да имаме сили да се борим!

# 460

аз също много и благодаря за вси4ко най  ве4е 4е беше до мен когато имах най много нужда макар само по скайп,оценила съм жеста ти ... и ще се радвам да се видим ,но когато оздравея и искам мама и вие да се гордеете ,4е съм се справила с този проблем

Мон, bouquet, всички тук са дали по нещо от себе си като загриженост към Габи. Надявам се тази тема да завърши с думи от страна на Габи: Здрава съм и съм щастлива!
Габи, знаеш, че съм до теб и те подкрепям и ще се радвам да се запознаем на живо.
И друго, и майка ти,  и ние се гордеем с теб и сега. Искаме ти да се гордееш със себе си, имай повече самочувствие и вяра, че си стойностен човек с ценен живот за себе си, за родителите, за приятелите, за всички. Имай хъс за живот, твоят сега започва, предстоят ти най-хубавите неща. Дано всичко лошо да остане в старата година и новата  ти донесе  здраве, щастие, спокойствие и много поводи за усмивки. Heart Eyes

# 461
Мон, страхотен пост! И аз искам да се запозная с момичето на живо! Габи, кураж!

# 462
shakri,  bouquet радвам се, че има хора като теб  Hug
Успех, Габи, рано ти е да умираш на 18г  Hug

аз също много и благодаря за вси4ко най  ве4е 4е беше до мен когато имах най много нужда макар само по скайп,оценила съм жеста ти ... и ще се радвам да се видим ,но когато оздравея и искам мама и вие да се гордеете ,4е съм се справила с този проблем

Мон, bouquet, всички тук са дали по нещо от себе си като загриженост към Габи. Надявам се тази тема да завърши с думи от страна на Габи: Здрава съм и съм щастлива!
Габи, знаеш, че съм до теб и те подкрепям и ще се радвам да се запознаем на живо.
И друго, и майка ти,  и ние се гордеем с теб и сега. Искаме ти да се гордееш със себе си, имай повече самочувствие и вяра, че си стойностен човек с ценен живот за себе си, за родителите, за приятелите, за всички. Имай хъс за живот, твоят сега започва, предстоят ти най-хубавите неща. Дано всичко лошо да остане в старата година и новата  ти донесе  здраве, щастие, спокойствие и много поводи за усмивки. Heart Eyes
благодаря ти много за прекрасните пожелания  Heart Eyes аз също много се надявам един ден да мога да кажа - оздравях,имах много тежък период но се справих и ве4е съм здрава-надявам се 4е това ще стане и храната няма да е толкова важна ,4е постоянно да мисля за нея

# 463
  • Варна
Докато мислиш така,няма да се оправиш.Храната е ВАЖНА,ние живеем,имаме сили,спортуваме и т.н. благодарение на храната.Тя е жизненоважна.

# 464
Докато мислиш така,няма да се оправиш.Храната е ВАЖНА,ние живеем,имаме сили,спортуваме и т.н. благодарение на храната.Тя е жизненоважна.
Всеки работи да има хляб на масата! Работя и се блъскам да седна на Нова година на хубава трапеза! Какво му остава на човека - да се нахрани, да е на топло и да е спокоен! Това нещо го държи на този свят!

Общи условия

Активация на акаунт