Математически турнири - 39

• 130 214
  • 747
  •   1
Отговори
# 30
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в ДАНИС не са им дали да изнасят задачите, нито черновите

# 31
  • София
В 55 СУ са дали да се изнасят задачите, проведено беше в четвъртък.

В ДАНИС не се изнасят, той се яви там, но вече беше виждал задачите, което не пречи да има грешки.

# 32
 Tired пях ти и организацията

# 33
Айде, роди се нова звезда.  Mr. Green
Международната математическа олимпиада "Формула Единство " се организира от Санкт Петербургския държавен университет и Фондация „Ойлер”.

Скрит текст:
В изданието й за 2016 – 2017 г. дебют прави и България.
За България партньор на организаторите е Педагогическа асоциация „Образование без граници”.
Накратко за олимпиадата
За първи път в олимпиада се проведе през 2013/14 учебна година с участието на повече от 5000 ученици от 13 страни.
Право за участие имат ученици от 5 до 12 клас.
Задачите ще са на руски и английски език.
Два са етапите за провеждането й – дистанционен и финален кръг.
Участниците получават задачи на руски или на английски език.
Решаването им не включва не само посочването на правилния отговор, но и решение на задачата – обосновка на отговора.
Организаторите изрично са подчертали, че писмени работи с признаци на измама или на "колективното творчество", няма да бъдат разглеждани.
Дебют на България
За да участват в състезанието са поканени български ученици от 5-11 клас.
Квалификационния кръг ще се проведе до 18 ноември, а вторият (финален) – на 28 февруари 2017 г. в Стара Загора/Казанлък.
Правила
1. Регистриране – до 30 октомври 2016 г. на електронен адрес mathematics__2@abv.bg. (две долни черти). При регистрацията трябва да запишете в тема на писмото - името си, класа, града и училището, работния език, на който желаете да получите задачите – руски (RU) или английски (EN). Ще получите автоматичен отговор за регистрация. Внимание: в изписването на адреса има две долни черти.
2. В срок до 18 ноември 2016 г. (важи пощенското клеймо) изпращате на пощенски адрес Стара Загора, 6000, пощенска кутия 288 решенията на български език на предоставените задачи.
3. Писмени работи с признаци на измама или на "колективното творчество", няма да бъдат разглеждани.
4. За финала се класират до 100 ученици, пропорционално на явилите се на квалификационния кръг .При нарушение на поне едно от правилата, работите на участниците не се разглеждат.

# 34
  • София
Черноризец Храбър в последните 3 години със сигурност се е провеждал и в 107мо у-ще. Предполагам, че и тази ще има, но не е там вече хлапето и не мога да кажа срокове за записване.

# 35
До този момент никой от преподавателите в 107-мо нямат информация дали тази година ще се провежда ЧХ.Аз нямам намерение да ги чакам и затова записах единия от синовете ми в СМГ.

# 36
  • София
Черноризец Храбър в последните 3 години със сигурност се е провеждал и в 107мо у-ще. Предполагам, че и тази ще има, но не е там вече хлапето и не мога да кажа срокове за записване.
Извинявам се ако съм подвела някой. Това ни подадоха като информация от нашето училище, че "Черноризец Храбър" ще се провежда само в  СМГ, ПЧМГ и 125-то

# 37
  • Sofia, Bulgaria
107мо тази година няма да провеждат Черноризеца.
Дори този турнир е изваден от турнирите, които ще участват във формулата за формиране на рейтинг за кандидатстване в математическите школи в училището.

# 38

В ДАНИС не се изнасят, той се яви там, но вече беше виждал задачите, което не пречи да има грешки.

За щастие, финалът е най-важен.

# 39
  • София
107мо тази година няма да провеждат Черноризеца.
Дори този турнир е изваден от турнирите, които ще участват във формулата за формиране на рейтинг за кандидатстване в математическите школи в училището.

Точно! Не събират такси, не организират, не влиза в рейтинга. Записах девойката в ПЧМГ и г-жа Шаркова беше изненадана за 107-мо. Миналата година и ФМИ, и Химическия бяха пълни (заради изборите). Сега - само 3 училища-домакини???

# 40
За подготовка,нивеа,е съвсем достатъчно тестове от минали години.

# 41

на мен ми е интересно от къде сте ги виждали предварително, някак си не е честно така.за това си мисля, че е най-добре да е в един ден навсякъде😀😀😀

# 42

на мен ми е интересно от къде сте ги виждали предварително, някак си не е честно така.за това си мисля, че е най-добре да е в един ден навсякъде😀😀😀

тя го е написала 55 СУ. надявам се и организаторите да четат  Peace

# 43
Благодаря ви за отговорите.

А какво е ММГ?

# 44
  • София

След състезанието като каза детето, че са същите помолих и ми ги изпратиха родители на дете явило се в училище.

Общи условия

Активация на акаунт