Кутия за обяд или какво приготвяте на децата за у-ще? - 4 тема

• 82 291
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
 Здравейте, моята кутия днес я приготви майка ми....хихи..

з.- тостер с кашкавал.
 о.- канелони с кайма.

# 121
  • Sofia
Здравейте, моята кутия днес я приготви майка ми....хихи..
Йеее, кой кат' теб! Crazy    Мама си е мама...

# 122
  • София
Днес: закуска - подарен хелоуински десерт, сл. закуска - мъфин и плодове, обяд - пиле с ориз

И от миналата седмица:
закуска - принцеса с кайма и кашкавал, сл. закуска - ябълки, моркови, краставици и маслини, барче, обяд - мусака

закуска - сандвич с филе, сл. закуска - ябълки, бисквити, мандарина, обяд - филенца с корнфлейкс, млечен сос и зеленчуци

закуска - сладка палачинка, сл. закуска - ябълки, бисквити, мандарина, обяд - тортелини

# 123
  • Sofia
Добро утро! Simple Smile
Днешното ни меню:
МЗ - грозде
Обяд - леща белуга с шпеков салам; салата - маруля, краставица и черита
За някое врем след обяда - мандарина и сиренце Кири

# 124
  • София
Здравейте, момичета!

Отдавна надниквам в чудесната темичка, за да си сверявам часовника.

Искам да се включа с лесна и надявам се полезна идея за училищен обяд.

За вчера и днес на голямата дъщеря опекох на фурна пилешко парти бутчета само с масло и сухи подправки. После обезкостеното месо става идеално за сандвичи. Аз увих в тортиля месо, кашкавал и салата айсберг. Доволна е: вкусно, полезно, яде се на крак (докато тичаш за школа след училище).

В тази връзка, Morena, моля помогни с рецепта за плоска питка, която да мога да изпека на тиган и да не съдържа целия списък с химични съединения, който видях на опаковката.

Благодаря!

Пожелавам приятен есенен ден на всички!

# 125
  • Sofia
... рецепта за плоска питка, която да мога да изпека на тиган и да не съдържа целия списък с химични съединения, който видях на опаковката.
Яна, радвам се да те видя и тук! Обаждай се по-честичко, всяка идея е добре дошла. Simple Smile
Ливанският хляб, който показах наскоро тук е с добър състав, според етикета. Аз само такъв купувам, тортиите са ужас като състав.
Иначе рецептата е супер проста - обикновено хлебно тесто с брашно, вода, сол и с мая или без, със сода... мазнина по желание също -  въпрос на личен избор и не влияе на вкуса. Simple Smile Ако се употребява мая, втасва веднъж тестото и след това се ползва, като може и да се замрази на дозички.  Разточва се на тънко и се пече в сух тиган, може и с малко зехтин да се намаже тестото, ако има съмнение за залепване (зависи от тигана - аз ползвам чугунен или керамичен и не намазнявам). А подобно стават и кхачапурите, особенно любими у нас са с пълнеж от сирена. Пустата му лоша пшеница, та рядко правя разни тестени вкусотийки, за които си трябва глутеново брашно...  Подбирам и купувам понякога - така по-малко се яде, отколкото ако приготвям. ooooh!
   А за домашна тортия предлагам и домашна майонеза (яйчена или млечна) за сосчето с кис. мляко (и то ми е домашно) и домашен барбекю сос ако щете...  Grinning

Последна редакция: чт, 03 ное 2016, 11:14 от Morena

# 126
  • София
Днес ме домързя да снимам.
За обяд остатък от пилешки филенца с корнфлейкс за децата с гарнитура чери доматки и краставички.
По една цяла ябълка и едно малко кисело мляко. Отделно по 2-3 малки двойни сандвича с лютеница, филе и краставица.

# 127
  • София
Благодаря, Morena! Hug

Правила съм такива питки на тиган - чугунен, с тесто с мая, но по-дебелички и ги ядем топли още.

Дали ще се начупят, ако ги разточа съвсем тънко? Не съм пробвала. Ще се пробва в почивен ден и ако сполуча, ще имам още един коз за училищен обяд.

# 128
  • Sofia
Правила съм такива питки на тиган - чугунен, с тесто с мая, но по-дебелички и ги ядем топли още.
Дали ще се начупят, ако ги разточа съвсем тънко? Не съм пробвала. Ще се пробва в почивен ден и ако сполуча, ще имам още един коз за училищен обяд.
И аз не съм правила такива тънки, като тортиите/ливанския хляб. Но пробвай с мазнина (олио/зехтин) в тестото и ги захлупвай след като извадиш от тигана, да не съхнат. Само внимавай и да не се овлажнят - ползвай кърпа. Simple Smile

# 129
Тези питки и аз мисля да ги пробвам.Ще опитам на сач.
Днешната закуска е ябълка,обяда е пълнежа от една пълнена чушка/дъщеря ми не яде чушки и това е компромис Laughing/

# 130
  • 2 етажа над тавана
След 4 почивни дни, вчерашното хапване беше запеканка от картофи, моцарела и дебърцини+морковени пръчки; 2 сандвича с филе, кашкавал и кисели краставички; домашна баница с тиква
Аз моя обяд за вчера си го забравих вкъщи ooooh!

Днес - за детето - ориз със спанак + салата от зеле и моркови; баница с тиква; мандарина и ябълка
-за мен - тиквена крем-супа, ориз със спанак; мандарини+круши

# 131
  • München, Deutschland
Аз моя обяд за вчера си го забравих вкъщи ooooh!

Бабъл, май ти става навик.  Wink

Обяд днес - ориз с гъби (май била кладница...  Rolling Eyes), праз и парченца пушена шунка.

# 132
  • 2 етажа над тавана
Бабъл, май ти става навик.  Wink

Да,да, това е, щото забравям да включа в менюто гинко-билоба Laughing

# 133
Днешното меню- импровизация за пица на тиган и крем ванилия с овесени ядки. Обикновен крем, но много рядък и още топъл изсипвам в купа с овесени ядки, разбърквам и хоп! 😃
За пицата на тиган- благодаря за идеята!! Една от вас благодари на " дама от темата" за рецептата. Не помня коя от вас беше( мисля в Холандия) но и аз благодаря!! Моите не станаха супер, но идеята определено ми харесва. Може би ползвам не добра рецепта. Каква рецепта ползвате вие?

# 134
Морена в блога си има хубави идеи за тестА. Нейна е и идеята за пицата. Аз я правя с тесто по друга рецепта,но пак се получава чудесен /и нещо,което ми е много важни-бърз/резултат

Последна редакция: пт, 04 ное 2016, 08:27 от red soul

Общи условия

Активация на акаунт