Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 6

• 84 274
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
За съжаление няма раница, която да отговаря на всичките критерии изброени от вас.
За новородено е най-добре да бъде носено в еластичен слинг. Такъв може да наемете от всяка библиотека за проба. В някои от тях предлагат и услугата еластичен слинг за новородено, безплатно за един месец. Раница, дори с регулируем панел е най-добре да започне да се ползва сле 3-4месец (в зависимост от бебето). На зад в отговорите може да прочетете много по темата.
Раници с мрежест гръб, в момента се сещам за Kaya (българска, не много скъпа, но се израства бързо), Lillebaby (много често се намира на промоция в английските сайтове), Physiocarrier на Jpmbb (френска до колкото си спомням).
Със свиваем панел - Tula free-to-grow, Isara, Soulslings Anoona, Emeibaby, Baby monkey
Освен ако не става въпрос за раница-реплика купена от ОЛХ за 50лв., няма защо да се притеснявате за сигурността на закопчалката. Изброените по-горе раници идват със здрави, сертифицирани закопчалки.

# 646
Освен това въпросната лепенка се отлепя доста шумно и ако бебето се прехвърля да спи от раницата на леглото, се създава предпоставка за събуждане.
Лично за мен е безсмислен и мрежест гръб, защото бебето се поти от допира с майката, а не от допира с плата. Аз нося в  жегите вече втора година и не виждам проблем, че аз или детето сме потни. Нормален физиологичен процес, нито той, нито аз сме се разболели от това, а изпотеното изсъхва за минути.

Последна редакция: чт, 27 юли 2017, 13:34 от Анонимен

# 647
Потенето не може да се предотврати наистина, но аз лично усещам доста голяма разлика между раница с мрежест гръб и такава с канвас.

# 648
Въпроса за гърба не е да не се поти, това е нормално, особено като е лепнато за някой, а да не се претопля, защото бебета нямат много добра терморегулация. А друг вариант освен слинг за новородено няма ли, нещо по-лесно... Слинга ми изглежда доста труден за връзване.
И аз гледах тези българските, но не ми харесват много, на картинките краката на децата ми изглеждат странно, особено на малките, някак ми се струват че са много широки седалките. Като снимката е с по-голямо бебе изглеждат добре.
За реплика не съм си мислила, искам нещо здраво и удобно, а за лепенката не се бях сещала че ще шуми Simple Smile

# 649
Може би има разлика, все пак хората затова са го измислили този гръб. Но, аз говоря, че бебето ми е нямало проблеми да го влача в раница с нормален гръб, не се е претоплял и ако е бил леко мокър, то е било в областта на корема. Беше на 4 м., миналата година юли месец и цяло лято се наложи така да се придвижваме. Вероятно, за новородено това е по-съществен момент (претоплянето). И също си мисля, че това е малко индивидуално, аз нямам проблеми с жегите и не прегрявам, съответно и не съм пренасяла топлина на детето.

Ползвах известно време раница с лепенка и определено ми създаваше проблем шума при отлепянето (Ерго). Иначе съм с Тула, щрак и раницата е откопчана, а бебето е сложено на леглото за секунди. Но пък има бебета, които спят дълбоко и не се смущават от подобни звуци, но моите не са от тях 😒 .

Последна редакция: чт, 27 юли 2017, 13:48 от Анонимен

# 650
Ваня както съм писала и назад - слинг въобще не се наглася по-трудно от раница. Винаги може да се обърнеш и към консултант за помощ.
Може да пробваш и предварително вързан слинг (Caboo или Papoolze)
А панелът на раницата трябва да стига от коляно до коляно, за да се постигне ергономичната М образна позиция на крачетата.

Lаdу Stаrdust мрежестият панел пропуска повече въздух точно между детето и носещият. Поне аз така го усещам. Да, пак се потиш, но го няма чувството за жега помежду ни.

# 651
Free -to-grow на Тула не са пуснали още с меш, нали? От мрежестите раници, които съм пипала, най-качествен ми се стори меш-ът на Тула и Мадам Гугу, много са подобни двата. И понеже Мадам Гугу правят fully adjustable раници, може би е опция да се поръча такава с мрежест гръб, която се регулира. Но пък при Тула, както и при Мадам Гугу, не се затваря мешът с капак, което лично за мен не е проблем, защото не е обикновена дупчеста мрежа като бандаж, какъвто е гърбът на JPMBB.

# 652
Free -to-grow на Тула не са пуснали още с меш, нали?

Ха! Пуснали са! Вече не мога да им насмогна на иновациите Laughing
А Мадам Гугу все я забравям като опция...

# 653
Аз да се похваля че си взех Бейби Мънки. Много е готина и за мен е по-добра от Тула и Исара.

# 654
И за мен също, и Тула и Исара от слингов плат съм имала. Продадох ги и най-сетне се кротнах с Мънкито Grinning

# 655
А защо го дават Мънкито от 5-6м - широка платка или нещо друго?

# 656
  • Стара Загора
Аз да се похваля че си взех Бейби Мънки. Много е готина и за мен е по-добра от Тула и Исара.
Честито! От къде я закупихте?

# 657
  • NE
Слинготека и Слингофея ги продават. Можете във фейсбук да ги откриете. Мисля, че Слинготека иимат в момента 3 налични дизайна.

# 658
А защо го дават Мънкито от 5-6м - широка платка или нещо друго?
ми тя е регулируема обаче бях взела тула фтг под наем и в най-разпънатия вариант беше точно а мънкито се разтяга повече т.е става за по голямо дете. А за колко най-малко става не знам май някъде пишеше от 4-ти месец

# 659
  • NE
Едно полезно ревю на Цвети от Вълшебен възел.
https://www.youtube.com/watch?v=IGwwWvooY0E

Общи условия

Активация на акаунт