Финансова зависимост и динамика в семейството

• 36 679
  • 373
  •   1
Отговори
# 75
Грам не ми стига акъла как да си поискам някой да ме издържа. В това отношение съм много зле. Пишете момичета, че аз съм страшен балък просто. Как да се променя на тези години - идея си нямам...
Верно си голям балък. Откъде ги намираш тези мъже изобщо?

# 76
Magdalena, не знам защо но на свръх отговорните жени често им се падат безхаберни мъже, и обратно. Не знам защо така, но много пъти съм го наблюдавала.

Но все пак се радвай. Поне аз предпочитам в тази ситуация, отколкото в другата. Хубаво е човек (мъж или жена) сам да си вади прехраната и да може да поддържа висок стандарт.

# 77
То не е да поискаш да бъдеш издържан, просто си има периоди, в които не получаваш приходи по една или друга причина и семейната единица се напасва. Ама първия ти мъж е бил свръх нахален и нагъл.

# 78
OX'AMAH, Google76, прочетохте ми отговора Simple Smile Заради това затрих Simple Smile

Последна редакция: пн, 24 окт 2016, 23:22 от Magdalena1978

# 79
Magdalena1978, ти ли си настоявала за точно определени скъпи мебели и ремонт? Мъжът ти разполага ли със средствата за подобни дейности и инвитро-процедури? Тоест - има пари, но си ги крие, или просто няма и при евентуална финансова невъзможност от твоя страна, би се отказал от това? Имаш ли усещането, че той просто се съгласява да имате дете, с някакво негласно споразумение, че щом ти го искаш, ти ще си поемеш разходите за това?

# 80
Магдалена, какво да ти кажа. Аз съм виждала как 20 годишно момиче издържа 30+ годишен в продължение на доста време,  дава му всичките си пари назаем, и после не г получава обратно никога и така с години.

но пък тя сега е дооста богата, на 30 и мъничко, и то със собствени усилия. Лошото е, че продължава да привлича "артистичен" типаж мъже.

Не знам каква е оправията, при нея е въпрос на вкус.

# 81
кукумицинка, в крайна сметка се усетих, че пак съм се набутала, просто защото нямам грам инстинкт спрямо парите.

Последна редакция: пн, 24 окт 2016, 23:23 от Magdalena1978

# 82
Каква семейна къща като на теория ти си му семейството?

След време заедно ли ще живеете там?

# 83
# 84
Няма да разводнявам повече темата. На мен в онази къща не ми се живее, а и тя е на груб строеж още. Правят я за него, неговите родители и сестра му - всеки си има етаж.

Ще си затрия задните постове - то стана ясно що за шматка съм.

# 85
Няма да разводнявам повече темата. На мен в онази къща не ми се живее, а и тя е на груб строеж още. Правят я за него, неговите родители и сестра му - всеки си има етаж.

Ще си затрия задните постове - то стана ясно що за шматка съм.
неее не разводняваш, защо. точно по темата си. просто е трудна тема явно с тия финанси и е много индивидуално.

от една страна наистина е добре общ бюджет, но и той трябва да е някакси справедлив.

иначе, радвай се, че си бременна, че сте живи здрави, че сте с добри финанси! говори с мъжа си за това, което те притеснява! Ние засега не сме обсъждали почти нищо, освен, че съм го помолила "да ме поеме" за известно време.

А твоят мъж много по-малко ли печели от теб? Ао не --тогава наистина е несправедливо инвитрото да е на твой гръб...

# 86
Magdalena1978, не знам, втори такъв да избереш говори, че има нещо в теб, което те кара да ги избираш подобни. Може би психолог би помогнал да разбереш защо е така. Иначе, на твое място, бих изисквала да оставя пари за половината разходи в семейството (електричество, отопление, вода, телевизия, интернет, разходи за храна, препарати и пр, още повече занапред, щом чакате дете, ще има много такива общи семейни разходи. Освен това и да не се плаща наем, по едно жилище си има разходи като данъци, такса смет, ремонти или подмяна на обзавеждане и уреди заради амортизацията и пр. - там също трябва да се включва, щом живее безплатно. Най-важното, приоритет би трябвало да му е инвитрото, а не строенето на селска многофамилна къща с родата, защото при него факторът "време" е ключов. Ако ги е нямал спестени парите, е можело кредит да изтегли, щом работи, но това е нещо, което е трябвало да го обсъдите, преди да вземете решение за подобно нещо. Освен ако подсъзнателно не смяташ, че той не е имал чак такова желание да има дете от теб. При всички случаи трябва да си поеме своята част от общите разходи в семейството и тогава, с останалите пари може да се сдобива с лично имущество или глезотии.

Определено не съм фен на такова муфтене, без значение за кой от двата пола става дума. Ох'Аман, не знам каква е причината при предстоящи няколко месеца без работа да се окажеш с нулеви доходи - в България има обезщетения за безработица и болнични, съмнявам се в Европата да няма и ако човек малко се скитасва с глезотиите, общо-взето си му стигат, поне за него. Също и човек, който може да си позволи да изплаща вноските на две жилища и няколко коли, а казваш, че си взимала колкото него, може да спести доста сериозна сума. Щом е за няколко месеца подобно погасяване на вноските за твое лично имущество и после ще имаш доходи, трябва да му предложиш да му върнеш парите на части, след като проимаш пак доходи, като междувременно си погасяваш текущите вноски. Иначе не можеш да ангажираш човек неопределено време да внася така пари за твое лично имущество. Тук не става дума да се грижиш за домакинството и да гледаш дете, докато мъжът работи и покрива общите разходи. Твоето е не финансова зависимост, а финансова наглост.

# 87
Парите, които носи в къщи са малко. А парите, които се събират за строежа - не зная колко са, но това е причината да носи малко пари в къщи. И реално погледнато, ако тръгна така да си правя сметката - аз съм дала много, много повече пари за нашето семейство и вероятно ще продължавам да давам.

Не зная и аз вече. Объркаха ми се тотално представите за всичко. При моите родители всичко беше/е общо. Майка ми беше с генерално пълномощно. Всичко заедно са правили/градили/мечтали - нямало е "моето" и "твоето". Обаче сега времената са други. Хората са други.

Права си, че приоритета трябва да е семейството, а не онази семейна къща.

Поне в едно отношение предполагам, че не съм сглупила - отказах се от идеята да се женя за него. В романтичният ми период много исках да ми предложи брак, обаче той май си правеше нещо сметката (плюсове/минуси). После чак ми предложи брак. А пък сега аз ако започна също да си правя сметката, то излиза че наистина ще е по-добре за мен да няма брак. Отвратителни са времената, в които живеем.

Минала съм и през развод вече и зная какви могат да бъдат "усложненията" при подялба на общата семейна собственост.

Последна редакция: вт, 25 окт 2016, 01:44 от Magdalena1978

# 88
Не знам какво да кажа. С ММ никога не сме живяли с "мое" и "твое". От първият ден, в който заживяхме заедно обсъдихме финансите. Всичко е общо и всеки си харчи, каквото му трябва. Обсъждаме всяка покупка, защото все пак трябва да се прави сметка иначе няма как да живеем добре.
Ох аман, говорете, обсъдете. Щом живеете заедно нищо притеснително няма.

# 89
Много ми е странно как само мама и тате са твоето семейство, а мъжът ти не. Ми за какво тогава се събираш с него?И без да се събирате може да ти направи дете, а ти да си живееш до полата на мама.Не мога да повярвам, че си на 30+ с тези инфантилни разсъждения, честно.

Общи условия

Активация на акаунт