Финансова зависимост и динамика в семейството

• 36 693
  • 373
  •   1
Отговори
# 330
  • Най-красивата страна
Една жена може да е домакиня и пак да има доходи и да е подсигурена .
Може и да ходи на работа и пак да е зависима от мъжа си.
Всичко е относително.
Който както се е уредил..

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 10:53 от Veronikaaa

# 331
  • Sofia
Една жена може да е домакиня и пак да има доходи и да е подсигурена .

Е, ако има доходи, значи не е баш "домакиня", а просто си работи от вкъщи.

# 332
  • София
Всъщност истината е в характера. Една силна и независима жена ще бъде такава независимо от обстоятелствата. Ако трябва ще работи на две места и пак ще се справи.
Една примирена и смачкана женица ще си остане такава, дори да има доходи, които да й позволяват независимост.

# 333
Всъщност истината е в характера. Една силна и независима жена ще бъде такава независимо от обстоятелствата. Ако трябва ще работи на две места и пак ще се справи.
Една примирена и смачкана женица ще си остане такава, дори да има доходи, които да й позволяват независимост.
Ето това е!
 Каква сигурност ви дава доброто работно място или апартамент от баба ви? Животът е много, много по-сложно уреден.

# 334
Така е, но тук из форума авторките все с това се оправдават - с апартамента дето го нямат /нямам къде да отида с децата/ и с липсата на финанси да се издържат сами. Затова седят и търпят всякакви прояви на неуважение и незачитане на личността им. Затова се набляга на нуждата от добро образование, работа, жилище /пък било и от баба й/. Да, характера е определящ, но не пречи да има и останалите неща, ей така за всеки случай, ако нещо се обърка. Все едно не четем един и същи форум и теми...

# 335
  • Най-красивата страна
Да,има работещи жени,които  пак са зависими и стоят и търпят всичко.
Защото нямат жилище и не могат да си позволят с една заплата да плащат наем,сметки и да издържат две деца..Не всички имат добро образование,добра професия ,собствено жилище...някои работят за 700-800лв...

# 336
Според мен финансовата зависимост е на второ място след психическата. Тези, които успеят да я преодолеят, намират начин да се откъснат. Други, дори финансово независими, не успяват.

# 337
Ето това е!
 Каква сигурност ви дава доброто работно място или апартамент от баба ви? Животът е много, много по-сложно уреден.

Разбира се, че е. И днес да си много имотен, утре може нищо да нямаш, никога не се знае. Но все пак ако имаш работно място и жилище имаш повече сигурност от човек, който ги няма или никога не ги е имал. Не ми е ясно как е възможно да се твърди, че това нямало никакво значение.

# 338
Нямат никакво заначение докато не ти потрябват.

# 339
Ами те го пишат от позицията на жени с добри и грижовни мъже. И за тях най-вероятно наистина няма значение, поне на този етап. И аз нямам нищо против моя добър и грижовен мъж да издържа изцяло семейството /както и прави/, но в този живот как може да си сигурен какво ще стане. Ми може нещо да му се случи, не дай Боже или да залюби някоя колежка и д аме зареже, знам ли.. Затова си има значение. Да, ок, характера, психиката са определящи, но все пак живеем в материален свят.

# 340
Ето това е!

Разбира се, че е. И днес да си много имотен, утре може нищо да нямаш, никога не се знае.
Имаш ли идея, как от много имотен днес, утре нямаш нищо.
Ако аз имам 3-4 апартамента и реша да се изнеса от семейното ни жилище, как ще изчезнат апартаментите ми?

# 341
  • София
Пак явно не схващате. Разбира се, че парите и имотите са важно нещо. Само че една борбена жена никога няма да стои при насилник, ако ще да яде само хляб и маргарин. Пример ви давам просто.
Независимостта във финансите идва от независимостта в характера.
Или както казваше мъжът ми на сина ни, когато беше по-малък - "Щом майка ти е с мен, значи много ме обича. Иначе тя перфектно ще се справи и сама".
Надявам се, сега да съм по-ясна.

# 342
Ето това е!

Разбира се, че е. И днес да си много имотен, утре може нищо да нямаш, никога не се знае.
Имаш ли идея, как от много имотен днес, утре нямаш нищо.
Ако аз имам 3-4 апартамента и реша да се изнеса от семейното ни жилище, как ще изчезнат апартаментите ми?

Не мога да разбера защо се опитваш да спориш, при положение, че явно сме на едно мнение - именно, че е по-добре човек да е доколкото е възможно осигурен вместо да не е?

# 343
Коментирам твое изказване, а именно, че днес може да си много имотен, а утре нищо да нямаш”, което точно при имотите е трудно осъществимо.

# 344
Може би просто защото съм на мнение, че имотите далеч не са единствените активи, които човек може да притежава. Под “имотен” имах предвид генерално повече средства/възможности, може би грешно съм се изразила. Иначе да ти отговоря директно на въпроса - едно земетресение на теория може да стигне да ти затрие 4те апартамента, или пък големи наводнения, за други държави се сещам за кризи в недвижимите имоти, които оттам са дошли. Но, да, малко вероятно е. Дай боже всекиму по 4 апартамента в центъра на София, ама едва ли.

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 14:41 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт