Математически турнири - 39

• 130 271
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Променили са отговора на 14-та задача в група 5-6 клас и вече верният е Д /първоначално беше А/.
Вчера едната щерка спори с мен 15 мин., че е Д. Simple Smile

# 241
Променили са отговора на 14-та задача в група 5-6 клас и вече верният е Д /първоначално беше А/.
Явно е било право детето.  Simple Smile
Не знам толкова ли е трудно внимателно да се прегледат отговорите преди да бъдат публикувани, за да няма изненадани.

# 242
  • Sofiq
Някой да знае как се решава 13 зад за 3-4 клас.

# 243
Някой да знае как се решава 13 зад за 3-4 клас.
Така?
Скрит текст:
Розовите топчета могат да бъдат или едно до друго, или разделени. Останалото е въпрос на позициониране между останалите три цвята. Извинявам се за вида на решението, но действах с подръчни материали.  Mr. Green

# 244

Колко сметнахте, че са общо къщите на улицата? Същата задача я има в 7-8 клас, но с малко по-лесно условие, което е необяснимо....  Crazy  За 7-8 клас съм сигурна, че могат да я решат и не е толкова трудна като изчислят общия брой на къщите, но при по-малките ми идва сложно...

# 245
  • Варна
Според мен условието на 8 задача /ако не бъркам/ за 5-6 клас също е двусмислено - какво се разбира под "ширина на рамка на картина"...

# 246
Според мен условието на 8 задача /ако не бъркам/ за 5-6 клас също е двусмислено - какво се разбира под "ширина на рамка на картина"...
Няма двусмислие тук.
Скрит текст:

# 247
# 248
  • Варна
Няма двусмислие тук.
Скрит текст:
Извинявай, ама е несериозно това  ooooh!
Показала си профил за рамки - в задачата обаче не се говори за профил, а за "картина поставена в рамка, с ширина еди колко си" /цитирам по памет/ - защо ширината да не е късата страна на правоъгълника?
И за какви профили говорим в 5 клас...

# 249
Моля математиците в темата да погледнат 9 задача на 7-8 клас и да кажат колко къщи изчисляват на въпросната улица... Според мен къщите са общо 708 и с този брой не мога да направя така, че нечетните да са с 9 повече от четните - излизат ми или с 8 повече или с 10 и съответно няма правилен отговор (при 8 последното четно число е 700, а при 10 - 698, но това е въпреки условието)...

# 250
dima1, не знам ... може би съм и професионално обременена, та затова бях толкова категорична  Joy
Като гледам за 5ти клас освен в Габрово и резултатите в Русе са вече променени /в Габрово минус 7 за първия, в Русе +7/ Явно отг. Д за верен е окончателното решение на организаторите.

# 251
Правилно са го променили при така формулираното условие. Виж, ако беше, че къщите с нечетни номера са с 60 повече от тези с четни, тогава отговорът наистина би бил А.

# 252
Извинете, къде мога да видя задачите?

# 253
Извинете, къде мога да видя задачите?

Тук към края на първия пост се качват задачи и резултати - http://forum.alekdimitrov.com/index.php/topic,60354.0.html

# 254
Обявена е датата за провеждане на Московската олимпиада, 12 февруари 2017: http://mathbaby.ru/olympiads/olimpiada-nachalnoy-shkoly/2016

Общи условия

Активация на акаунт