Математически турнири - 39

• 130 301
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
За 3-4 клас на 6 задача пише да се броят квадратите на които и 4-те върха са измежду точките отдясно. Това може да означава отдясно на текста, но и отдясно на самия чертеж /доколкото това може да мине за чертеж/ и тогава вероятно 3-те най-леви точки не се броят като върхове отдясно и така квадратите остават по-малко от 8. Моето дете разбира се е преброило 8 с идеята, че отдясно означава точките отдясно на текста. А аз не можах да намеря друга причина да не са 8 и затова приех, че най-левите 3 точки не участват в отговора.
Не съм много убедена в това, но само това успях да измисля като обяснение защо е отговор Д - никое от тези, вместо отговор В - 8.

# 196
 Embarassed
Децата може да не се сетят, ама и аз като тях  Mr. Green. Чак си съчиних вариант за да мотивирам верния отговор. Сега ще обясня вярното решение.

Благодаря! bouquet

# 197
Embarassed
Децата може да не се сетят, ама и аз като тях  Mr. Green. Чак си съчиних вариант за да мотивирам верния отговор. Сега ще обясня вярното решение.

Благодаря! bouquet

А не стават ли 11 с малкото диагонално между двата големи диагонални?
Върховете на квадратите трябва да лежат на точките.

# 198
# 199
  • София

Нещо не се ориентирам - им а ли някъде официалните отговори, или трябва да проверявам... като за мързеливи?

# 200
# 201
  • София
Благодаря!

# 202
Мен ми изпуши главата, докато проверя задачите преди да видя отговорите за трети клас. За точките и аз първо се зачудих какво е това отдясно. За диагоналите не се сетих също Embarassed Не знам само на мен ли ми се стори, че текстът на някои задачи е неясен.

# 203
# 204
  • Бургас
За 3 клас (където участва дъщеря ми)  не са леки задачите.
Ще работим над нерешените.
6-та задача  и при нея е в) 8 Wink

# 205
  • В офиса
Впечатляващ резултат Габрово 7ми клас (на тези задачи)

Нали няма лагери за 3-и клас?

Последна редакция: ср, 02 ное 2016, 08:51 от Тинкърбел

# 206
  • Варна
За Варна къде се публикуват резултатите- в сайта на Славейков или на СМБ?

# 207
  • Варна
За Варна къде се публикуват резултатите- в сайта на Славейков или на СМБ?

На Славейков

# 208
  • Русе
Задачата с точките за 3-4 клас е давана на Шуменското състезание Академик Кирил Попов през 2014г. За децата, които са се  подготвяли за това състезание, задачата е била позната.

# 209
Задачата с точките за 3-4 клас е давана на Шуменското състезание Академик Кирил Попов през 2014г. За децата, които са се  подготвяли за това състезание, задачата е била позната.
А още преди това е давана на Иван Салабашев през 2011.

Общи условия

Активация на акаунт