Коледа 2016 -1 тема

  • 167 423
  • 761
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
  • Мнения: 5 680
Аз не видях бадемово брашно и в брошурата не го намирам.  Моля, за линк към него.
Взех си от тези формички http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=showDetail&id=49695 - звездата
Каква рецепта ще е подходяща за тях  newsm78
Някакви маслени бисквитки.
И аз взех такава, тези дни ще пробвам и ще пиша.    Grinning


Самоцитирам се, да кажа, че правих маслени бисквитки във формата, стават лесно.
Има и снимки, ама по-късно....
Мисля, че всяко тесто за бисквитки ще стане.


Сподели "ноу хау", моля те - правиш тестото на топчета, които притискаш във формичките или по друг начин действаш? И се играе да се пекат по 7 бисквитки или може като се оформят, да се изкарат от формата и да се прехвърлят в тава, докато се запълни тя и така охладени повторно да се пекат по повече?  newsm78

# 391
  • у дома
  • Мнения: 7 146
Аз не видях бадемово брашно и в брошурата не го намирам.  Моля, за линк към него.
Взех си от тези формички http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=showDetail&id=49695 - звездата
Каква рецепта ще е подходяща за тях  newsm78
Някакви маслени бисквитки.
И аз взех такава, тези дни ще пробвам и ще пиша.    Grinning


Самоцитирам се, да кажа, че правих маслени бисквитки във формата, стават лесно.
Има и снимки, ама по-късно....
Мисля, че всяко тесто за бисквитки ще стане.


Сподели "ноу хау", моля те - правиш тестото на топчета, които притискаш във формичките или по друг начин действаш? И се играе да се пекат по 7 бисквитки или може като се оформят, да се изкарат от формата и да се прехвърлят в тава, докато се запълни тя и така охладени повторно да се пекат по повече?  newsm78

И аз се нареждам за подробности,та даже и за рецептата  Embarassed

# 392
  • Мнения: 29
Здравейте! Вече се снабдих с продукти от Лидъл, сега само ми остават основни неща като захар, брашно, краве масло и сушени плодове. Списъка ми с коледни сладки е готов, ето с няколко думи какво смятам да правя тази година:

1. Коледни плодови хапки - http://cookingtiki.com/2013/02/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0 … 0%BF%D0%BA%D0%B8/

2. Ванилени кравайчета по тази рецепта - http://www.mycookingbookblog.com/%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BB% … 0%BB%D0%B8%D1%87/

3. Шоколадови звезди с капучино - https://lasrecetasdegaby.wordpress.com/2008/12/05/

4. Фини дребни сладки на Джема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=176696.msg … 543775#msg3543775
https://www.pinterest.com/pin/439101032403584409/

5. Кокосови пирамиди (които вече изпробвах и това наистина са най-елементарните сладки на света, а са страшно ефектни и вкусни) - http://www.mycookingbookblog.com/kokosovi-piramidi/?utm_source=f … %20Book%20Blog%29

6. Коледен плодов хляб по тази рецепта (който обаче ще модифицирам малко) - http://harryandlexy.com/vkusnichko/hapvane/hlqbove-i-pitki/koleden-plodov-hlqb/

Като цяло това е моят списък за Коледа, само се чудя кога да започна да приготвям всичко това..

# 393
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
И аз така правя бисквитки в силиконови форми, притискаш тестото с ръка. Ето тези съм правила най-често:







# 394
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Здравейте момичета, извинявам се че не бях много активна напоследък, но нещо все времето не стига. Обещавам да се поправя. Embarassed

Чаках да мине рожденият ден на сина ми и сега вече започвам истинското приготовление за Коледа. Тази година освен класиката - меденки, линцери (светли и какаови), ванилени кравайчета и различни непечени сладки, ми се иска да направя и пълнени с ганаш пурички(пак от тефтера на бабата на мъжа ми), които не съм правила поне 7-8 години, защото е добре да се държат в хладилник и трябва да се правят преди Коледа. Също ми се иска да опитам медените бонбони за които споменах някъде напред в темата.

Иначе ето още малко меденки от мен (бяха за приятелите на Сам):

Hvezdy by natalyna, on Flickr


Velke vzory by natalyna, on Flickr

# 395
  • нейде там, където ....
  • Мнения: 5 374
И аз така правя бисквитки в силиконови форми, притискаш тестото с ръка. Ето тези съм правила най-често:

Скрит текст:







Може ли рецепта за използваното тесто?

# 396
  • Мнения: 659
Какво капучино използвате за капучиновите звезди? Благодаря!

# 397
  • Мнения: 506
Здравейте,от известно време ви чета и си крада идейки Wink
Само да ви споделя, че моите ванилови кравайчета съм си ги кръстила "Снежни топки"  Laughing Хем по-лесно се оформят, хем няма шанс да се счупят, а на вкус са също толкова страхотни  и топящи се в устата  Peace

# 398
  • Балчик
  • Мнения: 9 220

Може ли рецепта за използваното тесто?

Маслено, това за линцери.

# 399
  • Мнения: X
Аз не видях бадемово брашно и в брошурата не го намирам.  Моля, за линк към него.
Взех си от тези формички http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=showDetail&id=49695 - звездата
Каква рецепта ще е подходяща за тях  newsm78
Някакви маслени бисквитки.
И аз взех такава, тези дни ще пробвам и ще пиша.    Grinning


Самоцитирам се, да кажа, че правих маслени бисквитки във формата, стават лесно.
Има и снимки, ама по-късно....
Мисля, че всяко тесто за бисквитки ще стане.


Сподели "ноу хау", моля те - правиш тестото на топчета, които притискаш във формичките или по друг начин действаш? И се играе да се пекат по 7 бисквитки или може като се оформят, да се изкарат от формата и да се прехвърлят в тава, докато се запълни тя и така охладени повторно да се пекат по повече?  newsm78

И аз се нареждам за подробности,та даже и за рецептата  Embarassed
Всяка рецепта за маслени сладки би трябвало да стане....Масло, захар, яйце, брашно и коледни аромати на вкус.    Grinning
Пекох ги във формата, на три пъти.Толкова е лесно, 7 годишната ми племенница ги прави.   Laughing
Накъсах й тестото на топчета, горе-долу колкото орех, сплесква на питка, слага във формичката и изравнява.Пекат се до леко розово, да са мекички, а не твърдо изпечени.
Като ги извадим, чакахме да изстинат малко, вадим и зарежда следващите.
Не знам дали ако се извадят сурови няма да се деформират.

# 400
  • Мнения: 5 240
Здравейте! Имам въпрос относно коледните къщички за декорация. Тази година за първи път съм решила да направя коледна медена къщичка. Смятам да използвам за лепило смес от белтъци и захар.  Ще се разлепи ли от нагряването, ако сложа в къщичката запалена свещ? Ако някой има опит, моля да сподели. Ще се радвам да получа всякакви съвети в тази насока. Благодаря ви предварително!

# 401
  • Мнения: 56
Няма да се разлепи, спокойно можеш да сложиш малка чаена свещичка , но не съм сигурна дали няма да се опуши отвътре.Айсинга си го правиш  обаче доста гъст  - до твърд връх . става доста стабилна конструкция. Аз съм правила и свещници  с прозорчета от  бонбони но отворени отгоре - вътре слагах чаена свещичка.

# 402
  • Пловдив
  • Мнения: 179
И аз да попитам. Колко време преди Коледа мога да си украся курабийките с бвлтъчна глазура, за да няма опасност от развален суров белтък?

# 403
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
няма никаква опасност, изсушаването е метод на консервиране. Wink

# 404
  • Once there was a Hushpuppy...
  • Мнения: 12 365
Виждам, че на горе сте пуснали снимки на сладки с глазура.
Дайте, моля ви Praynig рецепта или някаква готова глазура....хич не съм запозната как се прави Blush
Знам само рецепта за домашен течен шоколад, но май ще е рядка за покриване на курабиики Thinking

Общи условия

Активация на акаунт