Седми клас, вярваме в чудеса

• 59 830
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
Mama Mimi, дано наистина девойката да се е позакрепила!  Praynig
Успех на контролните!  Praynig
emonaem, твой е проблемът, като не разбираш логиката на младежа.  Wink  Joy

Последна редакция: вт, 25 окт 2016, 09:51 от chibi

# 166
  • гр. София
chibi, и аз силно се надявам, че не ми се иска да отсъства от училище и после сама да прави КР Weary
Благодаря за пожеланията Hug

# 167
  • София
В желанието им за спор се състои част от проблема.
Един час преразказ при нас се следва от два часа разправии. Аргументите сс движат от "ми, да, така се казва", през "каквото и да напиша, ти все не го харесваш", "ти си виновна, че ме накара точно сега да го напиша" - досега не ми се е случвало да уцеля подходящия момент  Mr. Green ,  до "не ми пука" и "остави ме на мира" извикани изпод завивките, с които си е  увил главата  newsm78

Последна редакция: вт, 25 окт 2016, 10:33 от Prizma

# 168
Ами не може да му "уври" главата на моето, че докато се пазари, мрънка и спори, губи ценно време, в което би могъл да прави любими неща.

# 169
И моят на моменти е същият.  ooooh!
Мотае се. Вместо да приключи набързо с домашните и уроците и след това се забавлява.  newsm78

# 170
В желанието им за спор се състои част от проблема.
Един час преразказ при нас се следва от два часа разправии. Аргументите сс движат от "ми, да, така се казва", през "каквото и да напиша, ти все не го харесваш", "ти си виновна, че ме накара точно сега да го напиша" - досега не ми се е случвало да уцеля подходящия момент  Mr. Green ,  до "не ми пука" и "остави ме на мира" извикани изпод завивките, с които си е  увил главата  newsm78

То не са спорове, то не е пазаране за всяко нещо. Само, че при нас разправиите са преди да почне. След всеки предмет иска почивка и то по-голяма от времето за учене, после реве "аз денонощно уча".

# 171
  • Русе
    Когато започне да учи, се оправя с всичко за час-два.Оаче всичко, което може да си спести, а според мен и което не може, си го спестява. Много енергоспестяващо дете, откъм учене. Домашни, ако не отида да порверя в групата или не ми пише някоя майка, направо си ходи без домашно.Само по математика знае, че не минава номерът, че няма домашно, щот винаги има. Друг е въпросът дали пише всичко. Две забележки има вече с непълно домашно и гледам да проверявам от няколко източници. Според мен днес е заминал без домашно по руски и английски, щот английски ,според него нямало да имат, пък руски щот го нямало последния час. Опрадвания ще измисли колкото си иска.По разказвателните си учи иначе, защото са му интересни. По български, всичко бил разбирал, ама айде няма нужда.

# 172
Аз като ви чета и се чудя, защо нашите толкова бързат с материала по мат. Още преди две седмици приключиха с дяла. Миналата седмица правили преговор. Вчера контролна. Моят от цялото това бързане, такава каша му стана в главата и така се срина, че няма да се справи.
На контролната вчера все пак г-жата им дала 20 задачи, за 20 минути. Каза че не били трудно, но ще видим като ги върнат.

# 173
  • Пловдив
didoni, ако учителката смята да ги подготвя специално за НВО с решаване на тестове и разписване на задачи в час, то й се налага да препуска по материала. Иначе няма да има и секунда време за нещо повече от това, което е в учебника. А формулите за съкратено умножение и разлагането, поне според мен, са по-лесната част от седмокласния материал по МАТ. Че като задълбаят в геометрията и става чудно.  Peace

# 174
Учителите, особено с голям опит, най-добре си знаят как да преподават материала. Къде да препускат, къде да упражняват повече.  Peace

# 175
  • София
didoni - по колко часа математика имат на седмица? Няма проблем да минават бързо през материала, стига да упражняват, поне в къщи. Така ще им остане време и за подготовка по формата на НВО.

Моята много се мотае, учи до никое време почти всеки ден. Не знам защо е толкова бавна.  newsm78

И при нас в училище не са правили още преразкази, та като ви чета се чудя, дали да не и дам да направи един-два. Обаче трябва да намеря време, че все нещо доучва.
Иначе пишат тези в момента и ще имат контролно на тропи.

А по Мат. всеки ден инат 5-10-15 минутки. Оценките, които им нанасят в дневника се образуват като средно аритметично от три контролни.

# 176
  • Русе

didoni - по колко часа математика имат на седмица?
  Колко са часовете по математика в паралкети без засилено изучаваен на предмета първи и втори срок.
И аз мисля, че минава този раздел по-бързо, за да има повече време за затвърждаване. Въпреки, че този раздел е свързан със следващия. По късно ще се връщат на него и при уравненията и при неравенствата.

# 177
  • Пловдив
В училището на сина ми също в момента препускат по материала по математика. Учителката ни каза на РС, че трябва да свършат с материала за НВО към края на март и да имат достатъчно време за подготовка.
И съответно, той е много по-напред от останалите в школата, където ходи.  Mr. Green
Кво да се прави - в училище гонят високи резултати... Wink

# 178

didoni - по колко часа математика имат на седмица?
 Колко са часовете по математика в паралкети без засилено изучаваен на предмета първи и втори срок.

Нашите имат 4 часа седмично МАТ този срок.  Peace
Заради това разминаване с взетия материал по МАТ или БЕЛ за различните училища, школи, частни учители , ако го пратя нашия на пробни изпити,  ще е чак на последните .  Hug

Последна редакция: вт, 25 окт 2016, 13:01 от chibi

# 179
Сега детето ме хвърли в размисъл.Класната им казала датите за нво по математика и български,а за тези по език,история и География,физика,химия и биология ще им ги съобщи ,когато излезе графика.Аз си мислех,че са отпаднали,поне от сайта на МОН с такова впечатление останах.Родителска среща още не сме имали

Общи условия

Активация на акаунт