Финансова зависимост и динамика в семейството

• 36 758
  • 373
  •   1
Отговори
# 195
link=topic=948107.msg34053836#msg34053836 date=1479146711]
Цитат
И защо да не възпитаваме децата си в красота? Следим на караме красиви коли и да имаме красиви покривки. Инвестираме време и пари в тези неща. Защо се гледа лошо на жени с красиви коси , гърди и очи?
Не се гледа лошо на жена с красиви коси. Гледа се лошо на жена с екстешъни.
Защото едното е типична женска суета, а другото е крайност, граничеща с изродщина.
Да обяснявам ли за гърдите (силикон) и очите (изкуствени мигли)?

# 196
Тук не говорим за мърлявщина.
Има прическа ,която е направена набързо и такава ,която изглежда добре. Не казвам ,че първата е мърлява и мръсна.
Управител съм с хубава заплата - няма как да си позволя мърлявост на работа.

Говорим за това ,че в името на този перфекционизъм на всяко ниво, му се изпуска края от към нерви и се появяват други проблеми.
И аз съм имала моменти , в които съм изглеждала добре пред другите . Често хората ме питат как успявам, браво на мен , супер си и т.н.
Идеята ми е ,че душевно не е било това ,което искам .

Въпросът ми към всички тук ,а и към авторката, особено ако сте по-големи от мен е : " Трябва ли да се чувстваме виновни, за това ,че половинката ни е по-силната страна на нещата и ни помага? Полезно ли е за нас като жени да сме толкова еманципирани? Колко точно значение има заплатата ни? Дали някой ден мъжът ни ще ни зареже за по-кокетна жена ,въпреки нашите "постижения"?
Млада съм ,може и да греша , кажете ми вашето мнение.

# 197
Калина - явно сме на една вълна и се разбираме . Simple Smile

Анонимен - Какво значи да остарееш? Красотата ,за която говоря е женска вибрация ,която губим ,защото сме се прегърбили в офисите да изкарваме пари... Искам и на 50 тази вибрация да се усеща в мен. Да нося рокли и стилни обувки и да правя гимнастика сутрин. Има толкова много кокетни възрастни дами ,че чак съм се засрамвала.

Харесваме Моника Белучи , София Лорен и Одри Хепбърн , а в реалния живот се страхуваме ,че някой ще ни обвини за  златотърсачки , понеже сме си позволили да си вземем 6 месеца почивка или по-дълго майчинство.

# 198
  • Sofia
...

В предишен свой пост пишеш за "олющен маникюр" – това за мен си е мърлявщина. Сега казваш, че не било така. Ами, OK. Peace

# 199
Очевидно досегашният ти начин на живот не е за теб. Просто го промени в посока, която ще ти носи удовлетворение  Peace
Честно казано не разбирам какъв е проблемът - не ходиш достатъчно често на фризьор и имаш кофти маникюр?  И вместо да си управител предпочиташ да имаш хоби, с което да запълваш времето? Ако е така, направи го, кое те спира  newsm78

# 200

И защо да не възпитаваме децата си в красота? Следим на караме красиви коли и да имаме красиви покривки. Инвестираме време и пари в тези неща. Защо се гледа лошо на жени с красиви коси , гърди и очи?

Изобщо не се гледа лошо на красиви жени. Напротив.

Просто красотата не се крие в това колко часове седиш в салона, че да изисква чак толкова внимание и акцентиране. В 90% от случаите сложната прическа отстъпва на здрава и лъскава буйна коса, а последното се постига с качествен шампоан и маска. Останалото е спорт и правилно хранене.

Мъжете заглеждат не накипрените жени, а точно красивите. С хубави гърди, стегнати тела и добра кожа. И трите зависят от хранене, спорт и качествена козметика. Виждала съм откровено несимпатични жени, които се възползват неуспешно от всякакви варианти на грим, прически, бижута и тн., както и невероятни красавици в спортен екип. Впрочем, лично аз, обирам повече погледи и внимание точно, когато съм с екип за бягане - и потна, рошава.

Аз съм с година по-малка от теб, но ще си позволя да изкажа мнение: Мъжете обичат красиви жени, да, но това да си красива не е никаква гаранция, че няма да изникне по-красива или по-различна просто. Това, което реално определя нещата е жената до тях да се интересува от нещата, които на тях са им интересни. Да им обръща внимание, да говори с тях за хобитата им, да изслушва и да има мнение, да им четка егото по мъничко и да усещат подкрепа и възхищение към постиженията си. Партньор, не просто любовница, не кукла, не готвачка, не кариеристка, не какво да е друго.

# 201
...

В предишен свой пост пишеш за "олющен маникюр" – това за мен си е мърлявщина. Сега казваш, че не било така. Ами, OK. Peace

Къде е смисълът ,за какво се хванахме...  Да, случвало ми се е след като измия 3 чинии сутрин 2 нокъта да не са перфектни , но да предпочета да не закъснея за работа...

Кажи ни ти как се справяш , кои са ти приоритетите , как виждаш нещата ? Приемаш ли помощ от партньора си , срам ли те е ,ако го правиш? Нали обменяме мнения ? Вярно ,че правя генерални промени със себе си , но самооценката ми е реална и като казвам ,че не съм мърлява го имам впредвид  Hug Hug Hug

# 202
Google76
Много си права и идеята ми е точно това "хлътване" към кариеризъм , независимост и самостоятелност ,което ни отдалечава не само от нас самите ,но и от любимите ни. Аз със сигурност ще се лутам още поне известно време ,докато намеря баланса в себе си.

Like_Smoke

Точно в етап на промяна съм. Странното е ,че съм харесвала един тип жени ,а съм била съвсем друга. Смятам ,че обществото доста ни "притиска" да сме отличнички във всяка сфера и се губим измежду задачите на всекидневието.

# 203
   Едни от най-големите работохолички, които познавам, са с безупречна визия, та "не там е заровено кучето". Peace Един човек, ако е перфекционист по природа, е такъв по отношение на всеки един аспект от живота си. Мърлите във визуално отношение, обикновено са мърли и в работата си. Закономерност, к'во да пра'иш...

"Визия" и "красота" не са едно и също.

Личи си кога една жена се е раздала до разтурване на хормоналния баланс, а после отгоре е мазала с боя, силикон и кератин: визията е убийствена, гримирано зомби. Тялото е издайническа машина, личи си, когато е експлоатирана зле, ако ще отгоре боята да е лъскава и маникюрът- перфектен.

За мен такава жена страда от определена слепота и тъпота и скоро съвсем ще изтрещи.

Аз въобще не държа на "визия", но държа на извираща издълбоко хубост, сила и баланс. Ако съм в добра форма, мога да ходя и без маникюр, и без оформена прическа (90% от оформените прически всъщност са карикатурни) и пак да изглеждам добре.

Обаче в кофти форма и след 100 процедури ще изглеждаш непоръбена.

# 204
Аз постовете на Sabinessska ги разбрах не толкова като жената да е просто красива кукла, колкото до това да е женствена и да не бяга от своята природа, превръщайки се в работохоличка, опитвайки се да бъде силна, перфектна и независима и да се съревновава с мъжете, а да се съсредоточи върху женските си качества. Ако е така няма значение на каква възраст си нито дали си супер красавица по общо приети стандарти  Peace
Това е вярно, но при нея по-скоро е налице да излекува едната крайност чрез друга крайност. Нито едната, нито другата са добри и на финала до нищо добро не довеждат.

# 205
Пореден план, плод на женско списание. Няма баланс и едва ли ще има, доста детски е, наивен, извинете ме. Грижите грам не опират до това на кой мързела и комплексите са  му задоволени (мъжки или женски), да си кажем истината, а до общата визия, мечти и желание. А и къде са тези мениджъри с екипи, които работят по 4 часа на ден? И няма грам  значение колко изкарваш или работиш. А и защо си мислите, че тези с по 4 ч. работа за примерно 1000лв. жени или без работа ще са по-красиви и желани от тези с по 8ч. работа за 600лв.

# 206
А това с косата и маникюра и кожата няма нищо общо със салона, където с тея химии ви лъжат, по-добре си купи храна от село и бабини истории за коса и тяло за 100лв., отколкото да ги дадеш за лизинга на колата на стилиста, най-хубавата кожа и коса идва от село (храна и въздух) и от слънцето, а не от дългите килими и големите салони.  И за това в какво се заглеждаме се лъжете, заглеждаме се сериозно в половинката си (която ни допълва), а не в наточената, която на много места може да си наемем съвсем легално под различни легални форми дори, при това би ни излезнало в пъти по-евтино, може и разнообразие да има.
Аз обичам да спортувам и е нормално това да ми харесва в жените, както е нормално жена, която не обича да прекарва време в спорт да търси същото от мъжа, няма правила... За всеки влак си има пътници. Животът, за който говори, Сабинесска, не те ли притеснява, че е скучен,  че повече има нужда от парфюма ви – отколкото от опита ви, съветите ви, къде е мястото ви в този живот, каква е нуждата? Пак повтарям, най-хубавите момичета съм ги виждал на село, миришещи по-хубаво от тези , които ми се мажеха с лосиони по три пъти на ден и за 2 дни ваканция носеше 2 големи куфара, така че моля ви се с тея салони... Нищо лично!

# 207
Моя приятелка, най-красивата беше, докато до вчера никой не беше достатъчно надарен и перфектен за нея, днес пък обратното – никой не я иска за повече от един уикенд с целия й стил и опит и финес и красота и хай мениджмънт скилс + мини купъра ТЙЕ  и мезонета ЙЕ. Аз съм свободен в момента и не искам това проклятие, честно... Само като я чуя как всичко й е подредено как се случва, как и какво и къде, всички са поставени на местата си, тя вече знае как ще жени сина и дъщеря си (мъж още няма), как ще се пенсионира и къде (сигурност няма, семейство няма) и се питам при най-елементарното изпитание на живота как ще издържа с такъв слаб човек, съответно АЗ бягам от нея, а не тя от мен, викам си утре ако остана без работа и семейството ще се разпадне, защото тоя стил и финес си е евро пара и май само това ни е мечтата колкото и да се правим над нещата. Та дори и едно кафе не можем да изпием като хората, без да запишем стила си пред по-красивата (между другото) от нея сервитьорка, която бачка за 500лв и е без висше. Не е толкова лесно да нагласиш, по-добре си живей живота.

# 208
Гугъл е много права.. Peace
Колкото до всичките неща, за които пишете - балансът е мярката. Peace
Колкото по-претрупано - толкова по-зле и по-малко "класно".

П.С - изобщо не придирям или изтерясвам за маникюра или прическата си.
Доста често ми се случва да съм с олющен маникюр - защото работя като обикновена работничка, наравно с другите.
С две движения прибирам косата си  - и ставам принцеса.
И къщата си зарязвам в хаос, защото бързам и цепя секундите.
Но пък на ММ му харесва да си събуя токчетата в края на вечерта, да си вдигна краката на стола и да запаля цигара с чаша вино. И да си Говорим. А не да почна да редя чинии в миялната.

# 209
Ако ще принцеса да е, една жена страшно се загрозява, като лапне фаса. Също и ако пие демонстративно.

Представям си само как мирише...цигари + скъп парфюм = нещо балсамирано...

Общи условия

Активация на акаунт